Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Οι άντρες αποδίδουν καλύτερα στο κρεβάτι όταν πίνουν καφέ.



Δύο ή τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να προστατεύουν τους άντρες από την στυτική δυσλειτουργία, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Εξετάζοντας στοιχεία από 3.724 εθελοντές, ηλικίας άνω των 20 ετών, διαπίστωσαν πως όσοι κατανάλωναν καθημερινά 85 έως 170 mg καφεΐνης είχαν κατά 42% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν προβλήματα στύσης.

Αντίστοιχα, όσοι κατανάλωναν 171 έως 303 mg καφεΐνης την ημέρα, είχαν κατά 63% μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καφέ ή έπιναν μόνο έναν.

Η καφεΐνη αυτή περιέχεται σε δύο έως τρία φλιτζάνια στιγμιαίου καφέ ή μονού εσπρέσο ή μονού καπουτσίνο την ημέρα.

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι ο καφές δρούσε προστατευτικά ανεξαρτήτως σωματικού βάρους και αρτηριακής πίεσης (ήταν προστατευτικός ακόμα και για τους παχύσαρκους και τους υπερτασικούς).

Αντιθέτως, δεν φάνηκε να προστατεύει τους άντρες με διαβήτη, ο οποίος αποτελεί ισχυρό παράγοντα κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «PLoS One».

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Χιούστον, πιστεύουν ότι η καφεΐνη ασκεί την προστατευτική της δράση ενεργοποιώντας μία σειρά μηχανισμών που χαλαρώνουν τις αρτηρίες και τους μυς και οδηγούν σε καλύτερη αιμάτωση του πέους, ώστε να επιτυγχάνεται ικανοποιητική στύση.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να τονώσει και την ερωτική επιθυμία των γυναικών και των ηλικιωμένων.

Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη

Αν και οι ποσότητες της καφεΐνης παρουσιάζουν διακυμάνσεις αναλόγως με το είδος και την ποσότητα του καφέ, καθώς και με το μέγεθος του φλιτζανιού, ένα φλιτζάνι των 150 ml από μέτριας βαρύτητας καφέ περιέχει κατά προσέγγιση τις εξής ποσότητές της:

* Στιγμιαίος ντεκαφεϊνέ καφές (φλιτζάνι) = 3 mg

* Εσπρέσο (μονός) = 40-80 mg

* Καπουτσίνο (μονός) = 40-80 mg

* Στιγμιαίος καφές (φλιτζάνι) = 70-100 mg

* Καφές φίλτρου (φλιτζάνι) = 100-150 mg


http://www.botanologika.gr/search/label/ΟΜΟΡΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: