Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Με αγαπάς; Θέλω τον κωδικό για την καρδιά σου!



ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΑΝ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΟ EMAIL ΤΟΥΣ!
 

 
«Θέλω τον κωδικό για την καρδιά σου», θα μπορούσε να είναι ο στίχος ενός σύγχρονου τραγουδιού. Γιατί ενώ στο παρελθόν τα ζευγάρια εφήβων αντάλλασσαν βιβλία ή δίσκους ως ένδειξη αμοιβαίας αφοσίωσης και εμπιστοσύνης, η νέα τάση –σύμφωνα με τους New York Times– είναι να ανταλλάσσουν password για το facebook και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 30% των νέων 12-17 ετών έχουν μοιραστεί κάποιον διαδικτυακό κωδικό με τον σύντροφο ή έστω με έναν στενό φίλο τους.
 

Ο καβγάς πληγώνει την καρδιά μας




Ζευγάρια που συνηθίζουν να τσακώνονται μπορεί να βλάπτουν την καρδιά τους και δεν εννοούμε μόνο συναισθηματικά.  
 

Ζευγάρια που συνηθίζουν να τσακώνονται μπορεί να βλάπτουν την καρδιά τους και δεν εννοούμε μόνο συναισθηματικά.

Ο Redford Williams από το Πανεπιστήμιο Duke, ειδικός στην διαχείριση του θυμού αλλά και άλλοι ερευνητές που ασχολούνται με το θέμα υποστηρίζουν στα συμπεράσματα των ερευνών τους ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ θυμού και καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο ερευνητής Tim Smith του Πανεπιστημίου της Utah και οι συνεργάτες του έκαναν μια έρευνα σε 150 παντρεμένα ζευγάρια στο εργαστήριο και τους ρώτησαν ποιο ήταν το πιο συχνό θέμα που πυροδοτούσε τους καυγάδες τους.
Ο κατάλογος περιλάμβανε θέματα όπως: τα πεθερικά, τα οικονομικά της οικογένειας και τις οικιακές αγγαρείες. Στα ζευγάρια ζητήθηκε να συζητήσουν ένα από τα θέματα των καυγάδων τους για 6 λεπτά όπου οι ερευνητές βιντεοσκοπούσαν την διάρκεια της συζήτησης. Μερικά ζευγάρια έκαναν ήσυχες συζητήσεις, αλλά άλλα είχαν λογομαχία με εχθρικές η/και αυταρχικές παρατηρήσεις.


Συνταγή για Γάμο διαρκείας




Δείτε τη συνταγή για να γίνουν οι σχέσεις σας ποιοτικές και να μπορούν να αντέχουν στο χρόνο.

Τα κλειστά χαρτιά και η απόκρυψη πληροφοριών για το πώς νιώθει ή συμπεριφέρεται κάποιος δεν είναι αισιόδοξο στοιχείο για την πορεία του γάμου ή κάποιας σοβαρής δέσμευσης . Δείτε τη συνταγή για να γίνουν οι σχέσεις σας ποιοτικές και να μπορούν να αντέχουν στο χρόνο.
- Το ικανοποιητικό επίπεδο δέσμευσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως σε κάθε δυσκολία τακτική ή έκτακτη ανάγκη , ο σύντροφος θα είναι παρών, με όλες του τις δυνατότητες.
- Την έρευνα για το οικογενειακό υπόβαθρο του συντρόφου. Είναι πολύτιμη πληροφορία να γνωρίζουμε τον τρόπο, που μεγάλωσε ο σύντροφος, τις συνθήκες και τις αξίες της πατρικής του οικογένειας. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να διαπραγματευθούμε τις διαφορές αντιλήψεων.

Παραισθησιογόνο το Facebook




Τι προκαλεί στους χρήστες

Τελ Αβίβ 
Σύγχρονο εργαλείο επικοινωνίας με φίλους, γνωστούς και αγνώστους αποτελούν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο σύμφωνα με ισραηλινούς επιστήμονες, η χρήση τους σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να οδηγήσει σε ψυχωσικά επεισόδια ή ακόμα και σε… παραισθήσεις.
 
Ο λόγος για τη νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, από την οποία προκύπτει ότι η εμφάνιση ψυχωσικών επεισοδίων σχετίζεται με τον εθισμό στο Διαδίκτυο και παραισθήσεις που προκαλούνται από τις εικονικές σχέσεις που καλλιεργούνται μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως π.χ. το Facebook.
Μοναχική κοινωνία, υπερβολική (Δια)δικτύωση
Οι εθελοντές που εξετάστηκαν στη μελέτη, κρίνονταν από τους ερευνητές ως «μοναχικοί» ωστόσο κανείς τους δεν είχε ιστορικό ψυχωσικών επεισοδίων ή κατάχρησης ουσιών.
«Μαζί με την αύξηση της εισόδου στο Διαδίκτυο, αυξάνονται και οι ψυχοπαθολογίες που τη συνοδεύουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος ερευνητής δρ Ουρί Νίτσαν. «Η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, π.χ. μέσω του chat στο Facebook αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας αυτής».
Οι επιστήμονες εξέτασαν εις βάθος τις περιπτώσεις τριών ασθενών του δρος Νίτσαν. Εντόπισαν λοιπόν, μια άμεση σχέση ανάμεσα στα ψυχωσικά επεισόδια των ασθενών και τη διαδικτυακή επικοινωνία που διατηρούσαν μέσω του Facebook.
Και οι τρεις ασθενείς αναζητούσαν καταφύγιο από την μοναξιά που βίωναν στην πραγματική τους ζωή, μέσα από έντονες σχέσεις που ανέπτυσσαν με άτομα μέσω Διαδικτύου. Παρά το γεγονός, ότι αρχικά η ψηφιακή επαφή ξεκινούσε θετικά, στην πορεία οι ασθενείς κατέληγαν να αισθάνονται πληγωμένοι, προδομένοι και να βιώνουν συναισθήματα που σχετίζονται με την παραβίαση της ιδιωτικής τους σφαίρας.
Πηγή: ΒΗΜΑ Science

