Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Λικερ ΜΕΛΙ




Οι ακόλουθες συνταγές ειναι  από ένα διαφημιστικό φυλλάδιο για διάφορα λικέρ που τυπώθηκε το 1903.

 Το αλκοολικό τμήμα του λικέρ δεν προέρχεται από τη ζύμωση του μελιού, αλλά με την προσθήκη αλκοόλης, σε καθαρή μορφή ή ως αποσταγμένου ποτού, όπως aquavit , σναπς, τζιν, βότκα, κασάσα, ρούμι ή αράκ.


1) Μουσκευουμε  2 kg αρωματικά, ζουμερά, ψιλοκομμένα φρούτα σε 2 λίτρα αλκοόλ (70 έως 96%). Διατηρείται σε καλά σκεπασμένο δοχείο ή σφραγισμένο μπουκάλι. Φιλτράρουμε μετά έναν μήνα και σουρώνουμε το φρούτο μέσα από ένα πολύ λεπτό ύφασμα. Σε αυτό το υγρό προσθέστε 2,25 kg μέλι διαλυμένο σε 2 λίτρα βραστό νερό.

2) Ομοίως, θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει αρωματικά βότανα, άνθη ή μπαχαρικά αντί, ή επιπροσθέτως προς τους καρπούς Για παράδειγμα, 50 g ξηρού φλοιού πορτοκαλιού  μουσκευονται σε ένα λίτρο αλκοόλης (70%). Μετά από 15 ημέρες, το μίγμα διηθείται και προσθετουμε  600 γρ μέλι, διαλυμένο σε 600 ml νερού-
επιμέλεια μετάφρασης Anna Silky

Δεν υπάρχουν σχόλια: