Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Πραγματική αγάπη ή σχέση εξάρτησης;





Απόσπασμα από το βιβλίο "Κι έζησαν αυτοί καλά...με εμάς τι γίνεται;

" Τι είναι αλήθεια η αγάπη; Η αγάπη δεν μπορεί να περιοριστεί σε λέξεις.
Η αγάπη είναι κάτι που πρέπει να νιώσουμε για να μπορούμε να το περιγράψουμε και να το εκφράσουμε σε όλη του την έκταση. Προϋποθέτει την έλλειψη φόβοu και την πίστη στον άνθρωπο.Προϋποθέτει κοινούς στόχους, προϋποθέτει μια απόλυτη ένωση των ψυχών μας και όχι μια απλή συμφωνία του μυαλού μας. Η αγάπη είναι μια λέξη, ένα άγγιγμα, ένα χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά. Η αγάπη χωράει σε όλες μας τις αντιδράσεις και τις σκέψεις. 
Η αγάπη υπάρχει σαν συναίσθημα; Αγαπάμε πραγματικά ή απλά δενόμαστε και εξαρτόμαστε συναισθηματικά από ένα άτομο το οποίο εμείς πιστεύουμε ότι αγαπάμε; Η αγάπη μας αυτή είναι αγάπη άνευ όρων ή συνοδεύεται και περιπλέκεται από τις ανάγκες μας, τις απαιτήσεις μας και τους όρους μας; Και αν υπάρχει αγάπη άνευ όρων πως μπορούμε να την υιοθετήσουμε; Η αγάπη και η εξάρτηση είναι ταυτόσημες; Αυτά τα ερωτήματα πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν και να τακτοποιηθούν σωστά μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας εάν θέλουμε να βιώσουμε μια ενσυνείδητη και υπέροχη σχέση και εάν πραγματικά θέλουμε να βιώσουμε την αληθινή αγάπη. 

Ένα συγκλονιστικό παραμύθι για την αγάπη...


Ένα απο τα πιο γλυκά παραμύθια που αξίζει την προσοχή μας...γιατί στα παραμύθια κρύβονται οι μεγαλύτερες αλήθειες της ζωής!
Ήταν που λέτε μια φορά κι ένα καιρό ένα  σκιουράκι. Ούτε όμορφο, ούτε άσχημο. Ούτε έξυπνο, ούτε κουτό. Ένα συνηθισμένο σκιουράκι ήτανε, που θα 'μοιαζε μ' όλα τα' άλλα, αν δεν είχε μια παράξενη συνήθεια. Μόλις σουρούπωνε, το 'σκαγε απ΄ τη φωλιά του και πήγαινε και στηνότανε στην άκρη του δάσους, δίπλα στο ποτάμι, καρτερώντας τα ζώα που πήγαιναν να πιουν νερό...

Περνούσαν λέαινες, ζαρκάδια κι αρκούδες και λαγοί κι ασβοί και βατραχάκια... Το σκιουράκι ένιωθε πως με όλα έμοιαζε λιγάκι, πως όλα τους είχανε κάτι όμορφο, κάτι ξεχωριστό. Έτσι, τα σταματούσε όλα, τα κοίταζε στα μάτια και τα ρωτούσε: 

Τεστ Αυτογνωσίας



Το τεστ αυτογνωσίας του Dr Phil είναι ένα τεστ που δίνεται από το Human Relations Dept. σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σήμερα.  Τους βοηθάει να έχουν καλύτερη εσωτερική γνώση αφορώντας τους υπαλλήλους τους και τους μελλοντικούς τους υπαλλήλους.
Οι απαντήσεις είναι για το ποιος είστε τώρα και όχι αυτός που ήσασταν κατά το παρελθόν. Πάρετε στυλό και χαρτί για να σημειώσετε τις απαντήσεις σας.

25 μυστικά για να τρελάνετε ερωτικά μια γυναίκα



Από μυστικά στο φλερτ, μέχρι την καθημερινότητα του ζευγαριού και στο σεξ, υπάρχουν... κάποια πράγματα που όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να ξέρεις. Το lovepoint.gr είναι εδώ και στα αποκαλύπτει. 
01. Μην ξεχνάς να της τονώνεις την αυτοπεποίθηση μ' ένα κομπλιμέντο. Για οτιδήποτε. Έχε στο μυαλό σου ότι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση είναι μια περιπετειώδης γυναίκα στο κρεβάτι. 

02. Μάθε να εκτιμάς τα εσώρουχά της. Να ξέρεις ότι τρελαίνεται να εμφανίζεται μπροστά σου μ' αυτά, οπότε μην βιαστείς να της τα βγάλεις. Μπορεί και να έχει ξοδέψει μια περιουσία γι' αυτά. 

03. Η αστικοποίηση βοηθάει τις γυναίκες να ζεσταθούν. Άρα δοκίμασε να την αποπλανήσεις μπροστά από έναν καθρέφτη και θα με θυμηθείς. 

04. Μην ρωτάς ερωτήσεις που θέλουν μεγάλη ανάλυση κατά την διάρκεια του σεξ. Για παράδειγμα «Τι σου αρέσει;». Θα χάσει τον ρυθμό της και ξέχνα τον οργασμό. 

I LOVE YOU - CELINE DION - WITH LYRICS

Αγαπάς;....Το φωνάζεις....Το ζωγραφίζεις...





Αγαπάς;....Το φωνάζεις....Το ζωγραφίζεις....Το τραγουδάς....Χτυπάς τη πόρτα της νύχτα μες στη βροχή και φεύγεις αφήνοντας στο κατώφλι της τη καρδιά σου....Πολεμάς....Άλλοτε νικάς άλλοτε χάνεις....Νικάς τον εγωισμό....Χάνεις απλά λίγα δάκρυα....Δε ζητάς κάτι πέρα από τα αυτονόητα....Και αν αυτά τα αυτονόητα δε σου δοθούν,....Απλά φεύγεις.....Με το κεφάλι ψηλά....Δεν είναι ντροπή....Αν ντρέπεσαι τότε δεν αγαπάς....Δεν έχεις αγαπήσει...Τόλμα....Η αγάπη είναι δύναμη....Θα σου γεμίσει κάθε κύτταρο και θα ξεχειλίσεις από αυτή....Δε τη κρατάς μόνο για σένα...Την εκπέμπεις....Θες δε θες....Στον άνθρωπο σου και στους άλλους...

Μ.Χατζιδάκις - Το Βάλς των Χαμένων Ονείρων

Eleni Tsaligopoulou - Ela Pare Mou Ti Lipi



Ε!!!..... μαντάμ.....





1. Οι καθρέφτες του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν για να φτιάχνετε το μακιγιάζ σας.
2. Η αριστερή λουρίδα δεν έχει όριο ταχύτητας 50 Χμ.
3. Η σωστή θέση οδήγησης δεν είναι αυτή που κολλάς το κάθισμα στο τιμόνι.
4. Υπάρχει και το φλας όταν θέλετε να στρίψετε.
5. Αργά δεν σημαίνει και με ασφάλεια.
6. Η ευθεία είναι πάντα ο συντομότερος δρόμος.
7. Το φρένο δεν είναι τηλέφωνο ..
8. Το τιμόνι υπάρχει για να στρίβετε, όχι για να τρίβετε το στήθος σας
9. Το ταμπλό δεν είναι σύνθετο ..
10. Η πίσω εταζέρα δεν είναι ράφι σε κουκλόσπιτο ..
bonus. Το αυτοκίνητο δεν σταματάει με την κόρνα..


πηγή:totefteri.blogspot.com


Το ζεϊμπέκικο είναι σαν το «Πάτερ Ημών». Τα είπες όλα με τη μία ....



Το ζεϊμπέκικο δύσκολα χορεύεται. Δεν έχει βήματα· είναι ιερατικός χορός με εσωτερική ένταση και νόημα που ο χορευτής οφείλει να το γνωρίζει και να το σέβεται. Είναι η σωματική έκφραση της ήττας. Η απελπισία της ζωής. Το ανεκπλήρωτο όνειρο. Είναι το «δεν τα βγάζω πέρα». Το κακό που βλέπεις να έρχεται. Το παράπονο των ψυχών που δεν προσαρμόστηκαν στην τάξη των άλλων. Το ζεϊμπέκικο δεν χορεύεται ποτέ στην ψύχρα ει μη μόνον ως κούφια επίδειξη. Ο χορευτής πρέπει πρώτα «να γίνει», να φτιάξει κεφάλι με ποτά και όργανα, για να ανέβουν στην επιφάνεια αυτά που τον τρώνε. Η περιγραφή της προετοιμασίας είναι σαφής: Παίξε, Χρήστο, το μπουζούκι, ρίξε μια γλυκιά πενιά, σαν γεμίσω το κεφάλι, γύρνα το στη ζεϊμπεκιά. (Τσέτσης) Ο αληθινός άντρας δεν ντρέπεται να φανερώσει τον πόνο ή την αδυναμία του· αγνοεί τις κοινωνικές συμβάσεις και τον ρηχό καθωσπρεπισμό. Συμπάσχει με τον στίχο ο οποίος εκφράζει σε κάποιον

Pablo Neruda: Άσμα είκοσι.



Μπορώ να γράψω απόψε τους πιο θλιμμένους στίχους

Να γράψω λόγου χάρη
 «Ξάστερη που΄ναι η  νύχτα ,γαλάζια  τουρτουρίζουν  στον  ουρανό  τ’ αστέρια».
Νύχτα και στροβιλίζεται μελωδικά τ’ αγέρι

Μπορώ να γράψω απόψε τους πιο θλιμμένους στίχους:
Την αγάπησα. Κάποτε μ’αγάπησε και εκείνη.
Σε νύχτες σαν και τούτη στα χέρια μου την κράτησα, την φίλησα χίλιες φορές  κάτω απ’ το φως τον άστρων.
Πώς να μην αγαπήσω τα’ απέραντα της μάτια;
Η ίδια η νύχτα κάνει να ασπρίζουν τα ίδια δέντρα.
Εμείς, οι εμείς του τότε, δεν είμαστε πια ίδιοι.

Τώρα πια δεν την αγαπώ και ας την αγάπησα τόσο.
Αέρι η φωνή μου γινόταν για να παίξει στο αυτί της.
Τώρα κάποιου άλλου θα’ναι, όπως πριν των δικών μου φίλιων, το κορμί της και τα απέραντα μάτια.

Όχι πια δεν την αγαπώ, αν και ίσως να γελιέμαι.
- Η αγάπη αν είναι σύντομη, ράθυμη η λησμοσύνη-

Ακόμα κι αν τούτος ο πόνος είναι ο στερνός που μου δίνει κι αν οι στίχοι αυτοί θα ναι οι στερνοί που της γράφω.


Γυναικείες Ορμόνες !




Χοντοσεντερόνη
Βασική γυναικεία ορμόνη χάρη στην οποία μια γυναίκα, που μπορεί να μην ξέρει να πάει ούτε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, εντοπίζει με κλειστά μάτια και χωρίς καμία προσπάθεια όλα τα υποκαταστήματα της αλυσίδας Hondos Center σε ακτίνα 150 ναυτικών μιλίων.

Φερτηκαρταρεκαργιόλη
Ορμόνη που εκκρίνεται ιδιαίτερα κάθε Σάββατο πρωί και διεγείρει την γυναίκα κάτα τρόπο ώστε να αποσπάσει την πιστωτική κάρτα του άντρα - η δική της έχει καταστραφεί από την χοντοσεντερόνη.

Ευρωχλωρίνη
Με την έκκριση αυτής της ορμόνης η γυναίκα αφήνει την κάρτα και στρέφεται στα μετρητά του άντρα, τα οποία και "καθαρίζει" σε χρόνο μηδέν. Αν συνδυαστεί με τις δύο προηγούμενες, ασ'τα να πάνε.

Θέλεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της ;




Γίνε ο διάδοχος του ταχυδακτυλουργού Derren Brown, που χρησιμοποιεί τη λεκτική και κινησιολογική ύπνωση για να παραπλανήσει τους θεατές του.

Η τεχνική:
Απόφυγε τη χρήση διφορούμενων λέξεων, εκτός κι αν τις αποσαφηνίζεις με τη γλώσσα του σώματος. Ακολούθησε τη συμβουλή του Jeffries και ρώτα την: «Έχεις συναντήσει ποτέ κάποιο άτομο που να εμπιστεύεσαι πολύ; Καθώς διατυπώνεις την ερώτησή σου, τράβα την προσοχή της πάνω σου. Απλώς, ακούμπα το χέρι σου στο στήθος σου». Το μήνυμα που θα λάβει είναι ότι το αξιόπιστο άτομο που αναζητά είσαι εσύ.

Η επιστημονική εξήγηση: Στη δεκαετία του '50, ο Αμερικανός γλωσσολόγος Noam Chomsky επισήμανε ότι μέχρι να καταλάβεις τι θέλει να πει κάποιος με τα λόγια ή τις κινήσεις του, το μυαλό σου κάνει γρήγορες υποθέσεις. Πριν δώσεις απάντηση περνά περίπου μισό δευτερόλεπτο. Αυτός είναι ο χρόνος που πρέπει να εκμεταλλευθείς για να δώσεις στη βραδιά σου το επιθυμητό τέλος.

Leros island,


Thassos island,natural pool


Φτιάξτε παγίδα για κουνούπια, απλά και φθηνά...


Το καλοκαίρι έφθασε, μαζί με τα κουνούπια. Και δυστυχώς, κάποια κουνούπια δεν κάνουν μόνο αθώα τσιμπήματα, αλλά μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες, που μπορεί να είναι και μοιραίες. Σας παρουσιάζουμε μία εύκολη και οικονομική λύση....

Υλικά:

Συγκλονιστική φωτογραφία μωρού στον αμνιακό σάκο! - Το μεγαλείο της φύσης, το θαύμα της ζωής





Η φωτογραφία που τράβηξε ο Έλληνας μαιευτήρας Άρης Τσιγκρής, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά από την γέννηση ενός υγιέστατου μωρού, είναι εξαιρετικά σπάνια. Τραβήχτηκε αμέσως μετά τη γέννηση με καισαρική τομή και το σημαντικό είναι ότι ο αμνιακός σάκος παραμένει άθικτος... 

Έτσι είμαστε μέσα στην κοιλιά της μητέρας μας όλοι.. .Την ανάρτησε στο Facebook και μάλιστα εξηγεί χαρακτηριστικά ότι...επειδή το μωρό βρίσκεται ακόμη στο σάκο, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει βγει στον... έξω κόσμο, ότι γεννήθηκε, αλλά νομίζει ότι είναι ακόμη στην κοιλιά της μανούλας του. Γράφει χαρακτηριστικά ο μαιευτήρας: “Μια σπάνια εικόνα…εξαιρετικά σπάνια θα έλεγα….γέννηση μετά από καισαρική,με άθικτο τον σάκο,το μωράκι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι γεννήθηκε…..είναι σαν να βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα,είναι γνωστή σαν »πέπλο γέννησης»και είναι συνηθέστερη αλλά εξίσου σπάνια στους πρόωρους τοκετούς,η πλήρης έγκλειση του νεογέννητου στον σάκο,δεν αφήνει το μωράκι να πνιγεί στο αμνιακό υγρό, γιατί αρχίζει να αναπνέει αμέσως μετά την αφαίρεση του »πέπλου»,καθώς ο πλακούντας συνεχίζει να τροφοδοτεί το μωράκι με αίμα,η φύση ξεπερνά τον εαυτό της,αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους μαιευτήρες” Το να συμβεί αυτό είναι μια πιθανότητα στις 15.000. σκεφτείτε το.




Πηγή: perierga.gr

Ποιο είναι το αγαπημένο μέρος ανδρών και γυναικών για να κάνουν σεξ





Το αγαπημένο μέρος, αλλά και τη μέρα που προτιμούν να
κάνουν σεξ άνδρες και γυναίκες προσπάθησε να βρει μια έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία.
Η συγκεκριμένη έρευνα που έγινε για λογαριασμό γερμανικού τηλεοπτικού σόου και στην οποία πήραν μέρος 1.000 εθελοντές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν εγκαταλείπει τη… βολή του ούτε στο σεξ, αφού το 77% των συμμετεχόντων απάντησε πως προτιμά να κάνει σεξ στο κρεβάτι του.
Οσον αφορά τα υπόλοιπα μέρη που συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά ως… ιδανικό σκηνικό για να κάνει κανείς σεξ είναι τα εξής:
77% προτιμά να κάνει σεξ στην κρεβατοκάμαρά του
20% προτιμά να κάνει σεξ στο μπάνιο κάτω από το ζεστό νερό που τρέχει από το ντους
9% προτιμά να κάνει σεξ στο αυτοκίνητο και
1% προτιμά να κάνει σεξ στο… γραφείο του
Η συγκεκριμένη έρευνα καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί κάνουν σεξ 6,4 φορές το μήνα, περίπου, κάτι που μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα.
Όσον αφορά τη μέρα που προτιμούν να έρχονται σε ερωτική επαφή… Για το 66% η μέρα είναι κάτι εντελώς αδιάφορο. Ωστόσο, το 18% δήλωσε πως αγαπημένη του μέρα για να κάνει σεξ είναι το Σάββατο.

Δουλειές του σπιτιού: το μυστικό για έναν ευτυχισμένο άντρα!






Πιάστε το σφουγγαρόπανο και την χλωρίνη και ξεκινήστε τις δουλειές του σπιτιού. Κάποιοι νομίζετε ότι το λέμε στις γυναίκες… κι όμως όχι. Αναφερόμαστε στους άνδρες, γιατί όπως έδειξε μια έρευνα, όσοι άνδρες κάνουν δουλειές του σπιτιού είναι πιο ευτυχισμένοι.
Οι ερευνητές αυτό που έκαναν είναι να συγκρίνουν τις συνήθειες των ανδρών που συζούν εντός ή εκτός γάμου, με γυναίκες στη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία για να βρουν πόσο συγκρούεται η επαγγελματική με την προσωπική τους ζωή καθώς και τα διάφορα μυστικά της ευτυχίας τους. 
Και αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουν οι άνδρες στις δουλειές του σπιτιού τόσο πιο ευτυχισμένοι είναι. Το αποτέλεσμα μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί σκεφτείτε ότι όσο ο άνδρας κάνει περισσότερες δουλειές… τόσο λιγότερη γκρίνια θα έχει από την σύντροφό του, έτσι δεν θα καβγαδίζουν τόσο συχνά. Από την άλλη οι άνδρες που δεν σηκώνουν ούτε το ποτήρι να το βάλουν στο νεροχύτη… τα «ακούνε»  από το πρωί μέχρι το βράδυ…   Πόσο ευτυχία μπορεί να νοιώσει αυτός ο άνδρας;


Συναγερμός στην Ευρώπη για τον κορονοϊό




 Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Ευρώπης , εξαιτίας του κορονοϊού, ο οποίος μοιάζει με εκείνον που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS). Στη Γαλλία, ένας 65χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, φέρεται πως κόλλησε τον ιό σε ταξίδι του στο Ντουμπάι. Ένας ακόμη άνδρας που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον 65χρονο, ο θεράπων γιατρός του και μια νοσοκόμα, θεωρούνται ύποπτα περιστατικά. «Θέλω να τονίσω πως είναι καθολική η κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την συνεργασία των διεθνών υγειονομικών αρχών», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει ειδικούς στο νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει εξαπλωθεί ο ιός. Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί 31 κρούσματα, στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Τα 18 από τα κρούσματα ήταν θανατηφόρα.

 lifo.gr
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Ευρώπης , εξαιτίας του κορονοϊού, ο οποίος μοιάζει με εκείνον που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS). Στη Γαλλία, ένας 65χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, φέρεται πως κόλλησε τον ιό σε ταξίδι του στο Ντουμπάι. Ένας ακόμη άνδρας που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον 65χρονο, ο θεράπων γιατρός του και μια νοσοκόμα, θεωρούνται ύποπτα περιστατικά. «Θέλω να τονίσω πως είναι καθολική η κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την συνεργασία των διεθνών υγειονομικών αρχών», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει ειδικούς στο νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει εξαπλωθεί ο ιός. Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί 31 κρούσματα, στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Τα 18 από τα κρούσματα ήταν θανατηφόρα. lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: Συναγερμός στην Ευρώπη για τον κορονοϊό | διαφορετικό
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Ευρώπης , εξαιτίας του κορονοϊού, ο οποίος μοιάζει με εκείνον που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS). Στη Γαλλία, ένας 65χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, φέρεται πως κόλλησε τον ιό σε ταξίδι του στο Ντουμπάι. Ένας ακόμη άνδρας που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον 65χρονο, ο θεράπων γιατρός του και μια νοσοκόμα, θεωρούνται ύποπτα περιστατικά. «Θέλω να τονίσω πως είναι καθολική η κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την συνεργασία των διεθνών υγειονομικών αρχών», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει ειδικούς στο νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει εξαπλωθεί ο ιός. Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί 31 κρούσματα, στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Τα 18 από τα κρούσματα ήταν θανατηφόρα. lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: Συναγερμός στην Ευρώπη για τον κορονοϊό | διαφορετικό
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Ευρώπης , εξαιτίας του κορονοϊού, ο οποίος μοιάζει με εκείνον που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS). Στη Γαλλία, ένας 65χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, φέρεται πως κόλλησε τον ιό σε ταξίδι του στο Ντουμπάι. Ένας ακόμη άνδρας που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον 65χρονο, ο θεράπων γιατρός του και μια νοσοκόμα, θεωρούνται ύποπτα περιστατικά. «Θέλω να τονίσω πως είναι καθολική η κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την συνεργασία των διεθνών υγειονομικών αρχών», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει ειδικούς στο νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει εξαπλωθεί ο ιός. Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί 31 κρούσματα, στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Τα 18 από τα κρούσματα ήταν θανατηφόρα. lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: Συναγερμός στην Ευρώπη για τον κορονοϊό | διαφορετικό
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Ευρώπης , εξαιτίας του κορονοϊού, ο οποίος μοιάζει με εκείνον που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS). Στη Γαλλία, ένας 65χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, φέρεται πως κόλλησε τον ιό σε ταξίδι του στο Ντουμπάι. Ένας ακόμη άνδρας που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον 65χρονο, ο θεράπων γιατρός του και μια νοσοκόμα, θεωρούνται ύποπτα περιστατικά. «Θέλω να τονίσω πως είναι καθολική η κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την συνεργασία των διεθνών υγειονομικών αρχών», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει ειδικούς στο νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει εξαπλωθεί ο ιός. Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί 31 κρούσματα, στη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Τα 18 από τα κρούσματα ήταν θανατηφόρα. lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: Συναγερμός στην Ευρώπη για τον κορονοϊό | διαφορετικό