Όσοι καταναλώνουν συστηματικά σοκολάτα τείνουν να είναι πιο αδύνατοι σε σύγκριση με εκείνους που την καταναλώνουν περιστασιακά. Αυτό ήταν το συμπέρασμα αμερικανικής έρευνας σε περίπου 1.000 άνδρες και γυναίκες, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine».
Η επικεφαλής ερευνήτρια, δρ. Beatrice Golomb από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, επισημαίνει ότι «τα ευρήματά μας προστίθενται στον αυξανόμενο όγκο στοιχείων σύμφωνα με τον οποίο η σύνθεση των θερμίδων και όχι απλώς ο αριθμός τους παίζει ρόλο στο σωματικό βάρος». Με άλλα λόγια, έχει σημασία τι τρώμε και όχι μόνο πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρώμε