Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Νερό, το νέο μυστικό για επιτυχημένο αδυνάτισμα

 
 
 
 
Θέλετε να αδυνατίσετε; Ξεχάστε ό,τι δοκιμάσατε έως τώρα και υιοθετήστε το νέο τρικ που ανακάλυψαν επιστήμονες από τη Βιρτζίνια: δύο ποτήρια νερό πριν αρχίσετε να τρώτε το οτιδήποτε.

Μία νέα μελέτη δείχνει πως όσοι πίνουν αυτή την ποσότητα του νερού πριν από το φαγητό, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες και χάνουν περισσότερο βάρος απ’ ό,τι όσοι ακολουθούν το ίδιο διαιτολόγιο αλλά δεν πίνουν νερό.

Στη μελέτη συμμετείχαν άντρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών, που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Και οι δύο ακολούθησαν την ίδια
δίαιτα αδυνατίσματος, αλλά η μία έπινε δύο ποτήρια νερό πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.

Κατάθλιψη: εχθρός ή φίλος;


Αργά ή γρήγορα στις ζωές των περισσότερων από μας θα έλθουν εκείνες οι στιγμές που οι βεβαιότητες γίνονται εφιάλτες: μια δουλειά που δεν μας αρέσει πια, ένας γάμος, σταθερός μεν αλλά που τώρα δεν εκφράζει τις βαθύτερες επιθυμίες μας, μια αγανάκτηση για την υπακοή μας στις προσδοκίες των άλλων και μια ανάγκη επανάστασης στην τυραννία τους, μια ξαφνική απώλεια προσώπων ή μια αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής. Είναι εκείνες οι στιγμές που νιώθεις πως είσαι ο «κανένας», γιατί δεν ξέρεις πια ποιος είσαι στ΄αλήθεια , ούτε ξέρεις και πού πας. Παραμένεις αμήχανος στο σταυροδρόμι για να κοιτάξεις στη συνέχεια με αγωνία-ψιθυριστή ή κραυγαλέα- τα άγνωστα παρακλάδια του. Ένα μόνο ξέρεις: ότι αρνείσαι να συνεχίσεις την γνωστή διαδρομή.
Εκτροχιάσθηκα ;

Πόσο μαζί και πόσο χώρια;


Τι συμβαίνει όταν σε μια σχέση οι ανάγκες των συντρόφων είναι διαφορετικές; Τί είδους σχέσεις διαμορφώνονται;
Συμπληρωματικές σχέσεις : όταν ο ένας γίνεται κυνηγός
- Ζητάει όλο και περισσότερη προσοχή, κατανόηση, επαφή, κοινές δραστηριότητες, εξουσία, σεξ ή οτιδήποτε άλλο. Κάθε φορά που δεν τα έχει, βιώνει την μοναξιά και την εγκατάλειψη. Καθώς αναζητά την επιστροφή και τη συνέχεια της προστατευτικής πατρικής του οικογένειας, αρνείται να μεγαλώσει!

Συμμετρικές σχέσεις: όταν ο άλλος αποσύρεται όλο και περισσότερο
- Αυτός που επιδιώκει συμμετρικές σχέσεις, χωρίς την παρουσία της αδυναμίας, βιώνει αυτή την ανάγκη του συντρόφου του ως απειλή της ελευθερίας που με κόπο απέκτησε, φεύγοντας από την πατρική του οικογένεια. Σκέφτεται ότι αυτό είναι παράλογο, του είναι αδύνατον να ενδώσει, αναζητά περισσότερο χώρο, περισσότερη ελευθερία, πνίγεται.

Το «κυνήγι» περιλαμβάνει:

Τί είναι κεραυνοβόλος έρωτας


Πολλοί από μας αναρωτιούνται αν υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας, αν είναι μύθος και πόσο πρέπει να τον εμπιστευθούμε.
Κατ΄αρχήν να πούμε ότι ο κεραυνοβόλος έρωτας υπάρχει και είναι ο τρόπος που διαλέγει σύντροφο ο συναισθηματικός και διαισθητικός τύπος προσωπικότητας, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τον τόπο, τον χρόνο και τις συνθήκες ζωής του.
Ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν είναι καθόλου επιπόλαιη επιλογή. Αντίθετα είναι ο σπινθήρας, που πυροδοτεί την βαθιά οικειότητα μεταξύ μιας εικόνας ,εν μέρει συνειδητής και εν μέρει ασυνείδητης, και του προσώπου που ερωτευθήκαμε κεραυνοβόλα: είναι αυτός ή αυτή που εκφράζει τις πιο συχνές και απαιτητικές επιθυμίες μας ,τους πόθους μας, που στοιχειώνει τα όνειρά μας.
Η ταχύτητα λοιπόν που χαρακτηρίζει τον κεραυνοβόλο έρωτα

Η γυναίκα μου μού πρότεινε να βγω με άλλη γυναίκα.


Η γυναίκα μου μού πρότεινε να βγω με άλλη γυναίκα.
‘Γνωρίζεις πολύ καλά πως την αγαπάς’ μου είπε μια μέρα ξαφνιάζοντάς με.

‘Η ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της χρόνο.’
‘Μα εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώ’ της είπα έντονα.
‘Το ξέρω. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.’

Η άλλη γυναίκα, την οποία η γυναίκα μου ήθελε να επισκεφθώ, ήταν η μητέρα μου, χήρα εδώ και χρόνια. Όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών με ανάγκαζαν να την επισκέπτομαι αραιά και που.’
Εκείνο το βράδυ της τηλεφώνησα και την προσκάλεσα έξω σε δείπνο και μετά για κινηματογράφο.
‘Τι συμβαίνει; Είσαι καλά;’ με ρώτησε.
Η μητέρα μου είναι από τους ανθρώπους που εκλαμβάνει ένα νυχτερινό τηλεφώνημα ή μια αναπάντεχη πρόσκληση ως αρχή κακών μαντάτων.
‘Νόμιζα πως θα ήταν καλή ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο μαζί’ της απάντησα. ‘Οι δυο μας μόνοι… Τί λες;’

Οι παγίδες της Καφεϊνης....

Καφεΐνη: προσοχή στις ... παγίδες
Ας γνωρίσουμε τις «παγίδες» της καφεΐνης. Είναι γνωστό πως η καφεΐνη έχει πολλές θετικές επιδράσεις στη λειτουργία του οργανισμού μας, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως η υπερβολική της κατανάλωση μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας.

Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να δημιουργήσει η υπερκατανάλωση της καφεΐνης…

Αϋπνία: Είναι γνωστό πως η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερη ενέργεια. Όμως, η υπερβολική της κατανάλωση μπορεί να σας προκαλέσει αϋπνία.

Αρρυθμία: Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη μπορεί να προκαλέσουν αρρυθμία, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα με την καρδιά τους.

Πονοκέφαλοι: Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους σε νέους και παιδιά.

Αφυδάτωση: Λόγω του ότι η καφεΐνη είναι διουρητική, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στον οργανισμό.
Πηγή:www.paratiritis-news.com

Ανεμώνη της θάλασσας......Οι ανεμώνες είναι σαρκοφάγα ζώα,

Γνωρίστε την ανεμώνη της θάλασσας
Με την ονομασία Ανεμώνη της θάλασσας φέρονται διάφορα κοιλεντερωτά πολύποδα, που το σχήμα τους μοιάζει με λουλούδι. Υπάγονται στο φύλο κοιλεντερωτά, στην ομοταξία ανθόζωα, στην υφομοταξία εξακοράλλια, στην τάξη ακτινιάρια και στην οικογένεια ακτινίδες.

Είναι ζώα με σώμα κάπως κυλινδρικό, που βρίσκονται κολλημένα με τη βάση τους ή το πόδι τους πάνω σε άλλο στερεό σώμα, ενώ στην αντίθετη ελεύθερη άκρη του σώματος τους φέρουν δίσκο στον οποίο βρίσκεται η στοματική σχισμή.Το στόμα τους φέρει γύρω του απλά και κοίλα πλοκάμια, που ο αριθμός τους διαφέρει από το ένα ζώο στο άλλο και είναι πολλαπλάσιο του έξι, καταλήγει δε στον οισοφάγο, που μπαίνει μέσα στην στοματική κοιλότητα και συνδέεται ακτινωτά διαμέσου μεσεντερίων με τα τοιχώματά της.Έτσι το σώμα διαιρείται σε διαχωρίσματα, με τα οποία επικοινωνεί ο οισοφάγος διαμέσου μιας κεντρικής κοιλότητας. Από τις δύο μεριές του οισοφάγου και προς τις αντίστοιχες γωνίες του στόματος απλώνεται ένα ζευγάρι σιφωνόγλυφα, που παραμένουν συνεχώς ανοιχτά, επιτρέποντας έτσι την είσοδο και την έξοδο ρευμάτων νερού, που κάνουν τη δουλειά της αναπνοής και της απέκκρισης.

Τα τοιχώματα και τα πλοκάμια που φυτρώνουν απ'αυτά έχουν μεγάλη ικανότητα συστολής και διαστολής και αποτελούνται από μυς διαταγμένους κυλινδρικά για τη διαστολή και κατά μήκος για τη συστολή. Οι μύες αυτοί συνδέονται με ειδικούς συνδέσμους με τα μεσεντέρια, που είναι κάθετα,ακτινωτά διαφράγματα, που απλώνονται από το περιστόμιο μέχρι τη βάση και από τα σωματικά τοιχώματα μέχρι τον οισοφάγο αλλά χαμηλότερο απ'αυτόν επίπεδο. Γενικά είναι τοποθετημένοι κατά ζευγάρια, και, όπως και τα πλοκάμια, σε αριθμό που αποτελεί πολλαπλάσιο του έξι.Τα μεσεντέρια που αντιστοιχούν στα σιφωνόγλυφα, έχουν διάφορη κατασκευή και λέγονται άμεσα, ενώ τα άλλα αποτελούν διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την τάξη και το βαθμό ανάπτυξή τους. Οι χώροι ανάμεσα στα μεσεντέρια συγκοινωνούν με έναν ή δύο πόρους, ενώ οι ωοθήκες και οι όρχεις αναπτύσσονται από το κύτταρο που είναι κοντά στη γαστρική κοιλότητα και τα άκρα των μεσεντερίων. Στο ίδιο σημείο βρίσκονται τα πεπτικά κύτταρα και οι νηματοκύστεις, που σε ορισμένα είδη φυτρώνουν πάνω από λεπτές ίνες, που προβάλλουν με το στόμα.

Φυτά που φέρνουν ... γούρι

Φυτά που φέρνουν ... γούρι
Πιστεύετε ότι υπάρχουν φυτά για ... γούρι; Ίσως και ναι! Παρόλα αυτά τα φυτά που αναφέρονται στην συνέχεια είναι πολύ όμορφα και αν έχετε την δυνατότητα βάλτε τα στον χώρο σας και ποιός ξέρει...μπορεί να έχουν τη δική τους μαγική δύναμη. Σας δίνουμε την ευκαιρία να τα μάθετε.
Από αρχαία χρόνια πιστεύεται ότι πολλά φυτά και λουλούδια, μπορούν να μας προστατέψουν από το "κακό μάτι", να ευνοήσουν συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας, να επηρεάσουν το περιβάλλον και να μας φτιάξουν τη διάθεση. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Ο απήγανος ένα ταπεινό φυτό εξωτερικού χώρου, με μικρά φύλλα. Έχει δυνατή χαρακτηριστική μυρωδιά για τον λόγο αυτό η παράδοση αναφέρει ότι δεν συμπαθούν το φυτό οι γάτες, οι σκύλοι και τα κακά πνεύματα. Θεωρείται ως ισχυρή προστασία από το κακό μάτι και ιδιαίτερα την κακογλωσσιά. Είναι γνωστή εξάλλου η φράση «σε εξορκίζω με τον απήγανο» που ο λαός μας το λέει όταν θέλει να αποκρούσει κάτι απαράδεκτο και ενοχλητικό.