Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Γονιμοποιηση (επικονίαση των δεντρων ) με το χέρι!!



Στην Κίνα, ,  οι αγρότες πραγματοποιούν την επικονίαση των δέντρων: δαπανηρή και επίπονη εργασία που αντικαθιστά τις μέλισσες που  σκοτώθηκαν από τα φυτοφάρμακα.

Η πόλη της Hanyuan, ντυμένη με στολίδια τα λευκά άνθη απο τις αχλαδιές, θα μπορούσαν να μας κάνουν να πιστέψουμε στην αιώνια Κίνα με τις κόκκινες  και μαύρες κεραμοσκεπές και το μεγαλείο της τα  ομιχλώδη τοπία της. .

 


 Σκαρφαλωμένοι σε υψόμετρο 1600 μ., η πόλη της Hanyuan μετέτρεψε τους ορυζώνες της σε οπωρώνες.  Τα αχλάδια πωλούνται  4 έως 5 φορές πάνω από  την τιμή του ρυζιού, επειδή η Κίνα είχε να θρέψει τον πληθυσμό της, ο  οποίος είχε τριπλασιαστεί μέσα σε δέκα χρόνια,απο  400.000.000 - 1.200.000.000. Σήμερα, με το 7% της καλλιεργήσιμης γης παγκοσμίως, η χώρα έχει να θρέψει το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η άνθηση την περίοδο των αχλαδιών είναι μια κρίσιμη εποχή, για την επικονίαση. Αχλαδιές είναι αυτόματα ασυμβίβαστες πράγμα που σημαίνει ότι τα δέντρα χρειάζονται ένα υβριδικό επικονίαστή να παράγει καρπούς σε καλή ποσότητα και ένα καλό μέγεθος. Φυσικοί επικονιαστές, όπως οι μέλισσες έχουν εξαφανιστεί από την κοιλάδα, σκοτώθηκαν ή εκδιώχθηκαν από τους ψεκασμους των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις καλλιέργειές τους.Έτσι  αντικατέστησαν τα έντομα με τους ανθρώπους και με το   χέρι-η επικονίαση έχει εξαπλωθεί στην κοιλάδα και σε όλη την επαρχία του Σιτσουάν.
Στο περιβόλι της οικογένειας Su Cheng Ο σύζυγος σκαρφαλώνει στα δέντρα, ενώ η γυναίκα του, φροντίζει τα χαμηλότερα κλαδιά, για 5 έως 6 ώρες την ημέρα κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.Μόλις συγκεντρωθούν τα άνθη , η γύρη ξηραίνεται κάτω από ένα κάλυμμα θέρμανσης. Η γύρη που παρασκευάζεται είναι στην πραγματικότητα ένα μίγμα από γύρη, ύπερους και στήμονες και το χρώμα του είναι καφέ, σπάνια κίτρινο.







Οταν εκλείψει η μέλισσα θα εκλείψει και η ζωή...



επιμελεια μετάφρασης : AnnaSilky

Δεν υπάρχουν σχόλια: