Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αυτοάνοσες ασθένειες.Το τρίπτυχο της σωστής διατροφής για τον θυρεοειδή και γενικά για τις αυτοάνοσες ασθένειες.

thyroid-sweatshirt

“Αυτό που είναι τροφή για έναν άνθρωπο, μπορεί για κάποιον άλλον, να είναι ισχυρό δηλητήριο.
“-Λουκρήτιος

Το τρίπτυχο της σωστής διατροφής για τον θυρεοειδή  και γενικά για τις αυτοάνοσες ασθένειες.

Οχι γλουτένη.

Οχι γαλακτοκομικά.

Οχι ζάχαρη.

Τι μπορούμε να τρώμε; Σε προηγούμενη ανάρτηση που είχα γράψει για την σκλήρυνση κατά πλάκας και την αντιστροφή της μέσω της διατροφής, υπάρχουν αναλυτικά οι τροφές που πρεπει να αποφεύγουμε και τι πρέπει να προσθέσουμε.

Οτιδήποτε φλεγμονώδες και επεξεργασμένο πρέπει να αφαιρεθεί – έτσι όχι στην ζάχαρη, στο σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, στην ασπαρτάμη, στα αλλεργιογόνα, τα γαλακτοκομικά, δημητριακά  και ορισμένα λαχανικά. Τα φιστίκια, τα φασόλια σόγιας , τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή που έχουν υποστεί ζύμωση.

Το διαιτολόγιο περιλάμβανει ρίζες, σπόρους, ξηρούς καρπούς, λιπαρά ψάρια, κρέατα από φυτοφάγα , όργανα ζώων, και φυσικό ιώδιο από τα φυτά της θάλασσας.

Έτρωγε επίσης 9 κύπελλα μη-αμυλούχων λαχανικών και μούρα κάθε μέρα. (Για να είναι εύκολο να το θυμάστε.

Είναι 3 φλιτζάνια χόρτα, 3 φλιτζάνια λαχανικά που περιέχουν θείο, και 3 φλιτζάνια πολύχρωμα λαχανικά και μούρα).

Συνέχεια  εδώ

Σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιστροφή της, μέσω της διατροφής

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι ασθενείς με Hashimoto (Χασιμότο), (αυτοάνοση ασθένεια του θυρεοειδή ), που πάσχουν ταυτόχρονα και απο κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) χωρίς συμπτωματολογία  (δηλαδή, χωρίς ενοχλήσεις στο πεπτικό σύστημα) χρειάζονται  49% περισσότερη T4 (Θυροξίνη) για να επιτύχουν τα ίδια επίπεδα TSH (θυροτροπίνη)  σε σχέση με τους ασθενείς με Hashimoto χωρίς κοιλιοκάκη.

thyroid-sweatshirt Από την στιγμή που οι ασθενείς ακολούθησαν μια δίαιτα χωρίς γλουτένη για 11 μήνες, οι απαίτησεις σε θυροξίνη(Τ4) έπεσαν στα ίδια επίπεδα με τους ασθενείς με Hashimoto χωρίς κοιλιοκάκη.
Η Ευαισθησία στη γλουτένη συνδέεται με τον υποθυρεοειδισμό Hashimoto 

Ακόμη μία μελέτη αποδεικνύει την κλινική συσχέτιση μεταξύ ευαισθησίας στη γλουτένη και υποθυρεοειδισμού Hashimoto.

Είναι  σπάνιο να βρεθεί ένα άτομο με νόσο του Hashimoto που δεν έχει κάποιο βαθμό ή πλήρη ευαισθησία στη γλουτένη .

Η Γλουτένη ερεθίζει το ανοσοποιητικό σύστημα 

Η Ευαισθησία στη γλουτένη  βασικά ορίζεται ως οποιαδήποτε ανοσολογική αντίδραση στη γλουτένη.

Κοιλιοκάκη ορίζεται γενικά ως μια αυτοάνοση αντίδραση του εντέρου, κατά την έκθεση του στη γλουτένη, καθώς και την συνολική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Διάφορα εργαστήρια διαγιγνώσκουν την κοιλιοκάκη χρησιμοποιώντας διαφορετικά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών δοκιμών και της εντερικής βιοψίας.

Μια τέτοια ανοσολογική απάντηση δεν είναι ποτέ καλή για ένα άτομο με Hashimoto ή κάποια άλλη αυτοάνοση ασθένεια.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ήδη σε μη ισορροπία και υπερλειτουργεί κατά τη διάρκεια μιας ενεργούς αυτοάνοσης πάθησης.

Μια  ανοσοποιητική αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο είδος διατροφής  κάνει  το ανοσοποιητικό σύστημα πιο ασταθές, επιδεινώνοντας περαιτέρω την αυτοάνοση πάθηση.

Η καθολική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος δημιουργεί φλεγμονή ενώ τα συμπτώματα της ευαισθησίας στη γλουτένη διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Για ορισμένους η φλεγμονή μπορεί να εμφανισθεί στις αρθρώσεις, δημιουργώντας πόνο και πρήξιμο.Σε άλλους παρουσιάζεται ως δερματικά εξανθήματα .

Αλλοι υποφέρουν με φλεγμονή στον εγκέφαλο, έχοντας ως αποτέλεσμα μια “ομιχλώδη” κατάσταση στο μυαλό τους, κακή διάθεση και αγχώδεις διαταραχές, ή και απώλεια μνήμης.

Και οχι μόνο.

Καταλήγουμε λοιπόν πάλι στον Ιπποκράτη

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το  έντερο.

- Ιπποκράτης 460-370 Π.Χ.

 Ο Ιπποκράτης το έλεγε αυτό πρίν από  περισσότερα από 2.000 χρόνια, αλλά εμείς τώρα μόλις κατανοούμε  το πόσο δίκιο είχε.

Οι  έρευνες κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν αποκαλύψει ότι η υγεία του εντέρου είναι κρίσιμης σημασίας για τη γενική υγεία, και ότι ένα νοσηρό έντερο συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο αυτισμός, διαταραχή φάσματος, η κατάθλιψη  το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και τώρα ο θυρεοειδής και το σύνδρομο Χασιμότο.

Για να μην γράφω ενα ολόκληρο κατάλογο ασθενειών, δεν νομίζω πως υπάρχει ασθένεια στην εποχή μας, που να μην ωφείλεται στο διαρρέον έντερο.

Το φράγμα του εντέρου:

Ο θυρωρός που αποφασίζει τι περνάει  και τι μένει έξω.

Έχετε σκεφτεί ποτέ το γεγονός ότι το περιεχόμενο του εντέρου βρίσκεται τεχνικά έξω από το σώμα;

Το έντερο είναι ένας κοίλος σωλήνα που περνάει από το στόμα έως τον πρωκτό.

Οτιδήποτε που πηγαίνει στο στόμα και δεν χωνεύεται θα βγεί αμέσως  έξω από το άλλο άκρο.

Το έντερο παίζει πράγματι έναν κρίσιμο ρόλο στην προστασία του σώματος μας, από το εξωτερικό περιβάλλον.

Λειτουργεί κυριολεκτικά  παρόμοια με το δέρμα μας … αλλά στο εσωτερικό του σώματος.
51QNEYDc9yL._SY300_

Αυτή είναι, στην πραγματικότητα, μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του εντέρου: να αποτρέψει τις ξένες ουσίες από την είσοδο τους στο σώμα.

Όταν ο εντερικός φραγμός γίνεται διαπερατός (δηλαδή, έχουμε ” το σύνδρομο διαρρέοντος  εντέρου”), μεγάλα μόρια άπεπτης στην ουσία πρωτεΐνης διαφεύγουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Δεδομένου ότι αυτές οι πρωτεΐνες δεν ανήκουν και δεν χρησιμεύουν πουθενά εκτός του εντέρου, το σώμα αντιδρά με μια  ανοσολογική απόκριση και επιτίθεται σε αυτά τα ξένα μόρια.


Σύνδρομο GAP, ΕντεροΨυχολογικό Σύνδρομο (σύνδρομο GAP) Από τη Δρ Ν. Κάμπελ-McBride Η Δρ Νατάσα Campbell-McBride είναι Ρωσίδα νευρολόγος της οποίας το παιδί της ανέπτυξε αυτισμό

Γλουτεομορφίνες και κασεομορφίνες (Gluteomorphins & Casomorphins) ήαλλοιώς  οπιούχα από γλουτένη και καζεΐνη

Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στα δημητριακά, κυρίως σιτάρι, σίκαλη, βρώμη, κριθάρι.

Η καζεΐνη είναι πρωτεΐνη γάλακτος, που βρίσκεται στην αγελάδα, αίγα, πρόβατα, στον ανθρώπο και σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τα σώματα των παιδιών και των ενηλίκων με αυτισμό και σχιζοφρένεια και αυτοάνοσες ασθένειες. δεν μπορούν να αφομοιώσουν αυτές τις πρωτεΐνες, λόγω του γεγονότος ότι το πεπτικό τους σύστημα είναι γεμάτο από μη φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα και ως εκ τούτου καθίστανται αυτές οι τροφές ανθυγιεινές.

Ως αποτέλεσμα της κακής πέψης της γλουτένης και της καζεΐνης μετατρέπονται σε ουσίες με παρόμοια χημική δομή των  οπιούχων, όπως η μορφίνη και η ηρωίνη.

Αρα λίγο πολύ είμαστε όλοι μας ναρκομανείς, ιδίως οι ασθενείς με θυρεοειδή,κοιλιοκάκη, κατάθλιψη,  ρευματοειδή αρθρίτιδα και γενικά αυτοί που πάσχουν απο αυτοάνοσες ασθένειες.

Εξού και η δυσκολία μας να σταματήσουμε να τρώμε ψωμί η ακόμη χειρότερα γλυκά.

Εζω δεί αρκετούς καρκινοπαθείς να αντιδρούν και να συνεχίζουν να τρώνε ζάχαρη και φρουκτόζη ( η οποία σημειωτέον είναι σχεδόν η μόνη ουσία που προάγει τα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα)

πηγη: http://fytro.wordpress.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: