Tο μαύρο σκόρδο έχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών
στοιχείων, βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης, στην λειτουργία της
καρδιάς, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το Μαύρο Σκόρδο αποτελεί ένα προϊόν, που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο
κοινό στην Ευρώπη, ενώ είναι εδώ και καιρό γνωστό στην Αμερική, καθώς
πολλές είναι οι αναφορές πλέον στα ευεργετικά του αποτελέσματα. Έχει
χαρακτηριστεί ως μια υπερτροφή εξαιτίας των θετικών στοιχείων που μπορεί
να προσφέρει στον άνθρωπο. Πρωτοεμφανίστηκε σε χώρες της Ασίας, όπως
είναι η Ιαπωνία, η Κορέα και η Ταϋλάνδη, από όπου και εξαπλώθηκε ως ένα
ιδιαίτερο συστατικό. Είναι ένα παράγωγο του γνωστού σε όλους λευκού
σκόρδου με τεράστιες όμως διαφορές.
Είναι ένα προϊόν ζύμωσης, η οποία πραγματοποιείται για περίπου ένα μήνα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, ώστε να μετατραπεί το λευκό σκόρδο σε αυτό το ξεχωριστό προϊόν.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, καθώς για τη μετατροπή του σε Μαύρο δεν έχει προστεθεί οποιοδήποτε χημικό στοιχείο ή συντηρητικό.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία το σκόρδο καταφέρνει να αποκτήσει μια πιο γλυκιά γεύση, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι δε διαθέτει την οσμή και το δυσάρεστο πολλές φορές έντονο άρωμα που μπορεί να φέρει το λευκό.
Πέρα όμως από αυτές τις βασικές διαφορές που μπορεί να εντοπιστούν στις δύο αυτές μορφές σκόρδου, υπάρχουν ορισμένες άλλες που αφορούν τις θρεπτικές ιδιότητές τους και οι οποίες είναι και οι σημαντικότερες.
Το Μαύρο Σκόρδο έχει χαρακτηριστεί ως ένα συστατικό το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δύναμή από ότι το λευκό σκόρδο, η οποία μπορεί να είναι έως και 4 φορές μεγαλύτερη. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία έχουν δείξει ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιθέσεων που μπορεί να δέχεται ο οργανισμός από μικροοργανισμούς, ενώ έχουν την δυνατότητα να προστατεύουν και τα κύτταρα από αυτές τις επιθέσεις.
Το Μαύρο Σκόρδο εξαιτίας όλης αυτής της διαδικασίας ζύμωσης που έχει υποστεί, έχει καταφέρει να διαθέτει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό τη δυνατότητα της αντίστασης στις επιθέσεις των επιβλαβών ελευθέρων ριζών.
Ταυτόχρονα, ένα από τα βασικά συστατικά του σκόρδου είναι η αλλισίνη, η οποία στο Μαύρο Σκόρδο βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες και είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ικανότητες.
Το Μαύρο Σκόρδο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα βοηθητικά συστατικά στη μείωση της χοληστερόλης και στον έλεγχό της, με άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς καθώς δρα προστατευτικά.
Το αποτέλεσμα στη μείωση της χοληστερόλης προέρχεται κυρίως εξαιτίας της ένωσης S-allylcysteine, ενός φυσικού συστατικού του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Μαύρο Σκόρδο και θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση της.
Πέραν από αυτές τις δυνατότητες το Μαύρο Σκόρδο μπορεί να οδηγήσει και σε βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Η υψηλή αρτηριακή πίεση παρατηρείται όταν το αίμα αντλείται από την καρδιά μέσω του συστήματος με έναν ασυνήθιστα ισχυρό και γρήγορο τρόπο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τραυματιστούν οι αρτηρίες.
Το Μαύρο Σκόρδο έχει εμφανίσει πιο ισχυρές δυνατότητες βελτίωσής της μέσω της ρύθμισής της, εξαιτίας της μεγαλύτερης ποσότητας αλλισίνης που περιέχει. Είναι επομένως ένα φυσικό μέσο για τη μείωσή της.
Μέσα από αυτές τις λειτουργίες το Μαύρο Σκόρδο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά φυτικά συστατικά για την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι διαθέτει αντιμικροβιακή, αντιβιοτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμυκητιασική δράση, ενώ μπορεί να ενισχύσει και την λειτουργία του ανοσοποιητικού ώστε να έχουμε ισχυρότερη αντίσταση σε κρυολογήματα.
Είναι ένα προϊόν ζύμωσης, η οποία πραγματοποιείται για περίπου ένα μήνα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, ώστε να μετατραπεί το λευκό σκόρδο σε αυτό το ξεχωριστό προϊόν.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, καθώς για τη μετατροπή του σε Μαύρο δεν έχει προστεθεί οποιοδήποτε χημικό στοιχείο ή συντηρητικό.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία το σκόρδο καταφέρνει να αποκτήσει μια πιο γλυκιά γεύση, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι δε διαθέτει την οσμή και το δυσάρεστο πολλές φορές έντονο άρωμα που μπορεί να φέρει το λευκό.
Πέρα όμως από αυτές τις βασικές διαφορές που μπορεί να εντοπιστούν στις δύο αυτές μορφές σκόρδου, υπάρχουν ορισμένες άλλες που αφορούν τις θρεπτικές ιδιότητές τους και οι οποίες είναι και οι σημαντικότερες.
Το Μαύρο Σκόρδο έχει χαρακτηριστεί ως ένα συστατικό το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δύναμή από ότι το λευκό σκόρδο, η οποία μπορεί να είναι έως και 4 φορές μεγαλύτερη. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία έχουν δείξει ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιθέσεων που μπορεί να δέχεται ο οργανισμός από μικροοργανισμούς, ενώ έχουν την δυνατότητα να προστατεύουν και τα κύτταρα από αυτές τις επιθέσεις.
Το Μαύρο Σκόρδο εξαιτίας όλης αυτής της διαδικασίας ζύμωσης που έχει υποστεί, έχει καταφέρει να διαθέτει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό τη δυνατότητα της αντίστασης στις επιθέσεις των επιβλαβών ελευθέρων ριζών.
Ταυτόχρονα, ένα από τα βασικά συστατικά του σκόρδου είναι η αλλισίνη, η οποία στο Μαύρο Σκόρδο βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες και είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ικανότητες.
Το Μαύρο Σκόρδο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα βοηθητικά συστατικά στη μείωση της χοληστερόλης και στον έλεγχό της, με άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς καθώς δρα προστατευτικά.
Το αποτέλεσμα στη μείωση της χοληστερόλης προέρχεται κυρίως εξαιτίας της ένωσης S-allylcysteine, ενός φυσικού συστατικού του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Μαύρο Σκόρδο και θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση της.
Πέραν από αυτές τις δυνατότητες το Μαύρο Σκόρδο μπορεί να οδηγήσει και σε βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Η υψηλή αρτηριακή πίεση παρατηρείται όταν το αίμα αντλείται από την καρδιά μέσω του συστήματος με έναν ασυνήθιστα ισχυρό και γρήγορο τρόπο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τραυματιστούν οι αρτηρίες.
Το Μαύρο Σκόρδο έχει εμφανίσει πιο ισχυρές δυνατότητες βελτίωσής της μέσω της ρύθμισής της, εξαιτίας της μεγαλύτερης ποσότητας αλλισίνης που περιέχει. Είναι επομένως ένα φυσικό μέσο για τη μείωσή της.
Μέσα από αυτές τις λειτουργίες το Μαύρο Σκόρδο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά φυτικά συστατικά για την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι διαθέτει αντιμικροβιακή, αντιβιοτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμυκητιασική δράση, ενώ μπορεί να ενισχύσει και την λειτουργία του ανοσοποιητικού ώστε να έχουμε ισχυρότερη αντίσταση σε κρυολογήματα.
πηγη .agrotikabook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου