Σελίδες
Ετικέτες
- ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ (60)
- ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ (71)
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ (18)
- ΓΝΩΜΙΚΑ (125)
- ΔΙΑΙΤΑ/ΔIAΤΡΟΦΗ (73)
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ/ΔIAΤΡΟΦΗ (8)
- ΔΙΑΦΟΡΑ (21)
- ΕΙΔΗΣΕΙΣ (25)
- ΕΛΛΑΔΑ (20)
- ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ (4)
- ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ/ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ (8)
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ (8)
- ΜΟΥΣΙΚΗ (17)
- Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (28)
- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ (13)
- ΟΜΟΡΦΙΑ (7)
- ΠΑΙΔΙ (4)
- ΠΟΙΗΣΗ (3)
- ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (104)
- ΦΑΚΕΛ0Σ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (4)
- ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (25)
- ANΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΣ (2)
- YΓΕΙΑ (37)
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014
Μεταξωτοί άνθρωποι.
Το είχε πει σε μια συνέντευξή του ο αείμνηστος Νίκος Καρούζος: «Μεταξωτοί άνθρωποι».
Μιλούσε για κάποιους χωρικούς που είχε συναντήσει στη Λέσβο. Αγράμματοι ήταν, αλλά σοφοί. Και, προπάντων, τρυφεροί με τους άλλους. Απαλοί, χωρίς γωνίες που κόβουν, χωρίς καχυποψία, δίχως έπαρση και επιθετική ειρωνεία που πληγώνει. Μεταξωτοί άνθρωποι ...; Μου 'μεινε αυτός ο χαρακτηρισμός. Χαράχτηκε μέσα μου. Κι από τότε ένα νέο κριτήριο λειτουργεί στις αξιολογήσεις μου για τους ανθρώπους: η συμπεριφορά και η στάση τους σε «ασήμαντα» πεδία της καθημερινότητας. Αυτά που συνήθως τα προσπερνάμε ή δεν τα παρατηρούμε, γιατί δεν μας απασχόλησαν ποτέ οι εκφάνσεις της «μεταξωτής συμπεριφοράς» ...; Βέβαια οι άνθρωποι δεν συγκροτούν ως χαρακτήρες ένα συμπαγές όλον, αλλά ένα αντιφατικό σύνθεμα, στο οποίο συνυπά
Μέλι με γύρη και πρόπολη
Συστατικά (σε μέρη κατά βάρος):
1000 Μέλι
100 Πρόπολη
125 γύρη
1-3 Ο βασιλικός πολτός (προαιρετικό)
Αλέθεται την ξηρά γύρη και την σκληρή κατεψυγμένη) πρόπολη.
Ζεσταίνουμε 200 μέρη μέλι σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε στη γύρη και την πρόπολη σκόνη.
Μετά από λίγα λεπτά από την ψύξη το μίγμα αναδεύεται μέσα στο υπόλοιπο του μελιού
. Εάν διατηρηθεί στο ψυγείο, το μέλι θα σκληρύνει και θα υπάρχει μικρότερη τάση να διαχωριστούν.
Ο βασιλικός πολτός μπορεί να προστεθεί ως έχει ,εκχύλισμα πρόπολης (πάστα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί της ξηρας πρόπολης
. Η πρόπολη και η γύρη μπορούν επίσης να αναμειχθούν σε ίσους όγκους. Θα ήταν φυσικά καλύτερα να ανακατεψουμε όλα αυτά τα συστατικά σε κρυσταλλωμένο (κρεμώδες) μέλι, πριν ή μετά την κρυστάλλωση.
μεταφραση AnnaSilky
Λικερ ΜΕΛΙ
Οι ακόλουθες συνταγές ειναι από ένα διαφημιστικό φυλλάδιο για διάφορα λικέρ που τυπώθηκε το 1903.
Το αλκοολικό τμήμα του λικέρ δεν προέρχεται από τη ζύμωση του μελιού, αλλά με την προσθήκη αλκοόλης, σε καθαρή μορφή ή ως αποσταγμένου ποτού, όπως aquavit , σναπς, τζιν, βότκα, κασάσα, ρούμι ή αράκ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)