Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τα 7 πιάτα που δεν πρέπει να αγγίξετε σε ένα εστιατόριο

Από έρευνα που έκανε το Reader's Digest σε ανθρώπους που εργάζονται στην κουζίνα εστιατορίων σχετικά με το τι δεν θα τολμούσαν να φάνε ποτέ σε ένα εστιατόριο, προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα...

Τα προτεινόμενα πιάτα του μενού
Στο μυαλό μας πιστεύουμε ότι τα προτεινόμενα πιάτα ενός εστιατορίου είναι και αυτά που έχουν την περισσότερη δουλειά για την προετοιμασία τους ή αποτελούνται από εκλεκτά υλικά για τα οποία το εστιατόριο είναι πολύ υπερήφανο. Στην πραγματικότητα όμως, προκειμένου να προλάβουν τη μεγάλη ζήτηση για αυτά τα πιάτα, πολλά εστιατόρια τα φτιάχνουν από πριν. Το γεγονός αυτό πολλές φορές επιτρέπει την δημιουργία μικροοργανισμών βλαβερών για την υγεία μας. Αντίθετα, τα λιγότερο «διάσημα» πιάτα μπορεί να φτιάχνονται και επιτόπου.

35 βότανα για αδυνάτισμα και καλή υγεία


Πολύτιμα όπλα για την ενίσχυση της ανθρώπινης υγείας θεωρούνται από αρχαιοτάτων χρόνων πολλά...
από τα βότανα που, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, φυτρώνουν και αναπτύσσονται στη φύση. Με το πέρασμα των χρόνων η επιστημονική εξέλιξη επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό εκείνο που η εμπειρία είχε δείξει. Υπάρχουν ασθένειες που είναι αντιμετωπίσιμες με τα μέσα που δίνει η φύση. Δεν είναι λίγα τα βότανα εκείνα που σήμερα αποτελούν τη βάση για φάρμακα που αποτελεσματικά συμβάλλουν στην αποκατάσταση της υγείας. Διάφοροι είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού. Χρειάζεται ΠΑΝΤΑ όμως η συμβουλή του γιατρού και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Αδυνατιστικά – κατά της κυτταρίτιδας

Πράσινο τσάι
Είναι γνωστό για την ιδιότητά του να καίει τα λίπη. Κι αυτό επειδή το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε ενεργά συστατικά που διεγείρουν το κέντρο κορεσμού στον εγκέφαλο και μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών με ζεστό ή κρύο πράσινο τσάι ημερησίως επί έναν μήνα.

Δωρεάν βουτιές στις καλύτερες παραλίες της Αττικής

Μια... βουτιά δροσιάς, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, είναι ό,τι καλύτερο όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει και μάλιστα δεν αποτελεί προνόμιο για τους κατοίκους πολλών μεγαλουπόλεων, όπως η Αθήνα. Το click@Life βρήκε και σας παρουσιάζει 17 από τις καλύτερες παραλίες της Αττικής και μάλιστα χωρίς χρέωση.

Κακιά θάλασσα Κερατέας (http://el.wikipedia.org)

Μάθετε πώς κάνουν ''καμάκι'' οι άντρες του ζωδιακού κύκλου





Σας πλησιάζει ένας άντρας για να σας κάνει το γνωστό καμάκι; Χρησιμοποιεί κάθε μέθοδο για να μπορέσει να σας πλησιάσει. Σίγουρα οι ατάκες του και οι πράξεις του, έχουν μια κοινή γραμμή.

Διαβάστε και καταλάβετε τι ζώδιο έχετε απεναντί σας. Να ενδώσετε ή όχι;



Κριός: Καίγομαι!!! Μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω τον πυροσβεστήρα σου;
Ταύρος: Απλά ένιωσα την ανάγκη να ΄ρθω να σου μιλήσω. Είσαι πολύ γλυκιά και τα γλυκά είναι η αδυναμία μου.
Δίδυμοι: Σου καθυστερούν τα βιβλία της βιβλιοθήκης; Γιατί πάνω σε όλα έχεις γράψει τη λέξη «πρόστιμο».
Καρκίνος: Δώσε μου ένα τεταρτάκι!  Θέλω να πάρω τη μαμά μου να της πω, πως μόλις γνώρισα τον άνθρωπο που θα παντρευτώ.
Λέων: Κάνει ζέστη ή είμαι εγώ τόσο καυτός;
Παρθένος: Μωρό μου, μήπως είσαι σκούπα; Γιατί μόλις σάρωσες τα πόδια μου.
Ζυγός: Αν άνθιζε ένα τριαντάφυλλο για κάθε φορά που σε σκέφτομαι, θα περπατούσα μέσα στον ανθισμένο κήπο μου για πάντα.
Σκορπιός: Σπίτι σου ή σπίτι μου;
Τοξότης: Γεια χαρά! Γράφω ένα θέμα για τα πιο φίνα πράγματα στη ζωή. Μπορώ να σου πάρω συνέντευξη;
Αιγόκερως: Είσαι τόσο χαριτωμένη από φυσικού σου, ή εξασκείσαι;
Υδροχόος: Είσαι καυτή. Μάλλον εσύ ευθύνεσαι για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Ιχθύες: Είναι και ο εσωτερικός σου κόσμος τόσο όμορφος;

Η ψυχολογική αίσθηση της ηλικίας. Πότε γερνάμε πραγματικά;



Σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως ο καρκίνος, συχνά παρατηρείται μία ιδιαίτερα αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.
Συχνά παρατηρούμε τη διαφορετική στάση των ανθρώπων απέναντι σε εορτές που συμβολίζουν το πέρασμα του χρόνου (γενέθλια, πρωτοχρονιά, επέτειοι). Άλλοι νιώθουν ικανοποίηση, ενώ σε άλλους ανθρώπους φέρνουν μελαγχολική διάθεση.
Ο φόβος του χρόνου που περνά, δεν είναι κάτι παράλογο, καθώς ο άνθρωπος είναι ένα ον που έχει συνείδηση του τέλους της ύπαρξής του. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι εστιάζουν σε αυτό το τέλος, χάνοντας την ουσία της ύπαρξής τους.
Αντίθετα, βλέπουμε παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι σε μεγάλη ηλικία παραμένουν υπερδραστήριοι. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν σε αυτούς τους τελευταίους υπάρχει κάποιο κοινό χαρακτηριστικό που καθορίζει τη στάση τους απέναντι στη ζωή.
Σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως ο καρκίνος, συχνά παρατηρείται μία ιδιαίτερα αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί αρχίζουν να εστιάζουν περισσότερο στο να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τον προσωπικό τους χρόνο, την επαφή με άλλους ανθρώπους, και λιγότερο σε ότι θεωρούσαν μέχρι το σημείο εκείνο ως υποχρέωσή τους απέναντι στους ” άλλους ”.
Η ατελείωτη διεκδίκηση των υλικών αγαθών, τους φαντάζει πλέον μάταιη και σπατάλη χρόνου, η οποία δεν προσφέρει ψυχική ικανοποίηση. Οι ατελείωτες ώρες εργασίας, οι οποίες μπορεί να τους στερούσαν τον χρόνο με την οικογένειά τους, μάταιες.
Οι άνθρωποι αυτοί, ακόμη και μεγάλης ηλικίας, συχνά παρουσιάζουν μία δεύτερη νεότητα και δραστηριοποίηση σε πολλούς τομείς ενδιαφερόντων.

Το συναίσθημα στη ζωή μας




Από την εποχή του Διαφωτισμού και πολύ παλιότερα έχει δοθεί τεράστια προτεραιότητα στην λογική και στον νου. Μάλιστα, έχει διατυπωθεί και η άποψη ότι ?εμπόδιο της λογικής είναι το συναίσθημα?. Έτσι, συναίσθημα και λογική νοούνται ως δυο ξεχωριστές λειτουργίες του ανθρώπου. Σύμφωνα με ευρήματα της νευροεπιστήμης, όμως, ο εγκέφαλος δεν διαχωρίζει την σκέψη από το συναίσθημα.

Συναίσθημα και γνωστικό κύκλωμα είναι αλληλένδετα και μαζί με το σώμα βρίσκονται σε αλληλεπίδραση. Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν καλή επαφή με το συναίσθημά τους και το εκφράζουν είναι πιο υγιείς από αυτούς που το παραβλέπουν.