Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Γλυφοσάτη (Roundup) – GMO – Aυτισμός




 http://lh3.ggpht.com/-_qQY6vwYnAo/U5PEmCajkEI/AAAAAAAABHE/F2922rsT_Xc/glyphosate_autism%25255B2%25255D.png?imgmax=800

Πρόσφατα η Nancy Swanson δημοσίευσε ένα έγγραφο- μελέτη για την συσχέτιση της αυξημένης χρήσης γλυφοσάτης (κοινώς roundup) και συσχέτισης της υπερβολικής κατανάλωσης του συγκεκριμένου ζιζανιοκτόνου με την αύξηση του αυτισμού στις ΗΠΑ με την εκπληκτική συσχέτιση 98.5%.

(Συσχέτιση δεν σημαίνει και αιτίαση).

Το roundup στην αρχή της πατεντοποίησης του χαρακτηρίστηκε ως χηλοποιητής (chelator) που προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη χηλή=οπλή και σημαίνει τις ενώσεις εκείνες που δεσμεύουν μέταλλα.

Το ραουντάπ παρόλη τη διαφήμισή του σαν βιοδιασπώμενο μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι.

Η τρομακτική αλήθεια για το Roundup

Η Μονσάντο ο κύριος παραγωγός του ραουντάπ ( σήμερα έχοντας λήξει η πατέντα παράγεται σόλο τον κόσμο) το θεωρεί ακόμα και σήμερα ασφαλές για τον άνθρωπο μιας και επενεργεί στα φυτά μέσω του λεγόμενου σικιμικού κύκλου (shikimic pathway).

 

 shikimic1

 

 

 


Xρήση του roundup στην Ελλάδα. (ΕΔΩ)



http://wwww.minagric.gr/syspest/syspest_Detail.aspx?kod_farmak=7255

Τι είναι ο σικιμικός κύκλος;

Ο κύκλος με τον οποίο τα φυτά παράγουν τα αμινοξέα, Τρυπτοφάνη, Φαινυλανίνη και Τυροσίνη.

Με την χηλοποίηση των μετάλλων ( Ca, Mg, Cu, Fe, Mn, Ni, Zn) το φυτό επί της ουσίας αδυνατεί να συνεχίσει το μεταβολισμό του καθώς και αδυνατεί να παράξει απαραίτητα αμινοξέα για τον μεταβολισμό.

Η επίπτωση αυτή είναι τεράστια αφενός μεν για τα ζιζάνια αλλά και για τον άνθρωπο μιας και του στερεί την πρόσληψη σημαντικών μικροστοιχείων απαραίτητων για την επιβίωσή του.

Η απόλυτη εξάπλωση στις ΗΠΑ των λεγόμενων Roundup-Ready καλλιεργειών , της σόγιας του καλαμποκιού του άλφα άλφα όπως και πολλών άλλων καλλιεργειών , έχει εκτοξεύσει στα ύψη την κατανάλωση της γλυφοσάτης (κοινώς roundup) με αποτέλεσμα την εύρεση της γλυφοσάτης όχι μόνον στα τρόφιμα αλλά και στον πλακούντα του εμβρύου.

Καρκίνος στήθους, Roundup και μεταλλαγμένη σόγια.

Ο σικιμικός κύκλος δεν αποτελεί βιολογικό κύκλο του ανθρώπου , μιας και περιμένει την πρόσληψη των απαραίτητων αμινοξέων από τα φυτά και τα ζώα.

Αποτελεί όμως κύκλο των καλών βακτηρίων που διαθέτει.

Τα GMO φυτά έχουν αποδεδειγμένα χαμηλά ποσοστά όλων των ιχνοστοιχείων των μετάλλων αλλά και χαμηλά ποσοστά απαραίτητων αμινοξέων , αλλά με μεγάλη υπολλειματικότητα σε γλυφοσάτη , η οποία στη ουσία εισάγεται στον οργανισμό. Στην ουσία η γενετική τροποποίηση των roundup – ready παρακάμπτει το βήμα της δημιουργίας μιας ενζυματικής λειτουργίας στο σικιμικό κύκλο αλλά με τεράστιες επιπτώσεις στα απαραίτητα αμινοξέα και ιχνοστοιχεία που ο οργανισμός μας θέλει για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η Δρ Seneff στο link περιγράφει με σαφήνεια τον ρόλο και τις επιπτώσεις της γλυφοσάτης στον οργανισμό και ειδικά στον εγκέφαλο καθώς και το πως συνδέεται ο αυτισμός με τις επιπτώσεις της γλυφοσάτης στον οργανισμό.

Η  γλυφοσάτη όταν παραλαμβάνεται από τον οργανισμό λειτουργεί επί της ουσίας σαν να είμαστε ζιζάνια.

Bt-τοξίνη που βρίσκεται στα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα

Παρεμβαίνει στον σικιμικό κύκλο των καλών βακτηρίων του οργανισμού μας και συγχρόνως δεσμεύει πολύτιμα μέταλλα απαραίτητα για τη συνέχεια των βιολογικών μας λειτουργιών.

 πηγη :http://fytro.wordpress.com/tag/roundup/

Δεν υπάρχουν σχόλια: