Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Νέα μελέτη του Χάρβαρντ αποδεικνύει γιατί οι μέλισσες εξαφανίζονται

harvard beee



Νέα μελέτη του Χάρβαρντ αποδεικνύει γιατί οι μέλισσες  εξαφανίζονται


H ανθρώπινη φυλή αρχίζει πραγματικά να αισθάνεται τις συνέπειες των πράξεών της . Ένας τομέας που έχουν ξυπνήσει είναι η τεράστια ποσότητα των φυτοφαρμάκων που ψεκάζονται  ( ειδικά στη Βόρεια Αμερική ) στα τρόφιμα μας, που όχι μόνο έχει συνδεθεί με την ανθρώπινη ασθένεια , αλλά και τους μαζικούς θανατους του παγκόσμιου πληθυσμού των μελισσών κατά τα τελευταία χρόνια .

beee

 Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ , που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου του Δελτίου της Εντομολογίας βάζει το καρφί στο φέρετρο , τα νεονικοτινοειδή σκοτώνουν τις μέλισσες με εκθετικό ρυθμό , είναι η άμεση αιτία του φαινομένου χαρακτηρισμένα ως διαταραχή κατάρρευσης αποικίας ( CCD ) . Νεονικοτινοειδη είναι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εντομοκτόνα του κόσμου.
 "Τα αποτελέσματα από αυτή τη μελέτη αναπαράγουν όχι μόνο τα ευρήματα από την προηγούμενη μελέτη , αλλά και ενισχύουν το συμπέρασμα ότι η έκθεση στα θανατηφόρα  νεονικοτινοειδή είναι πιθανόν ο κύριος ένοχος για την εμφάνιση της (διαταραχή κατάρρευσης αποικίας )CCD . »



bees

Για τη μελέτη αυτή , οι ερευνητές εξέτασαν 18 αποικίες μελισσών σε τρία διαφορετικά μελισσοκομεία στην κεντρική Μασαχουσέτη κατά τη διάρκεια ενός έτους . Τέσσερις αποικίες σε κάθε μελισσοκομείο τακτικά αντιμετωπίζονται με ρεαλιστικές δόσεις νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων , ενώ συνολικά έξι κυψέλες είχαν αφεθεί χωρίς θεραπεία . Από τις 12 κυψέλες που έλαβαν θεραπεία με τα φυτοφάρμακα , τα έξι εντελώς αφανίστηκαν .

Τα νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα , εξακολουθούν να παραμένουν σε «εξαιρετικά υψηλά επίπεδα » μεγαλύτερο και απο το υλικό των καυσαερίων των καλλιεργητών που παράγεται κατά τη διάρκεια της φύτευσης των καλλιεργειών που έλαβαν θεραπεία με αυτά τα εντομοκτόνα .
 Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της βιομηχανίας ότι οι χημικές ουσίες που βιοδιασπώνται δεν αποτελούν απειλή . Αυτά τα συστατικά των φυτοφαρμάκων που βρέθηκαν στο έδαφος , βρίσκονται επίσης σε τομείς όπου οι χημικές ουσίες δεν έχουν ακόμη ψεκαστεί . Οι μέλισσες επίσης μεταφέρουν ενεργά μολυσμένη γύρη κυρίως φυτοφαρμάκων που αντιμετωπίζονται καλλιέργειες καλαμποκιού και το φέρνουν πίσω στις κυψέλες τους . Επιπλέον , οι μέλισσες μεταφέρουν αυτά τα φυτοφάρμακα σε άλλα φυτά και τις καλλιέργειες που δεν αντιμετωπίζονται με τις χημικές ουσίες , που δείχνει πόσο επίμονες ειναι αυτές οι χημικές ουσίες  στο περιβάλλον .
Υπήρξε ένα τεράστιο ποσό της έρευνας η οποία δείχνει ότι η τρέχουσα νομοθεσία η οποία προστατεύει τα πλάσματα που γονιμοποιούν μεγάλο μέρος της διατροφής μας είναι εξαιρετικά ανεπαρκής . Εχει ήδη δημοσιευθεί σε μια σειρά από περιοδικά με κριτές που δείχνουν πώς χρησιμοποιούνται  ευρέως φυτοφάρμακα που  έχουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις μέλισσες .
Ένα έγγραφο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature περιγράφει πώς οι μέλισσες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν όταν εκτίθενται σε φυτοφάρμακα ? Τα δύο τρίτα των μελισσών χάνονται όταν εκτίθενται σε σύγκριση με ένα τρίτο όταν δεν εκτίθενται . Οι μέλισσες που εκτίθενται έχουν την τη μισή επιτυχία στην συγκέντρωση τροφίμων .

Επιστήμονες από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ , καθώς και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ δημοσίευσαν μια μελέτη που συνδέεται με τις χημικές ουσίες , συμπεριλαμβανομένων των μυκητοκτόνων , στη μεγάλη κλίμακα που πεθαίνουν οι μελισσες  και  μαστίζει  τον πλανήτη , μπορείτε να διαβάσετε τη μελέτη εδώ .
"Στα Ηνωμένα Στατιστικά και μόνο , ο πληθυσμός των μελισσών μειώθηκε κατά περίπου 30 τοις εκατό , κάποιοι μελισσοκόμοι αναφέρουν απώλειες έως 90 και 100 τοις εκατό . Περισσότερες από 100 καλλιέργειες των ΗΠΑ βασίζονται στις μέλισσες να τις γονιμοποιούν . Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι τομείς που κυμαίνονται από το Μαίην στο Delaware περιείχε εννέα διαφορετικές γεωργικές χημικές ουσίες . Σ Αυτά περιλαμβάνονται μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, και εντομοκτόνα . Σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη καταγραφηκαν δείγματα από 21 διαφορετικών γεωργικών χημικών προϊόντων.

Επίσης, η Ευρώπη σημείωσε πρόσφατα τη μεγαλύτερη απώλεια μελισσών στην ιστορία τους .

"Αν η μέλισσα εξαφανιστεί απο την γή.τότε ο άνθρωπος θα έχει μόνο τέσσερα χρόνια ζωής "Albert Einstein

Δεν υπάρχουν σχόλια: