Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μας αδυνατίζει η σοκολάτα;





Όσοι καταναλώνουν συστηματικά σοκολάτα τείνουν να είναι πιο αδύνατοι σε σύγκριση με εκείνους που την καταναλώνουν περιστασιακά. Αυτό ήταν το συμπέρασμα αμερικανικής έρευνας σε περίπου 1.000 άνδρες και γυναίκες, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine».

Η επικεφαλής ερευνήτρια, δρ. Beatrice Golomb από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, επισημαίνει ότι «τα ευρήματά μας προστίθενται στον αυξανόμενο όγκο στοιχείων σύμφωνα με τον οποίο η σύνθεση των θερμίδων και όχι απλώς ο αριθμός τους παίζει ρόλο στο σωματικό βάρος». Με άλλα λόγια, έχει σημασία τι τρώμε και όχι μόνο πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρώμε

.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σοκολάτα συσχετίζεται με οφέλη για τη υγεία. Προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει την κατανάλωσή της με την πτώση της πίεσης, την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τη μείωση της χοληστερίνης.

Η δρ. Golomb και η ομάδα της πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά συστατικά της σοκολάτας (φλαβονοειδή, όπως οι κατεχίνες και οι επικατεχίνες) βελτιώνουν τη μυϊκή μάζα. Μάλιστα, οι ερευνητές κατέστη δυνατό να αποδείξουν εργαστηριακά την υπόθεσή τους σε πειραματόζωα, τα οποία έτρεφαν με επικατεχίνες (αντιοξειδωτικό συστατικό της μαύρης σοκολάτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: