Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Μάσκα προσωπου με μέλι και λεμόνι





Μία σπιτική μάσκα η οποία θα καθαρίσει και θα μεταμορφώσει την επιδερμίδα σας.

Θα χρειαστείτε:
 1 κουτ.της σούπας μέλι και το χυμό ενός λεμονιού.

Εφαρμογή: Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ και εφαρμόζετε τη μάσκα σε νωπή επιδερμίδα. Τη αφήνετε γύρω στα 5-7 λεπτά και μετά ξεβγάζετε με ζεστό νερό. Προσέξτε να έχετε καλά πιασμένα τα μαλλιά σας, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, καθώς η μάσκα θα «κολλάει» αρκετά.
Τα οξέα του λεμονιού θα καθαρίσουν τους πόρους του προσώπου σας και θα διατηρήσουν το PΗ της επιδερμίδας σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Το μέλι με τη σειρά του, περιέχει ένζυμα και ουσίες, οι οποίες έχουν αντιβακτηριδιακή δράση που καθαρίζει το δέρμα σας από τα μαύρα στίγματα.
Ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία και εντυπωσιάστε με την αψεγάδιαστη επιδερμίδα σας.

πηγη :   http://www.myworld.gr

Μέλι και κανέλα: ποιες ασθένειες θεραπεύουν . Ποιες οι καταπληκτικές ιδιότητες του μελιού;




Ποιες ασθένειες θεραπεύει το μέλι με την κανέλα;

 Ποιες οι καταπληκτικές ιδιότητες του μελιού

Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού, κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών.
Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες. Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς.
Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι, κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες. 

Διαβάστε ποιες ασθένειες θεραπεύουν το μέλι με κανέλα:

ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ ΞΥΛΟ



Η κανέλα Κεϋλάνης είναι η πραγματική, αληθινή κανέλα.
 
Κανέλα ονομάζεται ο αρωματικός φλοιός του τροπικού φυτού cinnamomum (κινάμωμο). Παλιά την λέγανε σιναμική ή σιναμό. Η γνήσια και ποιοτικά καλύτερη κανέλα ανήκει στην Κεϋλάνη. Το δέντρο αυτό ευδοκιμεί στην Κεϋλάνη, στις Ανατολικές Ινδίες, στις Αντίλες, την Ιάβα και τη Μαδαγασκάρη. Αυτή είναι η κανέλα που χρησιμοποιείται από τη φαρμακευτική.

Γνωστή επίσης είναι και η κανέλα της Κίνας (cinnamon Sinese, cinammomum Cassia, Cannele de China), η οποία προέρχεται από την κασσία, αλλά είναι ποιοτικά κατώτερη και είναι πλούσια σε κουμαρίνη.
Η κουμαρίνη είναι ένα φυτοχημικό με γεύση ανάλογη της βανίλιας και γλυκιά μυρωδιά κάπως σαν φρεσκοκομμένο γρασίδι.
Δυστυχώς η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις στον άνθρωπο και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η κουμαρίνη ως επί το πλείστον βρίσκεται στην κασσία,