Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ηλικία της εµβολιασµένης προνύµφης .


 Φωτογραφία

Ηλικία της εµβολιασµένης προνύµφης .


 Από τη στιγµή της εκκόλαψης της προνύµφης, αυτή έχει 6 ηµέρες να τραφεί µε άφθονο βασιλικό πολτό για να γίνει µια καλή βασίλισσα. 
Από αυτές τις 6 ηµέρες, µόνο τις 4 έχουν την δυνατότητα οι παραµάνες µέλισσες να δώσουν βασιλικό πολτό γιατί µετά το βασιλικό κελί σφραγίζεται. Συνεπώς, όσο µικρότερη σε ηλικία είναι η προνύµφη κατά το εµβολιασµό, τόσο καλύτερη διατροφή θα έχει.
Προνύµφες µιας ηµέρας είναι οι καλύτερες, ενώ δεν πρέπει να είναι πάνω από 36 ωρών γιατί τότε δε θα γίνουν βασίλισσες.

Σωστή διατροφή. Η ποσότητα και η ποιότητα του βασιλικού πολτού µε την οποία διατρέφονται οι µελλοντικές βασίλισσες είναι υψίστης σηµασίας για την ποιότητά τους. Το µεγαλύτερο µέγεθος που έχουν οι υποφαρυγγικοί αδένες της εργάτριας είναι στην ηλικία των 5 ηµερών (Haydak, 1957).

 Με κατάλληλους µελισσοκοµικούς χειρισµούς, µπορούµε να έχουµε µεγάλο πληθυσµό εργατριών ηλικίας 5 ηµερών κατά τον εµβολιασµό. 

Πληθυσµός και σύνθεση των µελισσιών εκτροφής των βασιλοκυττάρων. Είναι πολύ βασικό τα µελίσσια αυτά να είναι δυνατά, µε πολύ πληθυσµό. 

Μάλιστα, ο αριθµός των παραµάνων µελισσών πρέπει να είναι µεγάλος, ώστε να ταΐζονται οι προνύµφες µε άφθονο βασιλικό πολτό.
Πληθυσµός των κυψελιδίων σύζευξης. Ανάλογα µε τον τύπο του κυψελιδίου που θα χρησιµοποιηθεί, απαιτούνται από 4.000-5.000 µέχρι και 10.000 εργάτριες µέλισσες. 


πηγη: http://www.lib.teiher.gr

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΑΜΠΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΕΡΗΘΡΑ.AVI

If you have no honey in your pot....


ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΑΤΙ

Αλάτι Κόκκινο Χαβάης

Το Αλάτι Κόκκινο Χαβάης είναι ένας θρυλικός ιαματικός πυλός προικισμένος με θεραπευτικά οφέλη. Όταν προστίθεται στο αγνό αλάτι του Ειρηνικού Ωκεανού, το μεγαλοπρεπές χρώμα του μεταδίδεται μαζί με την υπέροχη γεύση του.

Το Αλάτι Κόκκινο Χαβάης προέρχεται από ηφαιστειακή λάβα και αποκτά αυτό το έντονο χρώμα τερακότας από την ανάμειξη του πυλού που βγαίνει από το ηφαίστειο.


Χαρίζει μια έντονη γεύση στο φαγητό. Είναι αγνό ορυκτό αλάτι καθώς δεν υποβάλλεται σε διαδικασίες καθαρισμού. Χρησιμοποιείται κανονικά στο φαγητό και θεωρείται το πλέον ευεργετικό αλάτι για δίαιτες αποτοξίνωσης.