Τι είναι αυτό που κάνει τους
επιτυχημένους επιχειρηματίες «ανθεκτικούς» και δυνατούς να
ανταποκρίνονται σε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους; Πολλά άρθρα κάνουν
λόγο για τα κρίσιμα χαρακτηριστικά ψυχικής αντοχής που πρέπει να
διαθέτει κάποιος, όπως για παράδειγμα επιμονή, αισιοδοξία και μια
αλάνθαστη ικανότητα να κάνουν μέχρι και την αποτυχία… επιτυχία. Πέρα από
τη σωματική δύναμη και την καλή κατάσταση υγείας που απαιτείται να έχει
κανείς, η ψυχική και διανοητική δύναμη κρίνεται πιο σημαντικός
παράγοντας, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο περιοδικό Forbes.
Σελίδες
Ετικέτες
- ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ (60)
- ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ (71)
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ (18)
- ΓΝΩΜΙΚΑ (125)
- ΔΙΑΙΤΑ/ΔIAΤΡΟΦΗ (73)
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ/ΔIAΤΡΟΦΗ (8)
- ΔΙΑΦΟΡΑ (21)
- ΕΙΔΗΣΕΙΣ (25)
- ΕΛΛΑΔΑ (20)
- ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ (4)
- ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ/ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ (8)
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ (8)
- ΜΟΥΣΙΚΗ (17)
- Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (28)
- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ (13)
- ΟΜΟΡΦΙΑ (7)
- ΠΑΙΔΙ (4)
- ΠΟΙΗΣΗ (3)
- ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (104)
- ΦΑΚΕΛ0Σ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (4)
- ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (25)
- ANΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΣ (2)
- YΓΕΙΑ (37)
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013
Σεξ ή ψώνια; Τι προτιμούν τελικά οι γυναίκες;
Η πρόσφατη επιστημονική μελέτη που έγινε στο ερώτημα αν τελικά
οι γυναίκες προτιμούν το σεξ η τα ψώνια παρουσιάζει ως αδιαμφισβήτητο
γεγονός ότι τελικά οι γυναίκες προτιμούν τα ψώνια και όχι το το σεξ.
Την έρευνα έκανε το πανεπιστήμιο Westminister και απέδειξε ότι η έννοια της αγοράς, από αυτοκίνητο μέχρι λαχανικά στο σουπερμάρκετ, προκαλεί στο γυναικείο φύλο τον ίδιο ερεθισμό και σεξουαλική διέγερση σαν να βρίσκονταν στο κρεβάτι με τον καλύτερο εραστή του κόσμου.
Οι ψυχολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα μαγνητίζεται σε δευτερόλεπτα από μια εκρηκτική παρουσία, όπως για παράδειγμα ένα ζευγάρι παπούτσια ακριβώς όπως όταν κάνουν με έναν άνθρωπο που θέλουν να κάνουν σεξ.
πηγη :http://www.briefingnews.gr/
Πόσες φορές συναντά ένας άνθρωπος στη ζωή του το μεγάλο έρωτα
Mπορεί να είναι πολλές, ωστόσο δεν είναι μόνο μία.
Ο λόγος για τις ευκαιρείες που έχει κανείς να συναντήσει στη ζωή του τον μεγάλο έρωτα. Πρόσφατη έρευνα προσπάθησε να βρει πόσους μεγάλους έρωτας συναντά ο μέσος άνθρωπος στη ζωή του αλλά και... πότε.
Σύμφωνα με πρόσφατή έρευνα λοιπόν, που δημοσιεύτηκε στη Daily Mail, κάθε άνθρωπος συναντά κατά μέσο όρο το μεγάλο έρωτα δύο φορές στη ζωή του.
Ενας στους επτά ερωτηθέντες δήλωσε ότι ο τωρινός σύντροφος του δεν είναι ο έρωτας της ζωής του ενώ το 73% απάντησε ότι συμβιβάστηκε μέσα σε μια άλλη σχέση γιατί κάτι συνέβη και ο μεγάλος έρωτας της ζωής τους δεν είχε αίσιο τέλος.Μάλιστα το 17% δήλωσε πως ένας μεγάλος έρωτας μπήκε στη ζωή του, αφού είχαν κάνει οικογένεια
πηγη :http://www.briefingnews.gr
Τα μεγαλύτερα trends στα μαλλιά για το 2014
Κυματιστά, φράτζες και ατημέλητα, πάντα τα μαλλιά της γυναίκας είναι το πιο δυνατό όπλο της
Τα trends στα μαλλιά που έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στο 2013 πρόκειται να συνεχίσουν να υπάρχουν και μέσα στο 2014! Δες ποια είναι αυτά.
Τα μαλλιά της Victoria’s Secret
Αυτό το κυμματιστό μαλλί των μοντέλων της Victoria’s Secret δεν αποτελεί ακριβώς trend (καθώς παραμένει το ίδιο χρόνο με το χρόνο) αλλά είναι πάντα επιθυμητό από το γυναικείο πληθυσμό.
4 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το κρασί που περίσσεψε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Αν κάνεις ένα μεγάλο πάρτι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα
περισσέψει αρκετό κρασί (ίσως και όχι αν σαν παρέα σας αρέσει να πίνετε
πολύ). Δες 4 τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το κρασί που περίσσεψε!
Πάγωσέ το
30 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με την στάχτη
Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά,
με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!.Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι,
ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και ….
φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!
Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή… σκουπίδι.
Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας
κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά! Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που
έμεινε από την καύση τους . Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές,
κόλες ή επεξεργασμένα.
Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται! Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη!
Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 % περιέχει Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο. Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων.
Η καύση επηρεάζει πολύ τη σύνθεση και την ποσότητά της στάχτης, και κατά συνέπεια υψηλότερη θερμοκρασία μειώνει την απόδοση της στάχτης.
Οπότε για καλύτερη ποιότητα στάχτης η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανικότερη. Σκληρά ξύλα συνήθως παράγουν περισσότερη στάχτη από τα μαλακά, όπως των κωνοφόρων και ο φλοιός και τα φύλλα παράγουν γενικά πιο πολύ στάχτη από το εσωτερικό ξυλωδών τμημάτων του δέντρου. Κατά μέσο όρο, η καύση των ξύλων δίνει περίπου 6-10% στάχτες.
Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρήσεις της στάχτης, για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε!
Χρήσεις της στάχτης:
Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται! Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη!
Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 % περιέχει Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο. Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων.
Η καύση επηρεάζει πολύ τη σύνθεση και την ποσότητά της στάχτης, και κατά συνέπεια υψηλότερη θερμοκρασία μειώνει την απόδοση της στάχτης.
Οπότε για καλύτερη ποιότητα στάχτης η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανικότερη. Σκληρά ξύλα συνήθως παράγουν περισσότερη στάχτη από τα μαλακά, όπως των κωνοφόρων και ο φλοιός και τα φύλλα παράγουν γενικά πιο πολύ στάχτη από το εσωτερικό ξυλωδών τμημάτων του δέντρου. Κατά μέσο όρο, η καύση των ξύλων δίνει περίπου 6-10% στάχτες.
Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρήσεις της στάχτης, για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε!
Χρήσεις της στάχτης:
Συμβουλές μακροζωίας από υπεραιωνόβιους
Ερωτευτείτε και παντρευτείτε. Μην ξεχνάμε και το σεξ είναι μία από τις συμβουλές.
Όλοι
ψάχνουν το μυστικό της μακροζωίας. Γενετιστές, χημικοί, βιολόγοι,
φυσικοί κ.τ.λ. η γειτόνισσά σας που αγοράζει όποια κρέμα κυκλοφορεί στο
εμπόριο και υπόσχεται ότι καθυστερεί την εμφάνιση των σημαδιών του
γήρατος.
Όλοι.
Υπάρχουν όμως ορισμένοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο, που ίσως το έχουν βρει, αναφέρει το newsbeast.
Οι υπεραιωνόβιοι!
Δεν είναι πολλοί εκείνοι που έχουν φτάσει και ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής, αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Γης.
Οι
περισσότεροι από αυτούς έχουν ένα κοινό, πέρα από την… ηλικία. Όλοι
«ορκίζονται» σε ορισμένες συνήθειες και ρουτίνες τους, στις οποίες
αποδίδουν… τη μακρά ζωή τους.
Από
σφηνάκια ουίσκι, μέχρι μεσημεριανές σιέστες και… παγωτό, δείτε παρακάτω
μερικά από τα «μυστικά μακροζωίας» ορισμένων… πολύ ηλικιωμένων ανθρώπων,
όπως τα συγκέντρωσε το mentalfloss.com!
Το 2011 η Huffington Post είχε πάρει μια συνέντευξη από την υπεραιωνόβια Ruth, η οποία έκανε κάθε εβδομάδα ασκήσεις πιλάτες. Δείτε μερικές από τις συμβουλές της:
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013
Η σύγκρουση στη ψυχή, είναι φλεγμονή στο σώμα
Φλεγμονή είναι
το σύνολο των τοπικών και συστηματικών μηχανισμών που ενεργοποιεί ο
οργανισμός αντιδραστικά μετά από την επίδραση σε αυτόν διαφόρων
βλαπτικών παραγόντων.Οι φλεγμονές διακρίνονται σε οξείες (διάρκειας
λίγων ημερών) και σε χρόνιες (μεγαλύτερης διάρκειας)"
Η φλεγμονή είναι στην πραγματικότητα ένας «πόλεμος μέσα στο σώμα», όπου μια απειλητική υπεροπλίαεχθρικών στοιχείων (βακτηριδίων, ιών, τοξινών) αντιμετωπίζεται και καταπολεμάται από τα αμυντικά συστήματα του οργανισμού.
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013
Είναι πικρό το πιοτό της … υγείας! ΣΒΕΝΤΕΝ ΜΠΙΤΤΕΡ (Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΥ)
Στην αρχαιότητα η διαφορά μεταξύ του ιάματος και του δηλητηρίου
ήταν πολύ λεπτή. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν και τα δύο «φάρμακον».
Από τότε μέχρι σήμερα, ενώ οι πολλαπλές ιδιότητες κι επιδράσεις των
βοτάνων δεν έχουν αλλάξει, έχουν αλλάξει σημαντικά οι συνήθειές μας κι έχουν απομακρυνθεί οι ευεργετικές πικρές ουσίες από τη διατροφή μας.
Οι γλυκές ή αλμυρές ή πικάντικες τροφές, πολλές ταυτόχρονα και υπερβολικά λιπαρές για να είναι νόστιμες, μας περικυκλώνουν από την παιδική μας ηλικία.
Τ α αναψυκτικά, τα σνακ, τα έτοιμα φαγητά, η απομάκρυνση από τη φύση, οι περιορισμένες μας επιλογές στην αγορά και το σύγχρονο μάρκετινγκ, τείνουν να μας κάνουν να χάσουμε από την ποικιλία των γεύσεών μας, το πικρό.
Οι γλυκές ή αλμυρές ή πικάντικες τροφές, πολλές ταυτόχρονα και υπερβολικά λιπαρές για να είναι νόστιμες, μας περικυκλώνουν από την παιδική μας ηλικία.
Τ α αναψυκτικά, τα σνακ, τα έτοιμα φαγητά, η απομάκρυνση από τη φύση, οι περιορισμένες μας επιλογές στην αγορά και το σύγχρονο μάρκετινγκ, τείνουν να μας κάνουν να χάσουμε από την ποικιλία των γεύσεών μας, το πικρό.
ΕΛΙΞΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!
Όχι, δεν χρειάζεται να μετακομίσουμε στη μακρινή Ασία, να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά της διατροφής των Ίνκας ή να τρεφόμαστε ξαφνικά μόνο με φύκια, εξωτικά βότανα και τροφές που ούτε το όνομά τους δεν μπορούμε να προφέρουμε.
Η πρόταση των ειδικών είναι πολύ πιο απλή και κυρίως βρίσκεται δίπλα μας.
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013
20 Νοεμβριου Παγκόσμια ημέρα διακηρυξης και υπογραφής για τα δικαιώματα του παιδιού.
.
Στις 11
Δεκεμβρίου του 1946 ιδρύθηκε η UNICEF, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για
τα Παιδιά, που αποσκοπούσε να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης
Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από
τότε, κάθε χρόνο, στα γεννέθλια της οργάνωσης αυτής, δηλαδή στις 11
Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, και στις 20 Νοεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα διακήρυξης και
υπογραφής για τα δικαιώματα του παιδιού.
Έχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από τη στιγμή που τα Ηνωμένα Εθνη έδειξαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα του παιδιού και ψήφισαν τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματά του. Οι πιο γνωστοί διεθνείς οργανισμοί πρόβαλαν ως κοινωνική ανάγκη την προστασία του παιδιού και έσκυψαν επάνω του με φροντίδα και ευθύνη.
Το 1959 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προβαίνει στη Διακήρυξη των...
Έχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από τη στιγμή που τα Ηνωμένα Εθνη έδειξαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα του παιδιού και ψήφισαν τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματά του. Οι πιο γνωστοί διεθνείς οργανισμοί πρόβαλαν ως κοινωνική ανάγκη την προστασία του παιδιού και έσκυψαν επάνω του με φροντίδα και ευθύνη.
Το 1959 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προβαίνει στη Διακήρυξη των...
Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013
10 λόγοι που γκριζάρουν τα μαλλιά
Τα μαλλιά γκριζάρουν όταν τα κύτταρα σταματούν να παράγουν χρωστική
ουσία. Πότε συμβαίνει αυτό και γιατί σε ορισμένους ανθρώπους γίνεται πιο
νωρίς από το ό,τι σε άλλους;
Συνήθως, οι λευκοί άνθρωποι αρχίσουν να γκριζάρουν στα μέσα της
δεκαετίας των 30 χρόνων τους, οι Ασιάτες λίγο πριν τα 40 και οι
Αφρο-Αμερικανοί, όταν διανύουν τη δεκαετία των 40. Οι μισοί από όλους
τους ανθρώπους, έχουν ένα σημαντικό ποσοστό γκρίζων μαλλιών μέχρι την
ηλικία των 50 ετών.
Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να
εμφανίζουν τα πρώτα (αγχωτικά ομολογουμένως) γκρίζα μαλλιά τους πριν καν
κλείσουν τα πρώτα «–άντα». Για αυτό το όχι και τόσο ασυνήθιστο τελικά
φαινόμενο, υπάρχουν 10 βασικές αιτίες.
Κακή διατροφή
Σε
μια εποχή, όπου το έτοιμο και γρήγορο φαγητό είναι υπεύθυνο για χίλιες
δυο δυσάρεστες καταστάσεις στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, οι ειδικοί
είναι πεπεισμένοι, ότι τα γκρι μαλλιά ξεκινούν από την κακή διατροφή.
Πρόσφατα μάλιστα, ερευνητές πρότειναν ότι μία θρεπτική διατροφή, πλούσια
σε αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει στην
προώθηση της μελανογένεσης, η οποία παράγει τη χρωστική ουσία μελανίνη,
που χρειάζονται τα μαλλιά να έχουν για να διατηρούν το χρώμα τους.
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013
Αλκοόλ: Οι 12 συχνότεροι μύθοι !
Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει λάτρης του αλκοόλ που
να μην έχει αναρωτηθεί σχετικά με διάφορους μύθους που κυκλοφορούν γύρω
από αυτό. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους συχνότερους μύθους
σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ.
- Η κοιλιά προκαλείται από την συχνή κατανάλωση μπύρας
Μια «μπυροκοιλιά» φτιάχνεται
από την κατανάλωση πάρα πολλών τροφίμων. Μεταξύ αυτών κι όχι απαραίτητα
μπορεί να είναι και τα οινοπνευματώδη ποτά , η μπύρα ή οτιδήποτε άλλο.
- Αν το αλκοόλ ήταν λιγότερο διαθέσιμο, θα υπήρχαν λιγότεροι αλκοολικοί.
Αυτή είναι μια ιδέα που έχει
δοκιμαστεί μέσα από την απαγόρευση στις ΗΠΑ και μια σειρά από άλλες
χώρες. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της διαθεσιμότητας του αλκοόλ και του αλκοολισμού.
- Ο καφές θα σας βοηθήσει μετά από ένα γερό μεθύσι
Μόνο ο χρόνος μπορεί να ξεμεθύσει κάποιον … δεν θα το κάνει ούτε ο μαύρος καφές, ούτε το κρύο ντους, ούτε η άσκηση ούτε κάποια άλλη μαγική “θεραπεία” (π.χ. το λάχανο, το το να πιει κάποιος επιπλέον αλκοόλ).
Ο δεκάλογος του καλού καβγά
Στη σχέση
με το σύντροφό μας υπάρχουν και δυσάρεστες στιγμές οι οποίες, μερικές φορές,
δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς εντάσεις. Όμως, το να τσακώνεστε δεν είναι
εύκολη υπόθεση, γι' αυτό και υπάρχει μία τέχνη ακόμη και για τους καβγάδες. Μην
ξεχνάτε, άλλωστε, ότι το σεξ μετά από έναν τσακωμό είναι πολύ καυτό...
Κάντε ένα διάλειμμα και επιλέξτε τη σωστή στιγμή
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)