Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

10 λόγοι που γκριζάρουν τα μαλλιά

 


Τα μαλλιά γκριζάρουν όταν τα κύτταρα σταματούν να παράγουν χρωστική ουσία. Πότε συμβαίνει αυτό και γιατί σε ορισμένους ανθρώπους γίνεται πιο νωρίς από το ό,τι σε άλλους;


Συνήθως, οι λευκοί άνθρωποι αρχίσουν να γκριζάρουν στα μέσα της δεκαετίας των 30 χρόνων τους, οι Ασιάτες λίγο πριν τα 40 και οι Αφρο-Αμερικανοί, όταν διανύουν τη δεκαετία των 40. Οι μισοί από όλους τους ανθρώπους, έχουν ένα σημαντικό ποσοστό γκρίζων μαλλιών μέχρι την ηλικία των 50 ετών.
Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να εμφανίζουν τα πρώτα (αγχωτικά ομολογουμένως) γκρίζα μαλλιά τους πριν καν κλείσουν τα πρώτα «–άντα». Για αυτό το όχι και τόσο ασυνήθιστο τελικά φαινόμενο, υπάρχουν 10 βασικές αιτίες.
Κακή διατροφή
Σε μια εποχή, όπου το έτοιμο και γρήγορο φαγητό είναι υπεύθυνο για χίλιες δυο δυσάρεστες καταστάσεις στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, οι ειδικοί είναι πεπεισμένοι, ότι τα γκρι μαλλιά ξεκινούν από την κακή διατροφή. Πρόσφατα μάλιστα, ερευνητές πρότειναν ότι μία θρεπτική διατροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της μελανογένεσης, η οποία παράγει τη χρωστική ουσία μελανίνη, που χρειάζονται τα μαλλιά να έχουν για να διατηρούν το χρώμα τους.