Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Το ερωτικό φιλί κάνει καλό στην υγεία



Tο φιλί μεταξύ άλλων καίει θερμίδες, βοήθα στις κεφαλγιες, μειωνει το στρες και ανεβάζει την διάθεση. Η σεξουαλική πράξη παρά τα πολλά οφέλη που έχει , μπορεί να είναι επιπόλαιη και ευκαιριακή χωρίς να προάγει τη συναισθηματική σύνδεση των δυο συντρόφων.

Tο φιλί από την άλλη, είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνδεθεί κανείς με το αγαπημένο του πρόσωπο. Με το φιλί λοιπόν, οι δύο σύντροφοι μπορούν να εκφράσουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους ο ένας στον άλλο, σε ένα κλίμα οικειότητας και ζεστασιάς.

Έχετε αναιμία; Μήπως να δοκιμάζατε το μέλι;




Η σιδηροπενική αναιμία έχει συνήθως τις ρίζες της στην κατανάλωση τροφών με μικρή περιεκτικότητα σε σίδηρο, όπως και στις τακτικές απώλειες μικρών ποσοτήτων αίματος
 
Παρατηρείται επίσης κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, επειδή αυξάνονται οι ανάγκες του οργανισμού, καθώς και στην παιδική ηλικία λόγω της μεγάλης και γρήγορης ανάπτυξης του οργανισμού. Άλλα σπανιότερα αίτια περιλαμβάνουν απώλεια αίματος από επιπλοκή κάποιου έλκους του στομάχου ή άλλες αιματολογικές παθήσεις. Ο οργανισμός έχει αποθήκες σιδήρου στο σώμα και γι' αυτό μπορεί να αντισταθεί ένα χρονικό διάστημα στην έλλειψή του. Σύντομα όμως αυτές μπορεί να εξαντληθούν και να παρατηρηθεί η αναιμία. 
 

Ουσίες που "εξουδετρώνουν" την νοημοσύνη

Ουσίες που "εξουδετρώνουν" την νοημοσύνη
Στη διατροφή μας υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε. Άλλα τρόφιμα βοηθούν στην απώλεια βάρους, ενώ άλλα διεγείρουν τις διανοητικές λειτουργίες και βελτιώνουν τη μνήμη.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και τροφές που έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τον οργανισμό και τη λειτουργία του εγκεφάλου και οι διατροφολόγοι προτείνουν να περιορίσουμε την κατανάλωσή τους προκειμένου να έχουμε και λιγότερες αρνητικές συνέπειες.
Παρακάτω θα διαβάσετε ποια είναι τα έντεκα τρόφιμα με τη χειρότερη επίδραση στη νοημοσύνη μας και τα οποία θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά σε μεγάλη ποσότητα και συχνότητα...