Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Aνάδρομος Ποσειδώνας και η επιρροή του

Ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα απο τις 7/6/13 έως τις 12/11/13

Η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα στους Ιχθύες ξεκινά μία πεντάμηνη περίοδο κατά την οποία τα εσωτερικά μας όρια διαλύονται. Σπάνια σκεφτόμαστε τα εσωτερικά μας όρια. Η φυσική μας τάση είναι να σκεφτόμαστε τα εξωτερικά όρια ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους ανθρώπους, τους τρόποι με τους οποίους χειριζόμαστε τον προσωπικό μας χώρο και τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους. Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα μπορούμε να γνωρίσουμε πως πρέπει να θέσουμε τα εσωτερικά μας όρια σε σχέση με τα εξωτερικά.

Αυτά τα εσωτερικά όρια είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Είναι τόσο κοντά μας κάθε μέρα χωρίς να ξέρουμε που βρίσκονται. Για αυτό το λόγο ο Ποσειδώνας θέλει να μας υπενθυμίσει την παρουσία τους που και που, δίνοντάς μας το κουράγιο να τα αντιμετωπίσουμε. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην αυθεντικότητα της ζωής μας και όσο καλύτερα τα χειριστούμε τόσο το καλύτερο για εμάς.
Τους πέντε αυτούς μήνες ο Ποσειδώνας επικεντρώνεται συγκεκριμένα στα εμπόδια που τοποθετούμε ανάμεσα στα συναισθήματά μας και στο ένστικτό μας, καθώς και στις επιλογές και στη συμπεριφορά μας. Πόσο συχνά το ένστικτό μας λέει κάτι και εμείς επιλέγουμε να το αγνοήσουμε; Πόσο συχνά αγνοούμε αυτό το εσωτερικό αίσθημα και κάνουμε αυτό που περιμένουν οι άλλοι αντί για αυτό που θεωρούμε εμείς σωστό; Πόσο συχνά δηλώνουμε πως πιστεύουμε σε κάτι μόνο και μόνο για να το αφήσουμε στην άκρη όταν οι καταστάσεις δυσκολέψουν; Όλα αυτά τα σενάρια αφορούν τα εσωτερικά εμπόδια που έχουμε δημιουργήσει και μέσω των οποίων αποφεύγουμε τις άβολες καταστάσεις για να ζήσουμε τη ζωή μας σε κομμάτια. Όμως ο Ποσειδώνας δεν θέλει να είμαστε κομμάτια. Θέλει να είμαστε σύνολα και αυτό είναι που θα τονιστεί τους επόμενους μήνες.
 poseidwnas
Όταν αυτά τα θέματα προκύψουν μπορούμε εύκολα να συγκεντρωθούμε πάνω στις εξωτερικές εκδηλώσεις: «Δυσκολεύομαι να πω όχι στους άλλους» λέμε στον εαυτό μας, πλαισιώνοντας το πρόβλημα με τη δικαιολογία πως δεν θέλουμε να πληγώσουμε τους άλλους, ή δεν θέλουμε να μας αντιπαθήσουν. Αλλά υπάρχουν περισσότερα πράγματα κάτω από την επιφάνεια και εκεί θέλει να μας οδηγήσει ο Ποσειδώνας. Όταν λέμε «ναι» αλλά θέλουμε να πούμε «όχι» χτίζουμε έναν τοίχο γύρω από αυτό το κομμάτι μας που ξέρει πως δεν είναι σωστό. Έτσι θέτουμε ένα όριο. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει πια μαζί μας αφού το αποκλείσαμε. Ένα κομμάτι μας, ένα ζωντανό, σοφό κομμάτι μας βρίσκεται στην εξορία. Συνεχίζουμε τη ζωή μας, αγνοώντας αυτό το γεγονός, αλλά κάθε φορά που συμφωνούμε ενώ θέλουμε να διαφωνήσουμε, κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε ή διατηρήσουμε τη σιωπή μας ενώ θέλουμε να μιλήσουμε, άλλο ένα κομμάτι μας εξαφανίζεται. Όσο περισσότερο ζούμε τη ζωή μας με αυτό τον τρόπο τόσο περισσότερο η ψυχή και το πνεύμα μας αποξενώνεται από εμάς. Έτσι, όταν χρειαστεί πραγματικά να βουτήξουμε μέσα στην εσωτερική μας σοφία, δεν μπορούμε να τη βρούμε επειδή οι τοίχοι αυτοί είναι πολύ χοντροί και ψηλοί.

Ο Ποσειδώνας θέλει να ρίξει αυτούς τους τοίχους. Δεν θα γίνουν θρύψαλα –δεν είναι αυτός ο τρόπος του Ποσειδώνα –αλλά τους επόμενους μήνες θα εμφανίσουν ρωγμές, ένα κομμάτι εδώ, ένα κομμάτι εκεί, μέχρι τη στιγμή που το ναι στη θέση του όχι γίνει επώδυνο.
poseidwnas
Φυσικά, πολλοί από εμάς δεν είμαστε συνηθισμένοι να λέμε την αλήθεια. Χρειάζεται εξάσκηση και μπορεί να κάνουμε λάθος! Όλοι μας κάνουμε : Κάτι ακούγεται λάθος, επειδή πριν καν το πείτε είναι τόσο σημαντικό για τον άλλον που είναι ήδη συναισθηματικά φορτισμένος πριν ακούσει τις λέξεις! Αλλά αυτό είναι κομμάτι αυτής της πορείας του Ποσειδώνα, ο οποίος είναι ατελείωτα στοργικός όσο και αν μεγαλοποιήσουμε εμείς τις καταστάσεις! Έτσι καταστρέφοντας σιγά-σιγά αυτούς τους τοίχους, στο τέλος δεν θα έχουμε καμία επιλογή από το γίνουμε αυθεντικοί.

Τους επόμενους πέντε μήνες ο Ποσειδώνας μας απελευθερώνει από την εξορία του εσωτερικού μας κόσμου, διευκολύνοντας μία ένωση που δεν έχουμε ξανανιώσει ποτέ, του εαυτού μας με τον εαυτό μας, σε ένα ολοκληρωμένο και αυθεντικό σύνολο: βιοτικό και ζωντανό, ειλικρινές και ελεύθερο.

πηγη:astro- live

Δεν υπάρχουν σχόλια: