Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η θεραπεία με μέλι κατά των σκασμένων χειλιών

buze crapate


Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην γρήγορη επούλωση σε ανοιχτές πληγές, καθιστώντας το μια εξαιρετική υποψήφια για φυσική θεραπεία στα σκασμένα χείλη.


Πώς να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως βάλσαμο; Είναι απλό, απλά ακολουθήστε αυτήν την απλή συνταγή σε 6 βήματα.

Το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό στα χείλη. Αφαιρέστε όλα τα ίχνη του κραγιόν, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τη συνταγή. Βρέξτε τα χείλη σας με ζεστό νερό, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα από μέλι και αφήστε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά. Εφαρμώστε  ενα στρώμα βαζελίνης πάνω για καλλυντική χρήση ,μπορεί ¨ομως να αντικατασταθεί με μια  άλλη ενυδατική κρέμα όπως καλέντουλα ή ελαιόλαδο.
Αφήστε επάνω για 10-15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το μείγμα με γάζα εμποτισμένο σε ζεστό νερό ή χαμομήλι.
Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα μέχρι τα χείλη σας να επουλωθούν πλήρως.

Το χειμώνα, όταν είναι απαραίτητο ,όταν ο άνεμος και το κρύο ξηραίνουν τα  χείλη  είναι απαραίτητο για να εφαρμοστεί  ένα lip balm. Ωστόσο μερικές φορές αυτό δεν είναι αρκετό και τα χείλη παραμένουν ξηρα και σκάνε, κάτι που οδηγεί σε ταλαιπωρία και πόνο. Αυτή η φυσική θεραπεία θρέφει τα χείλη με μέλι, και  είναι μια μεγάλη βοήθεια για το χειμώνα.


επιμέλεια μετάφρασης Anna Silky

Η κρυστάλλωση του μελιού, η διαδικασία που πιστοποιεί την αυθεντικότητα του




To Φυσικό μέλι εξάγεται από την κηρήθρα σε υγρή μορφή, αλλά σύντομα αρχίζει να κρυσταλλοποιείται σε μία στερεή πάστα. Η διαδικασία αυτή οφείλεται στην υψηλή γλυκόζη του και πιστοποιεί ότι το μέλι είναι 100% φυσικό. Το μόνο είδος μελιού που κρυσταλλώνει είναι το φυσικό μέλι ακακίας.


Η κρυστάλλωση του μελιού γίνεται κάθε δύο με τρεις μήνες από την εξαγωγη του απο την  κηρήθρα, ειναι μια εγγύηση της ποιότητας του μελιού. Το φυσικό μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και γλυκόζη, και νερό. Κρυστάλλωση συμβαίνει όταν το επίπεδο γλυκόζης είναι υψηλότερο από την φρουκτόζη σε μέλι. Καθώς το νερό εξατμίζεται και το μέλι αρχίζει να την δημιουργία κρυστάλλων. Φυσικοχημικές διαδικασίες  βοήθησαν με θερμοκρασίες μεταξύ 10-20 βαθμών Κελσίου και μοριακή κίνηση. Αυτό ενισχύεται από την ανάμιξη και ανάδευση των διαδικασιών με την εισαγωγή αέρα στο μέλι.
Διάφορα είδη μελιού έχουν μια διαφορετική αναλογία φρουκτόζης και γλυκόζης, η οποία επηρεάζει το χρόνο κρυστάλλωσης. Μέλι ηλίανθου και ελαιοκράμβης κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα, ακόμη και μερικες εβδομάδες μετά τη συλλογή.. Για το λόγο αυτό η έγκαιρη συλλογή

The Miracle of Bee