Καρμικά μαθήματα του ανάδρομου Ερμή στον Καρκίνο (26/6-20/7/13)



από την Λίλιαν Σίμου

Είτε έχουμε γεννηθεί με ανάδρομο τον Ερμή, είτε όχι, μέσα στην πορεία κάθε έτους, θα δεχτούμε την επίδραση της κίνησης αυτής, που έχει για τον καθένα μας ιδιαίτερο αποσυμβολισμό. Ακόμη μία φορά λοιπόν, από τις26 Ιουνίου ως τις 20 Ιουλίου, ο Ερμής κινείται σε φαινομενική ανάδρομη κίνηση, οδηγώντας την επικοινωνία και τη σκέψη μας, σε κρίση...(για τους ανάδρομους πλανήτες, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).
Το ενδιαφέρον είναι πως παράλληλα με την ανάδρομη κίνησή του στον Καρκίνο, ο Δίας συμπορεύεται στο ίδιο ζώδιο, ζώδιο έξαρσης. Θα προσφέρει μία αισιοδοξία, η οποία θα φανεί περισσότερο όταν ο Ερμής στραφεί σε ορθή πορεία, δηλαδή προς τα τέλη του Ιουλίου και ακόμη περισσότερο, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.


Ας θυμηθούμε τι σημαίνει ανάδρομος Ερμής κατ' αρχήν και τι προκαλεί...

Πώς δοκιμάζεις ένα άρωμα για να καταλάβεις αν σου πηγαίνει…






Υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες, για να έχεις τη σωστή αίσθηση του αρώματος και να μην μπερδευτείς αγοράζοντας ένα που δεν σου ταιριάζει…

Μερικά απλά βήματα, θα σε βοηθήσουν τα επιλέξεις το σωστό άρωμα για εσένα. Έτοιμη;

-1. Δοκίμασέ το πάντα σε καθαρό δέρμα, χωρίς κρέμα σώματος ή άλλο άρωμα

-2. Αν δεν θέλεις να βάλεις το άρωμα στο δέρμα μου, αφού ψεκάσεις στο ειδικό χαρτάκι περιμένεις λίγα λεπτά πριν μυρίσεις, κρατώντας το χαρτάκι σε απόσταση μερικών εκατοστών από τη μύτη

-3. Αν δοκιμάσεις κι άλλο άρωμα, καλό είναι να έχεις μαζί σου μερικούς κόκκους καφέ. Καθαρίζουν την όσφρηση ώστε να αντιληφθείς σωστά το επόμενο.

-4. Μην μυρίσεις περισσότερα από 3 αρώματα τη φορά. Είναι βέβαιο πως θα μπερδευτείς.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε;




Νομίζετε ότι είστε καλά με πέντε ή έξι ώρες ύπνου; Μάλλον είστε ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που άθελά τους παραπλανούν τον εαυτό τους.

Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι ενήλικοι χρειάζονται
επτά ή οκτώ ώρες ύπνο κάθε βράδυ για να λειτουργούν καλά. Ο συνεχώς ανεπαρκής ύπνος μπορεί να υπονομεύσει την υγεία και μάλιστα να μειώσει τη διάρκεια της ζωής.

Από τη νηπιακή ηλικία έως τα βαθιά γηρατειά ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη μνήμη, τη μάθηση, τη δημιουργικότητα, την παραγωγικότητα και τη συναισθηματική σταθερότητα καθώς και την σωματική υγεία.

Σύμφωνα με ειδικούς στον ύπνο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και το Ιδρυμα Ψυχιατρικής Western, πολλά συστήματα του ανθρώπινου σώματος υποφέρουν από τον ανεπαρκή ύπνο.

Η καρδιά, οι πνεύμονες, οι νεφροί, η όρεξη, ο μεταβολισμός και ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η λειτουργία του ανοσοποιητικού και η αντοχή στις λοιμώξεις, η ευαισθησία στον πόνο, η ψυχική διάθεση, οι χρόνοι αντίδρασης και η εγκεφαλική λειτουργία είναι μερικά από αυτά που επηρεάζονται.

ψυχολογικό τεστ: οι πόρτες






Τα ψυχολογικά τεστ είναι μια μορφή παιχνιδιού, τα οποία όμως δείχνουν σοβαρά χαρακτηριστικά του ατόμου που το κάνει. Ανάλογα με την ικανότητα ή τις γνώσεις του εξεταστή, το τεστ μπορεί να εντρυφήσει ακόμα και στα πιο εσώψυχα του ανθρώπου.

Ο τρόπος που λειτουργούν τα τεστ είναι πολύ απλός. Απευθύνουμε μια ερώτηση με τέτοιον τρόπο, ώστε ο συνειδητός νους να μην μπορεί να την απαντήσει. Οι ερωτήσεις έχουν δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνονται κατευθείαν στο υποσυνείδητο και εκείνο ανενόχλητο από τον έλεγχο του συνειδητού νου, να απαντάει.

Το παρακάτω τεστ είναι πολύ απλό αλλά και αρκετά ενδιαφέρον.

Η ερώτηση είναι: