Σελίδες
Ετικέτες
- ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ (60)
- ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ (71)
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ (18)
- ΓΝΩΜΙΚΑ (125)
- ΔΙΑΙΤΑ/ΔIAΤΡΟΦΗ (73)
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ/ΔIAΤΡΟΦΗ (8)
- ΔΙΑΦΟΡΑ (21)
- ΕΙΔΗΣΕΙΣ (25)
- ΕΛΛΑΔΑ (20)
- ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ (4)
- ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ/ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ (8)
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ (8)
- ΜΟΥΣΙΚΗ (17)
- Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (28)
- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ (13)
- ΟΜΟΡΦΙΑ (7)
- ΠΑΙΔΙ (4)
- ΠΟΙΗΣΗ (3)
- ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (104)
- ΦΑΚΕΛ0Σ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (4)
- ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (25)
- ANΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΣ (2)
- YΓΕΙΑ (37)
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014
Τα κεριά και η ιστορία τους
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014
34 Χρήσεις του Οξυζενέ στο σπίτι
Υπεροξείδιο του υδρογόνου γνωστό Οξυζενέ που χημικά παριστάνεται ως H2O2 και είναι ένα από τα πιο κοινά οικιακά απολυμαντικά στον κόσμο.
Γνωρίζατε ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι η μόνη μικροβιοκτόνος ουσία που αποτελείται μόνο από νερό και οξυγόνο?.
Οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν υπεροξείδιο του υδρογόνου για την απολύμανση σε μικρά κοψίματα και ως λευκαντικό για ευαίσθητα ρούχα, ωστόσο υπάρχει πολύ περισσότερο σε αυτό το μικρό μπουκάλι από οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει.
Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πολλούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να έχετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου στο σπίτι σας.
1. Απολυμάνετε μικρές πληγές
Υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα φυσικό αντι-σηπτικό, ως εκ τούτου ένα από τα πιο κοινές χρήσεις του είναι να καθαρίσει τις πληγές για την πρόληψη της λοίμωξης.
2. Ξεβάφει τα μαλλιά σας
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014
Νερό με μέλι
Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι με ένα ποτήρι χλιαρό νερό . Με αυτό τον τρόπο θα πάρετε ένα 30 % διάλυμα μελιού η σύνθεση του οποίου είναι ταυτόσημη με το πλάσμα . Στο νερό με το μέλι σχηματίζετε μία ένωση η οποία αυξάνει την ικανότητα επούλωσης . Αυτό έχει αποδειχθεί επιστημονικά .
Το μίγμα νερού και μελιού απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό. Το μέλι με νερό θα βελτιώσει την πέψη , όλα τα τμήματα του γαστρεντερικού σωλήνα και ενισχύει το έργο των τεμπέλικων έντέρων . Επίσης, βελτιώνει και θεραπεύει τα κρυολογήματα και βρογχίτιδα .
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014
Μεταξωτοί άνθρωποι.
Το είχε πει σε μια συνέντευξή του ο αείμνηστος Νίκος Καρούζος: «Μεταξωτοί άνθρωποι».
Μιλούσε για κάποιους χωρικούς που είχε συναντήσει στη Λέσβο. Αγράμματοι ήταν, αλλά σοφοί. Και, προπάντων, τρυφεροί με τους άλλους. Απαλοί, χωρίς γωνίες που κόβουν, χωρίς καχυποψία, δίχως έπαρση και επιθετική ειρωνεία που πληγώνει. Μεταξωτοί άνθρωποι ...; Μου 'μεινε αυτός ο χαρακτηρισμός. Χαράχτηκε μέσα μου. Κι από τότε ένα νέο κριτήριο λειτουργεί στις αξιολογήσεις μου για τους ανθρώπους: η συμπεριφορά και η στάση τους σε «ασήμαντα» πεδία της καθημερινότητας. Αυτά που συνήθως τα προσπερνάμε ή δεν τα παρατηρούμε, γιατί δεν μας απασχόλησαν ποτέ οι εκφάνσεις της «μεταξωτής συμπεριφοράς» ...; Βέβαια οι άνθρωποι δεν συγκροτούν ως χαρακτήρες ένα συμπαγές όλον, αλλά ένα αντιφατικό σύνθεμα, στο οποίο συνυπά
Μέλι με γύρη και πρόπολη
Συστατικά (σε μέρη κατά βάρος):
1000 Μέλι
100 Πρόπολη
125 γύρη
1-3 Ο βασιλικός πολτός (προαιρετικό)
Αλέθεται την ξηρά γύρη και την σκληρή κατεψυγμένη) πρόπολη.
Ζεσταίνουμε 200 μέρη μέλι σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε στη γύρη και την πρόπολη σκόνη.
Μετά από λίγα λεπτά από την ψύξη το μίγμα αναδεύεται μέσα στο υπόλοιπο του μελιού
. Εάν διατηρηθεί στο ψυγείο, το μέλι θα σκληρύνει και θα υπάρχει μικρότερη τάση να διαχωριστούν.
Ο βασιλικός πολτός μπορεί να προστεθεί ως έχει ,εκχύλισμα πρόπολης (πάστα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί της ξηρας πρόπολης
. Η πρόπολη και η γύρη μπορούν επίσης να αναμειχθούν σε ίσους όγκους. Θα ήταν φυσικά καλύτερα να ανακατεψουμε όλα αυτά τα συστατικά σε κρυσταλλωμένο (κρεμώδες) μέλι, πριν ή μετά την κρυστάλλωση.
μεταφραση AnnaSilky
Λικερ ΜΕΛΙ
Οι ακόλουθες συνταγές ειναι από ένα διαφημιστικό φυλλάδιο για διάφορα λικέρ που τυπώθηκε το 1903.
Το αλκοολικό τμήμα του λικέρ δεν προέρχεται από τη ζύμωση του μελιού, αλλά με την προσθήκη αλκοόλης, σε καθαρή μορφή ή ως αποσταγμένου ποτού, όπως aquavit , σναπς, τζιν, βότκα, κασάσα, ρούμι ή αράκ.
Μπαχαρικά: Απλά νόστιμα ή και θεραπευτικά?
Το μπαχαρικό είναι το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες. Είναι γνωστό και με τις ονομασίες καρύκευμα και μυρωδικό.
Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι φύλλα, σπόρια, καρποί, ρίζες, βολβοί και φλοιοί. Περιλαμβάνονται στις αρτυματικές ύλες και σύμφωνα με τον Ελληνικό κώδικα τροφίμων και ποτών αυτές είναι εκείνες που έχουν έντονο άρωμα και γεύση και η προσθήκη τους στα τρόφιμα γίνεται για να τους προσδώσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και για να βελτιώσουν τη γεύση τους. Πολλά από τα μπαχαρικά έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντικαθιστούν τα διάφορα συντηρητικά που σε πολλές περιπτώσεις βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου. Αξιοσημείωτο είναι πως απαγορεύεται αυστηρά η χρήση των μπαχαρικών σε τρόφιμα που έχουν αλλοιωθεί για να καλύψουν τη δυσάρεστη οσμή και γεύση τους.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)