Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Tα δέκα φυτά που είναι επικίνδυνα για τις μέλισσες

©thinkstock



















Τι γίνεται με τα φυτά που είναι επικίνδυνα για τις μέλισσες;

Εχουν σημειωθεί τα κορυφαία δέκα φυτά που θα πρέπει να αποφεύγετε για να  κρατήσετε υγιείς τις μέλισσες .






ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ η ΡΟΔΟΔΕΝΤΡΟ


Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν οτι η κοινή ροδοδάφνη  κρύβει ένα δηλητηριώδες νέκταρ το οποίο είναι τοξικό για τις μέλισσες. Είναι μια  πρακτικά ακατόρθωτο για τους μελισσοκόμους να κρατήσουν τις κυψέλες τους κλειστές κατά την περίοδο της άνθησης του. Το προκύπτον νέκταρ από ροδόδεντρα είναι  επίσης γνωστό ότι μολύνει το μέλι, καθιστώντας το επικίνδυνο και  για τους ανθρώπους που θα το φάνε.

Εναλλακτικα : Clematis έχει  όμορφα, μεγάλα λουλούδια και είναι 100 τοις εκατό ωφέλιμο για τις μελισσες και εύχρηστο.





2. ΑΖΑΛΕΑ

Η αδελφή της Ροδοδάφνης, οι αζαλέες είναι επίσης τοξικές για τις μέλισσες.

Εναλλακτικά: Foxgloves είναι ένα από τα αγαπημένα των μελισσών και παρά το γεγονός ότι είναι δηλητηριώδες αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο, το  μελι και τα  μελισσοκομικά του προιοντα ειναι ασφαλή.


details-images

3. ΤΡΟΜΠΕΤΑ Η ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Αν και τα διακοσμητικά και γλυκιά μυρωδάτα ανθη , το νέκταρ του λουλουδιού τρομπέτα μπορεί να προκαλέσει το θάνατο του γόνου των μελισσών και είναι καλύτερα να αποφεύγεται.

Το φυτό «σάλπιγγα του Αγγέλου» είναι εντυπωσιακό και πανέμορφο και το όνομα του συμπληρώνει την παραδεισένια όψη του. Ωστόσο, παρά την παραπλανητική του εμφάνιση πρόκειται, σύμφωνα με τους επιστήμονες για το πιο δηλητηριώδες φυτό στον κόσμο.

Εναλλακτικά: Δοκιμάστε αγιόκλημα για υπέροχα αρωματικά αποτελέσματα.






4. ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ


Επιβλαβές για τις πεταλούδες καθώς και τις μέλισσες, οι πικροδάφνες έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τις κυψέλες. Το Νέκταρ που εισερχεται στην κυψέλη επικεντρώνεται καθώς στεγνώνει, γεγονός που αυξάνει την ποσότητα των τοξινών και συνήθως καταλήγει σε μια μαζική καταρευση κυψέλης-

Εναλλακτικά: Snapdragons είναι εξίσου λαμπρό και πιθανώς το πιο ελκυστικό σε μικρό ή μεγάλο κήπο.



5. ΚΙΤΡΙΝΟ ΓΙΑΣΣΕΜΙ  Jessamine

Ευχάριστα αρωματικό και ελκυστικό , οι μέλισσες εχουν  συχνά δηλητηριαστεί από τα αμπέλια και τα λουλούδια του κίτρινου γιασεμί και τις τοξίνες του λέγεται ότι είναι εξίσου σοβαρό και παρομοιάζεται  με κώνειο.

Εναλλακτικά: Plant Μαυρομάτικα Susans σε κάδους και κατά μήκος φραχτών για όμορφια, εύκολο στην ανάπτυξη.



.

6. Mountain Laurel

Μέρος της οικογένειας βατόμουρου, η δάφνη του βουνού είναι ένας αειθαλής θάμνος με γλυκά, λευκα ή ροζ λουλούδια κατάτην άνθιση. Ομως το μέλι που παράγεται από τη δάφνη των βουνών είναι τοξικό για τον άνθρωπο και έχει συχνά πικρή γεύση.



7. Stargazer κρίνος LILLY

Εκπληκτικό  αλλά θανατηφόρo, h γύρη»είναι δηλητηριώδης για τις μέλισσες.

Εναλλακτικά: Δενδρομολόχα που  είναι εντυπωσιακή και εξίσου όμορφη όπως ο αστρολόγος, αλλά φιλικο στην μέλισσα


8. Heliconia

Εξωτικιά και ενδιαφέρουσα, heliconia, ή όπως  μερικές φορές ονομάζεται, είναι πολύ τοξικό για τις μέλισσες.

Εναλλακτικά: Αν και δεν είναι τόσο εξωτικά , τα ζουμπούλια είναι αρωματικά, πανέμορφα και εύκολο να αυξηθούν.

9. Bog δενδρολίβανο

Δεν πρέπει να συγχέεται με το βότανο, φύεται στους βάλτους αυτό το δενδρολίβανο είναι έντονα τοξικό  και το μέλι που προέρχεται από το φυτό μπορεί να προκαλέσει παράλυση σε ανθρώπους.

Εναλλακτικά: Γιατί να μην προσπαθήσουμε να φυτευσουμε  ενα κλασικό θάμνο δεντρολίβανο - αρωματιό, ανθεκτιο  και ευνοείται από τις μέλισσες.

10. Αμαρυλλίς

Τώρα πλέον αναγνωρίζονται  ευρέως ως διακοσμητικά λουλούδια των  Χριστουγέννων, οι αμαρυλλίδες είναι πανέμορφες στην  άνθιση, αλλά η γύρη τους παράγει τοξικό μέλι.

Εναλλακτικά: ντάλιες είναι μία ομορφιά στα τέλη του καλοκαιριού στούς κήπους. Όμορφεςκαι απλά να αυξάνονται, οι ντάλιες συχνά κρατουν το λουλούδι μέχρι την πρώτη παγωνιά του έτους.

επιμελεια μεραφρασης Anna Silky



Δεν υπάρχουν σχόλια: