Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ


Του Ιωάννου Γεωμέτρου -10ος αιώνας

Η Μητέρα του Θεού λοιπόν έδειξεν εις τούς Αποστόλους, όπου ήδη το εγνώριζαν, το σύμβολον της αναχώρησεώς της, τον φοίνικα, τους μετέδωσε επίσης ευλο­γία και ανάλογη παρηγορία και αφού τους ομίλησε περί της εξόδου της και τους προθυμοποίησε διά το κήρυγμα,
τους εξέθεσε δι’ ολίγων ολόκληρη την οικονομία της αποστολής τους.

Έπειτα ασπάσθηκε τον Πέτρο και τους άλλους Αποστόλους, “χαίρετε”, λέγουσα, “τέκνα και φίλοι και μαθηταί του Υιού και Θεού μου και θεω­ρείτε εαυτούς μακάριους, όπου ηξιώθητε τοιούτου διδασκάλου και Δεσπότου και διακονίας τοιούτων μυστηρίων και της κοινωνίας των διωγμών και παθημάτων Του, διά να γίνετε κοινωνοί της δόξης και Βασιλείας Του”.


Αφού τους ανήγγειλε περί των τελευταίων γεγονότων, τους εζήτησε να ψάλ­λουν τους επιταφίους ύμνους, ενώ Εκείνη άρχισε τις προς τον Θεόν ευχαριστίες της.


Η προσευχή της Θεοτόκου

OI ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ‏



Τα σύκα είναι στην εποχή τους τώρα και μερικά από τις διατροφικές τους αξίες που αξίζει να παρατηρήσουμε είναι:


Τα σύκα περιέχουν, σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνες C και Β. Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών

(απορροφούν την επιπλέον ζάχαρη στον οργανισμό), βοηθούν την λειτουργία του εντέρου και απομακρύνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου ενώ έχουν και καθαρτικές ιδιότητες. Επίσης έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες καθώς περιέχουν φαινόλες και φλαβονοειδή.


Για τις παραπάνω ευεργετικές τους ιδιότητες 2-3 σύκα την ημέρα είναι αρκετά, ιδίως το πρωί. Το ποτάσιο που περιέχουν βοηθά στην ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και ελλατώνει την απώλεια ασβεστίου από τα ούρα.


Τέλος η αργινίνη που περιέχουν βοηθάει στην παραγωγή τεστοστερόνης από τον οργανισμό, βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και στην σεξουαλική λειτουργία.


Πηγή: en-gr.com

 poikilotropos.blogspot.gr 

Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!


Ο σημερινός φοβικός άνθρωπος, ζώντας μέσα στο αίνιγμα της τεχνολογίας, της αλάνθαστης επιστήμης και της πολιτικής αστάθειας, διαβάζοντας  παράλληλα και τα αποτελέσματα βάσιμων ερευνών που δείχνουν με το δάχτυλο, -ονομαστικά και ουρλιάζοντας- την επικινδυνότητα κάποιων προιόντων , (τα οποία εκπαιδευτήκαμε να τα συνδέουμε με την προσωπικότητα μας) νιώθει ανοχύρωτος, ανυπεράσπιστος, μπερδεμένος και στο τέλος, αφορίζει όλα τα προιόντα που υπάρχουν στην αγορά και τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία του ίδιου και της οικογένειας του.

Οπότε η αντίσταση μοιάζει εντελώς απίθανη. Όμως σε αυτή τη σκέψη βασίζονται και αυτές οι δολοφονικές εταιρείες που παίζουν με την ζωή μας. Στο μπέρδεμα, στην αναβλητικότητα, στην αίσθηση της μάζας που έχουμε. Νιώθουμε πολλές φορές σαν μια αγέλη ποντικών ,που μας κυνηγάει μια μόνο γάτα. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα ποντίκια μπορούν να σωθούν απο την γάτα, αν αλλάξουν τους κανόνες. Αν ορίσουν εκείνα τους κανόνες του παιχνιδιού.

 Η αντίσταση δεν είναι απίθανη στα επικίνδυνα προιόντα. Αγοράζουμε οικολογικά. Αν δεν έχουμε χρήματα φτιάχνουμε μόνοι μας. Αν δεν έχουμε συνταγές ψάχνουμε να βρούμε. Ποτέ στην ιστορία του ο άνθρωπος δεν ήταν πιο προσωπικά υπεύθυνος για τις επιλογές του όπως είναι σήμερα. Αν δεν σαστίσει απο την ενημέρωση, η ενημέρωση τελικά μόνο καλό μπορεί να του κάνει. Τον χτίζει ως προσωπικότητα. Αν μάθει να χρησιμοποιεί σωστά τις πληροφορίες του και όχι σαν αφορμή για χάος, μπορεί με την αποχή απο τα επικίνδυνα προιόντα να αλλάξει τους κανόνες της αγοράς. Να επιβάλλει την ηθική. Ζώντας με επικίνδυνα προιόντα, με επικίνδυνες τροφές, δεν είναι να απορεί κανείς κάτω απο πιο φιλοσοφικό υποβαθρο δημιουργήθηκε το σκάνδαλο με την επικίνδυνη σιλικόνη στα στήθη των γυναικών. 
Ο ενορχηστρωτής αυτής της ιστορίας, ο υπεύθυνος της διακίνησης της ακατάλληλης σιλικόνης, την οποία και διοχέτευσε στη διεθνή αγορά,  έκανε ότι έκανε, χωρίς ενοχές με το επιχείρημα του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί στην ασφάλεια των προιόντων. Καταφέροντας να στείλει στο θάνατο τόσες και τόσες γυναίκες. Και βάζοντας στον εφιάλτη της αγωνίας άλλες τόσες! 

Τί είναι τα Υβρίδια και πόσο "αθώα"είναι.




Υβρίδια καλούνται τα φυτά, τα οποία προκύπτουν από τη διασταύρωση δυο διαφορετικών ποικιλιών του ίδιου είδους και παρουσιάζουν “βελτιωμένα” χαρακτηριστικά σε σχέση με τα φυτά από τα οποία προέρχονται.

Τα “βελτιωμένα” αυτά χαρακτηριστικά εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς όπως αύξηση της παραγόμενης ποσότητας, αύξηση του μεγέθους των καρπών, ανθεκτικότητα σε ασθένειες, ανθεκτικότητα σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ομογενοποίηση των παραγόμενων
προϊόντων για τη διευκόλυνση της τυποποίησής τους, μορφοποίησή τους προς χάρη της καταναλωτικής αισθητικής κ.λ.π.

κάθε χώρα διαθέτει εκτός των άλλων και ένα μεγάλο φυσικό θησαυρό, την γενετική ποικιλότητα, δηλαδή ποικι­λία λαχανικών και φρού­των, καθώς και σπάνια είδη ζώων, προσαρμοσμέ­να όλα στις κλιματικές συνθήκες κάθε χώρας, με την έλευση των μονοπω­λίων βλέπουμε τις ποικι­λίες που κληροδοτήθηκαν από γενιά σε γενιά, να εγκαταλείπονται, χάρη του φτηνού σπόρου που αγο­ράζει ο αγρότης από το μαγαζί. Με λίγα λόγια η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου σπόρων χτυπάει τις ποικιλίες που ήταν προσαρμοσμένες στις ειδι­κές ανάγκες της περιοχής και έτσι καλλιεργούμενες ποικιλίες προϊόντων, επί­πονης προσπάθειας αιώ­νων, κινδυνεύουν σοβαρά από ολοσχερή εξαφάνιση.