Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τι δεν θέλουν να ακούνε οι γυναίκες

Τι δεν θέλουν να ακούνε οι γυναίκες








Ποια είναι τα οκτώ πράγματα που δεν θέλουν να ακούνε οι γυναίκες από τα στόματα των ανδρών;

Ιδού οι… οδηγίες προς ναυτιλομένους, μάλιστα με επιστημονική προσέγγιση. Το τμήμα κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ έκανε μια έρευνα ανάμεσα σε 2.000 φοιτήτριες σε Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία και ανακοίνωσε τις δέκα φράσεις που δημιουργούν κακή εντύπωση μέχρι που οδηγούν ένα ραντεβού προς το… γκρεμό!

8. «Αλήθεια ψωνίζεις απ’ αυτό το μαγαζί»;
Με ειρωνικό τόνο η ερώτηση, όταν η γυναίκα αισθάνεται άνετα να αποκαλύψει τα ενδυματολογικά της… στέκια. Κλασικό καρφί κατά του γυναικείου γούστου στα ρούχα, ένα από τα πιο… ευαίσθητα σημεία της γυναίκας. Αν δεν σ’ αρέσουν τα ρούχα μου, φίλε, γιατί με πλησίασες εξαρχής;

7. «Ποιος είπες ότι είναι ο Μέσι»;
Η παντελής άγνοια για τα αθλητικά μπορεί να προκαλέσει ερωτηματικά. Μπορεί να μην ξέρει, βέβαια, τον αναπληρωματικό σέντερ χαφ της Γιουβέντους, αλλά τουλάχιστον τους βασικούς αθλητικούς σταρ οφείλει να τους γνωρίζει. Όπως κάνουν, βέβαια, και τα θηλυκά.
Τι δεν θέλουν να ακούνε οι γυναίκες6. «Θέλεις να μάθεις πώς πέρασα στη δουλειά σήμερα»;
Η αναφορά με… ανατριχιαστικές  λεπτομέρειες στη δουλειά, στα περιστατικά (ακόμα κι αν αυτά είναι χιουμοριστικά), σε πρόσωπα άγνωστα, δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν δουλεύει για να ζει, αλλά ζει για να δουλεύει. Οπότε δεν του μένει και πολύς χρόνος για να αφιερώσει στο θηλυκό που βρίσκεται απέναντί του.
5.  «Κάνω δίαιτα».
Ακόμα κι αν κάνει, δεν πρέπει να το λέει. Η, καλύτερα, ας λέει ότι γυμνάζεται και προσέχει τη διατροφή του. Η λέξη «δίαιτα» είναι… καπαρωμένη από το γυναικείο πληθυσμό. Το να ανησυχεί ένας άνδρας για τις θερμίδες κάθε πιάτου δεν… φέρνει και πολύ σε αρσενικό.
4. «Τρελαίνομαι γι’ αυτή τη ρομαντική κομεντί»!
Το αρσενικό αρχέτυπο απαιτεί ο άνδρας να τη βρίσκει με ταινίες περιπέτειας, αστυνομικές, πολεμικές και θρίλερ. Αισθηματικές, κοινωνικές και ρομαντικές δεν… περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο, ακόμα κι αν πρόκειται για αριστουργήματα του είδους.
Τι δεν θέλουν να ακούνε οι γυναίκες3. «Δεν είσαι ακριβώς ο τύπος μου».
Κλασική ανδρική ατάκα όταν θέλει να… στρίψει. Για τα μυαλά των περισσότερων γυναικών σημαίνει από … μέγιστη υποκρισία (ήθελε σεξ από νωρίς και δεν το πήρε) μέχρι μέγιστη απογοήτευση (δεν βρήκε αυτό που περίμενε).
2. «Ας μοιραστούμε το λογαριασμό».
Εξαιρετικό unfair, ειδικά αν το προτείνει ο άνδρας πρώτος. Θα μπορούσε να προσποιηθεί ότι πληρώνει και να δεχτεί αργότερα τη γυναικεία πρόταση να επωμιστούν τα βάρη από κοινού. Δεν δείχνει μόνο τσιγκουνιά, αλλά και έλλειψη τακτ.
1. «Φοβερό μαγαζί, πηγαίναμε συνέχεια με την πρώην μου».
Η αναφορά σε παλαιότερες σχέσεις, μάλιστα η αναφορά σε ευτυχισμένες στιγμές από παλαιότερες σχέσεις, ακόμα κι αν δεν γίνεται συνέχεια, αποτελεί… κόκκινη γραμμή. Δείχνει ότι δεν μπορείς να ξεκολλήσει, οπότε τι ζητάει καινούργιες περιπέτειες;

 Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης, 24/01/2013
 πηγη : flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: