Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ύπνος και Θάνατος: Οι "δεινοί θεοί"



Από πανάρχαιους χρόνους γενεές από μύστες μελέτησαν τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου και στη συνέχεια τα"Ο Ύπνος είναι πρόσκαιρος Θάνατος και ο θάνατος, αιώνιος Ύπνος " 
 Ευριπίδης δίδαξαν στους άλλους. Το «δεν υπάρχει θάνατος, ο θάνατος είναι ζωή και η ζωή είναι θάνατος» ήταν η ηχώ των Ελευσινίων μυστηρίων και ένας από τους κυριότερους σκοπούς της μύησης παντού ανά τον κόσμο ήταν και εξακολουθεί να είναι η εξοικείωση του ανθρώπου με το ορόσημο που λέγεται «θάνατος»...

Ένας από τους

Ποιο τσάι με βότανα κάνει σούπερ αντιγήρανση;


tea2


H πτώση της θερμοκρασίας κάνει την απόλαυση ενός ζεστού ροφήματος αγαπημένη συνήθεια. Ποιο είναι το ιδανικό;

Δοκιμάστε το τσάι βοτάνων Cistus incanus. Η μεγάλη συγκέντρωση πολυφαινόλων και κυρίως των φλαβονοειδών , του δίνει την ικανότητα να προστατεύει τον οργανισμό, αφου οι ουσίες αυτές έχουν αντιική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Ποίημα στους φίλους, του Χόρχε Λουίς Μπόρχες Να κοιμάσαι ευτυχισμένος. Να εκπέμπεις αγάπη. Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί»




Μπόρχες: Ποίημα στους φίλους«Να κοιμάσαι ευτυχισμένος. Να εκπέμπεις αγάπη. Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί»  

Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου, ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου˙ όμως μπορώ να σ’ ακούσω και να τα μοιραστώ μαζί σου.

Δεν μπορώ ν’ αλλάξω το παρελθόν ή το μέλλον σου. Όμως όταν με χρειάζεσαι θα είμαι εκεί μαζί σου

. Δεν μπορώ να αποτρέψω τα παραπατήματά σου. Μόνο μπορώ να σου προσφέρω το χέρι μου να κρατηθείς και να μην πέσεις.