Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ. -ΣΥΝΤΑΓΗ



Πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες επιβεβαίωσαν ότι το ριγανέλαιο είναι ένα ισχυρό φυτικό αντιβιοτικό,με αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ


Honey_Pollock


Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ελάχιστα κατανοητή από το καταναλωτικό κοινό. 

Πολλοί υποθέτουν ότι το κρυσταλλωμένο μέλι είναι νοθευμένο ή «χάλασε». Αυτό δεν είναι σωστο...
Στην πραγματικότητα, η διαδικασία κρυστάλλωσης είναι φυσική και αυθόρμητη. Το καθαρό, ακατέργαστο και άθερμο μέλι έχει μια φυσική τάση να κρυσταλλώνει με την πάροδο του χρόνου και δεν επιδρά στο μέλι, το χρώμα και την υφή.

Η κρυστάλλωση του μελιού διατηρεί στην πραγματικότητα τη γεύση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μελιού σας. Μερικοί χρήστες προτιμούν το μέλι, ακόμη και σε αυτή την κατάσταση, δεδομένου ότι είναι πιο εύκολο να εξαπλωθεί σε ψωμί ή φρυγανιά. Πράγματι, ορισμένες συνταγές συνιστουν ακατέργαστο μέλι μερικώς ή πλήρως κρυσταλλωμένο  -γιατι η γεύση είναι πιο πλούσια.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ισχυρό εντομοαπωθητικό


κώνωψΙσχυρό εντομοαπωθητικό
Προειδοποίηση: Το εντομοαπωθητικό αυτό μυρίζει έντονα όταν είναι υγρό. Η μυρωδιά φεύγει σταδιακά μόλις στεγνώσει.
Είναι ένα πραγματικά αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό, ακόμα και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τα κουνούπια και τις σκνίπες. Επίσης η παρασκευή του δε κοστίζει σχεδόν τίποτα και πιθανόν τα συστατικά του να υπάρχουν ήδη στη κουζίνα σας.
Θα χρειαστείτε:
Διαδικασία:
– Τοποθετήστε όλα τα υλικά σας μέσα σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι που κλείνει καλά. Σφραγίστε το και αφήστε το για 2-3 εβδομάδες πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας. Ανακινείτε το καθημερινά.
– Μόλις περάσει ο χρόνος που απαιτείται σουρώστε το μείγμα και διατηρείτε το στο ψυγείο. Κάθε φορά που θα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να το αραιώνετε, σε αναλογία 1:1 με αποσταγμένο νερό. Μετά την αραίωση το βάζετε σε μπουκάλι spray και το ψεκάζετε στο δέρμα σας.
Όπως καταλαβαίνετε η παραπάνω συνταγή θα σας βγάλει σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Επιπλέον το συγκεκριμένο μείγμα προσφέρει και αντισηπτικές – αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Δε θα σας πρότεινα να ψεκαστείτε με το συγκεκριμένο εντομοαπωθητικό πριν βγείτε για ποτό, μια ρομαντική καλοκαιρινή νύχτα με τον καλό/ή σας. Το παραπάνω εντομοαπωθητικό είναι προορισμένο για ζόρικες καταστάσεις πχ. camping, διαμονή ή πεζοπορία κοντά σε ελώδεις περιοχές κτλ. Για μια πιο light εκδοχή προτιμήστε ένα από τα προηγούμενα.
Η άλλη λύση είναι να κυκλοφορείτε με ένα τέτοιο…
δαχτυλίδι φιδάκιΙ
πηγηhttp://proionta-tis-fisis.com

Εντομοαπωθητικό με αιθέρια έλαια

κώνωψ
Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη, παίρνει δύο λεπτά της ώρας να ετοιμαστεί και βασίζεται στη χρήση αιθερίων ελαίων.
Θα χρειαστείτε:
Διαδικασία: 
Γεμίστε το μπουκάλι κατά το ήμισυ με αποσταγμένο νερό και το υπόλοιπο μισό μεανθόνερο αμαμελίδας. Προσθέστε και τη γλυκερίνη. Τέλος προσθέστε 30-50 σταγόνες από το ή τα αιθέρια έλαια που επιλέξατε. Ανακινείστε καλά το μπουκάλι να αναμιχθούν τα υλικά.
Tips για τα αιθέρια έλαια: Μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς από τα παραπάνω χωρίς περιορισμό. Όσο περισσότερο αιθέριο έλαιο προσθέσετε, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι. Μην υπερβείτε όμως τις 50 σταγόνες για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς του δέρματος.
Να το ανακινείτε πάντα πριν από κάθε χρήση.
πηγη :http://proionta-tis-fisis.com

Κηραλοιφή για τσιμπήματα

Κηραλοιφή για τσιμπήματα 6884657


 Υλικά:
Εκτέλεση: 
Ζεσταίνετε το λάδι σε μπέν μαρί, προσθέτετε το κερί και στο τέλος τα αιθέρια έλαια αφού έχετε απομακρύνει από τη φωτιά και έχει κρυώσει λίγο το μείγμα για να μην εξατμιστούν. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Η κηραλοιφή σας είναι έτοιμη για χρήση και πολύ αποτελεσματική στα τσιμπήματα εντόμων.
πηγη:http://proionta-tis-fisis.com

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μπαχαρικά ~ Με ποιο φαγητό ταιριάζει το καθέν




Το άρωμα της βανίλιας και η οσμή του βασιλικού σάς προκαλούν να δοκιμάσετε ένα πιάτο, ενώ η ιδιαίτερη γεύση του πιπεριού και η μυρωδιά του σαφράν μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο φαγητό σε μια μοναδική γευστική εμπειρία. Οι σεφ γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των μπαχαρικών και των μυρωδικών και τις χρησιμοποιούν για να αναδείξουν τα πιάτα τους. 


Άνηθος, γαρίφαλο, γλυκάνισο και μοσχοκάρυδο είναι μερικά μόνο από τα βότανα που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύατε μέχρι σήμερα, προσφέροντας παράλληλα ποικίλα οφέλη στην υγεία σας.

Με ποια φαγητά συνδυάζεται, όμως, κάθε μπαχαρικό, ποιο μυρωδικό θα αναδείξει τη γεύση της σάλτσας σας και ποιο θα απογειώσει τη γεύση των γλυκών σας;

 Οδηγός μπαχαρικών 

Πρόπολη - Μοναδικά οφέλη για την υγεία

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι δημιουργούσαν διάφορες κατασκευές, προκειμένου να οχυρώσουν τις πόλεις, από την ενδεχόμενη εισβολή του εχθρού. Η τάφρος και τα υψηλά, απόρθητα τείχη ήταν κάποιες από τις πιο γνωστές αμυντικές κατασκευές.
Μια από τις πηγές έμπνευσης για τους προγόνους μας αποτελούσε η μέλισσα, της οποίας οι «αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες» συνιστούσαν σημείο αναφοράς.
Η παρατήρηση της εκπληκτικής σε δομή και συνοχή κυψέλης, δεν αφήνει αμφιβολία ότι η φύση έχει προικίσει τη μέλισσα με εντυπωσιακά χαρίσματα. Με μια πιο ενδελεχή ματιά σε μια κυψέλη, εύκολα θα διαπιστώναμε πως οι μέλισσες χρησιμοποιούν μια ιδιαίτερη ουσία υπό μορφή επικάλυψης, σαν γενική μορφή προστασίας. Η ουσία αυτή λέγεται πρόπολη («προ της πόλεως» των μελισσών) και εξυπηρετεί το σκοπό να καλύπτει τα κενά της κυψέλης και παράλληλα να μειώνει κατά το δοκούν το μέγεθος της εισόδου της, περιορίζοντας έτσι τηνΠΡΟΣΒΑΣΗ του κρύου ή της έντονης ζέστης και φυσικά των «εν δυνάμει» εχθρών της κυψέλης.
Η πρόπολη όμως, αποτελεί για τις μέλισσες και μια ασφαλιστική δικλείδα από τη δράση ιών και βακτηρίων, που πολύ εύκολα μπορούν να προσβάλλουν μια κοινότητα δεκάδων χιλιάδων μελισσών που ζουν σε ένα μελίσσι και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
Οι μέλισσες παράγουν αυτή τη πολύτιμη ουσία από φυσικές ρητίνες, που συλλέγουν από διάφορα φυτά αλλά και από φλοιούς ορισμένων μεγάλων δέντρων Π.χ. λεύκες, καστανιές, βελανιδιές) και τις οποίες αναμιγνύουν με δικά τους εκκρίματα. Υπολογίζεται πως ένα μελίσσι μπορεί να παράγει 100 έως 300 gr. πρόπολη τον χρόνο.
Η πρόπολη χρησιμοποιείται στη παραδοσιακή ιατρική από το 3000 π.χ. στην Αίγυπτο, ενώ ο διάσημος ιατροφιλόσοφος Αβικέννας, στον 11ο αιώνα είχε παρατηρήσει ότι η πρόπολη δρα αποτελεσματικά στους τραυματισμούς από βέλη τόξων κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων!
Η πρόπολη εμπεριέχει 50 με 55% ρητίνες, 20 με 35% κερί (ένα μίγμα από πράσινο κερί φυτικής προέλευσης, και το προστιθέμενο κερί των μελισσών), 5 με 10% αιθέρια έλαια, γύρη, πάνω από 40 φλαβονοειδή, αλειφατικά οξέα, αρωματικές αλδεϋδες, ένζυμα, αμινοξέα, σάκχαρα και βιταμίνες.
Ορισμένα συστατικά της όπως η χρυσίνη και η τοταρόλη, παρουσιάζουν δράση εφάμιλλη γνωστών αντιμικροβιακών φαρμάκων.
Χαρακτηριστική είναι η δράση της πρόπολης στα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, καθώς και έναντι της Listeriamonocytogenes, ενός ζωοπαθογόνου βακτηρίου υπεύθυνο για τροφολοιμώξεις. Αυτή ακριβώς η ιδιότητά της, θα μπορούσε να συνεπάγεται και χρήση της πρόπολης ως φυσικού συντηρητικού τροφίμων.
Παράλληλα η πρόπολη εμφανίζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ από τα πλέον σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από κλινικές μελέτες είναι πως συστατικά της πρόπολης εμφανίζουν κυτταροτοξικότητα έναντι καρκινικών κυττάρων, την ίδια στιγμή που είναι αδρανή έναντι των φυσιολογικών.
Επιπρόσθετα η φυσική αυτή ουσία, αποδεικνύεται αποτελεσματική εναντίον των επιθέσεων που δέχεται η επιδερμίδα μας από διάφορους παθογόνους μύκητες, μειώνοντας τους πληθυσμούς τηςCandida και του Microsporum.
Στην Ελλάδα υπάρχει εξαιρετική πρόπολη σε σύσταση και αξίες, εφάμιλλη κατά πολλούς ερευνητές της πρόπολης Βραζιλίας, που λόγω της ιδιαίτερης χλωρίδας, αποτελεί σημείο αναφοράς.

Πηγή πληροφοριών από το Ελληνικό Ινστιτούτο