Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Χυμός σέλινου για την απώλεια βάρους!

Οι περισσότερες γυναίκες που ποθούν να έχουν γρήγορα μια λεπτή φιγούρα, γνωρίζουν τα οφέλη από σέλινο. Το προϊόν αυτό παρέχει το σώμα σας με τις απαραίτητες βιταμίνες που συμβάλλουν στην αποτελεσματική απώλεια βάρους χωρίς κίνδυνο για την υγεία σας, και παρέχει μόνο μια θετική επίδραση στο σώμα σας. Το παρόν άρθρο αφιερώνεται ειδικά με στη μέθοδο χρήσης του χυμού σέλινου, καθώς και πώς να τον προετοιμάσετε.

Όλοι γνωρίζουν ότι η παχυσαρκία σημαίνει πρώτα απ' όλα περίσσεια υγρών στο σώμα, και το σέλινο, λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του, έχει διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο αποτελεσματικός ο χυμός του. Ακριβώς επειδή βοηθά το σώμα σας να αποσύρει όλες τις επιβλαβείς ουσίες, αυξάνει τον τόνο του και ομαλοποιεί την διαδικασίας ανάκτησης των οξέων.

Πως χρησιμοποιούμε τη φρέσκια αλόη!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το φυτό και ένα κοφτερό μαχαίρι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά κόβουν ένα κομμάτι από το φύλλο της αλόης και το πιέζουν πάνω στη πάσχουσα περιοχή του δέρματος. Αυτό δεν είναι και τόσο λάθος, αλλά δεν είναι και σωστό, γιατί έτσι δεν εκμεταλλεύονται το εσωτερικό gel που έχει και τις μεγαλύτερες θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά μόνο ένα μέρος του χυμού. Για να πάρουμε όλο το gel θα πρέπει να φιλετάρουμε το φύλλο, περίπου όπως θα κάναμε με ένα μεγάλο ψάρι.



Η διαδικασία βήμα-βήμα

Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα βακτήρια. Τι πρέπει να κάνουμε;




Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι τα συρτάρια φρούτων και λαχανικών των οικιακών ψυγείων περιέχουν βακτήρια σε επίπεδα έως 785 φορές υψηλότερα από το όριο ασφαλείας.

Επικίνδυνα μικρόβια όπως το e. coli, η σαλμονέλα και η λιστέρια είχαν εγκατασταθεί για τα καλά εντός του ψυγείου!

Ο καθηγητής Ασφαλείας & Επιστήμης Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, δρ Τομ Χάμφρι, δίνει συμβουλές για ένα πιο ασφαλές ψυγείο:

- Το ψύχος δεν σκοτώνει τα βακτήρια επομένως βάζουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που τελειώνει το μαγείρεμά τους ή, αν είναι νωπά, αμέσως μόλις τα αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ.

















Γιατί οι άνθρωποι έχουν μπλε μάτια και τι σημαίνει;


Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και δεν είναι απλά ένα κλισέ, αλλά μια απόλυτη πραγματικότητα. Τα κύρια γνωρίσματα του χαρακτήρα μπορούν να «διαβαστούν» στα μάτια των ανθρώπων, εφ ‘όσον ξέρουμε το πώς.
Ο καθένας είναι διαφορετικός στον χαρακτήρα, στην εμφάνιση, στην κατανόηση αλλά το χρώμα των ματιών σε κάποιο βαθμό ενώνει τους ανθρώπους και τους δίνει μερικά κοινά χαρακτηριστικά.
Πριν μπούμε όμως στις λεπτομέρειες για τους ανθρώπους με μπλε μάτια που θα εξετάσουμε σήμερα, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα θεωρία από μια ομάδα ερευνητών από την Κοπεγχάγη, για την μετάλλαξη που προκαλεί το μυστηριώδες φαινόμενο των μπλε ματιών: Ότι όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια, γενετικά σχετίζονται με ένα πρόσωπο που έζησε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας κάπου μεταξύ 6 – 10.000 χρόνια πριν.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Human Genetics. Μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που ονομάζεται OCA2 τέθηκε σε λειτουργία περίπου 8.000 χρόνια πριν. Και μάλιστα από έναν πρόγονο από τη Μαύρη Θάλασσα.

Κόκκινο φιλί- Γ. Πάριος-Π. Ζήνα

Ξυπνάνε τα σεισμικά ρήγματα της Αττικής ;;

by Weatherakias » Wed Jun 26, 2013 3:30 am




Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι σεισμογράφοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχουν καταγράψει εκατοντάδες σεισμικές δονήσεις, μικρού όμως μεγέθους, σε όλη την ανατολική Αττική και κοντά στο ρήγμα της Πάρνηθας που είχε δώσει τον ισχυρό σεισμό των 5,9R το Σεπτέμβριο του 1999 στην Αθήνα.

Σεισμός Πάρνηθας 5,9R 7 Σεπτεμβρίου 1999