Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Χαλκός: Ένα μέταλλο που αφανίζει όλα τα μικρόβια!



Στην αρχαιότητα ο χαλκός αντιπροσώπευε για τους Αιγύπτιους την αιώνια ζωή, την υγεία και την ευημερία και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αποστείρωση του νερού. Ο Ιπποκράτης αντιμετώπιζε με χαλκό (ή χαλκό και μέλι) ανοιχτές πληγές και δερματικά προβλήματα, ενώ Ρωμαίοι, Αζτέκοι, Πέρσες, Ινδοί και Μογγόλοι τον είχαν πρώτο και καλύτερο για έλκη και μολύνσεις. Άραγε πόσο χρήσιμο είναι σήμερα για την υγεία το παλαιότερο μέταλλο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού;
Τα βακτήρια τον τρέμουν!

Κολύμπι στην πισίνα και προφυλάξεις


Η πισίνα είναι η εύκολη λύση για τις πρώτες ώρες δροσιάς στην αρχή του καλοκαιριού. Όμως το κολύμπι σε έναν τόσο κλειστό χώρο μπορεί να μην είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία σου, αν δεν τηρείς κάποιους κανόνες.

Τι πρέπει να προσέχεις:
1. Να είσαι σίγουρος/η ότι η πισίνα που επισκέπτεσαι διαθέτει καθαρό νερό, το οποίο ανανεώνεται συχνά. Οι πρώτες ενδείξεις είναι να μπορείς να δεις καθαρά τον βυθό της και να μη μυρίζει χλώριο ή να έχει άλλη δυσάρεστη οσμή.

Αποξηραμένα φρούτα πώς να φτιάξεις τα δικά σου



Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν θρεπτικό γεύμα, εύκολο κολατσιό και υγιεινή λιχουδιά. Τι θα έλεγες να τα παρασκευάσεις στο σπίτι γλυτώνοντας και από τα θειώδη άλατα που χρησιμοποιούνται συνήθως στις βιομηχανικές μονάδες για την αποξήρανσή τους; Την εποχή αυτή προσφέρονται τα βερίκοκα, τα κεράσια και οι μπανάνες. Αργότερα θα ακολουθήσουν τα σύκα, τα σταφύλια και τα δαμάσκηνα.
Ποιες βιταμίνες μένουν, ποιες χάνονται

Πώς θυμώνουν τα ζώδια;






Αρκετές φορές νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τον έλεγχο των πραγμάτων και των καταστάσεων γύρω μας και βγαίνουμε εκτός ορίων. Τότε ο συναίσθημα που μας κατακλύζει είναι ο θυμός και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να ηρεμήσουμε! Η Αστρολογία μας βοηθά να καταλάβουμε ποιο είναι το «ευαίσθητο» σημείο κάθε ζωδίου, τί το θυμώνει και τι είναι αυτό που δίνει λύσεις στο πώς θα καταπολεμήσουμε το αρνητικό συναίσθημα του θυμού και στον εαυτό μας και στους γύρω μας.


Πράσινος καφές – Green Coffee και αδυνατισμα





Πράσινος καφές, εκχύλισμα πράσινου καφέ, κόκκοι πράσινου καφέ: είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που έχουν εισβάλει στην καθημερινότητα μας. Παρόλο που θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ για να βρείτε κάποιον άνθρωπο που να μην ξέρει τι είναι ο καφές οι περισσότεροι θα σας κοιτάνε με απορία αν τους ρωτήσετε “Τι είναι ο πράσινος καφές;”


Τι είναι ο πράσινος καφές