Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ταιριάζετε ερωτικά; Οι γευστικές προτιμήσεις σας θα το αποκαλύψουν!











Μέχρι τώρα, όταν έκανες μια ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία, τι έψαχνες να μάθεις για να δεις αν ταιριάζεις με το συγκεκριμένο άτομο; Την πορεία της ζωής του, τις προτιμήσεις του, το ζώδιό του; Αυτό που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει πρώτα από όλα είναι τι είδους φαγητά τρώει, ισχυρίζεται ο νευρολόγος, ψυχολόγος και συγγραφέας Alan R. Hirsch, διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Θεραπείας της Όσφρησης και της Γεύσης. Σύμφωνα με τις πολύχρονες έρευνές του, οι προτιμήσεις μας στο φαγητό αντανακλούν την προσωπικότητά μας, τις συναισθηματικές μας ανάγκες και την ερωτική μας συμπεριφορά. Άρα σκόπιμο είναι να αρχίσεις να παρατηρείς προσεκτικά ποιες τροφές αρέσουν σε αυτόν/ή που σε ελκύει ερωτικά, για να καταλάβεις πιο εύκολα αν ταιριάζουν οι ερωτικές σας προσδοκίες. Καλού – κακού ρίξε μια ματιά και στις δικές σου διατροφικές συνήθειες, για να ανακαλύψεις τον δικό σου αληθινό εαυτό
.

Οδηγός ζευγαρώματος

Όπως αναφέρεται στο περίεργο αλλά διασκεδαστικό βιβλίο του Hirsch με τίτλο «Ποιο είναι το διατροφικό σου σημάδι; – Πώς να χρησιμοποιήσεις τις διατροφικές ενδείξεις για να βρεις τον αιώνιο έρωτα» (What’s your food sign?: How to use food clues to find lasting love), αγαπημένα φαγητά, ποτά, γλυκά, παγωτά, σνακ και μπαχαρικά, καθώς και η προτίμηση σε συγκεκριμένους τρόπους σερβιρίσματος, είναι στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δείκτες συμβατότητας μεταξύ δυο εραστών. Δες μερικά αποκαλυπτικά παραδείγματα, που ρίχνουν περισσότερο φως στο ερώτημα που ταλανίζει υποψήφιους εραστές: ταιριάζουμε ή όχι;
Του/της αρέσουν τα ξινά; Ψάχνει για μια ερωτική σχέση διαρκείας (όχι απαραίτητα την πιο ποιοτική) και είναι πιστός τύπος.
Δείχνει προτίμηση στα αλμυρά; Τότε αναζητά την ασφάλεια και την ικανοποίηση των βασικών του/της ενστίκτων.
Τα γλυκά είναι σήμα κατατεθέν για τους φιλήδονους, τους τρυφερούς και τους χαδιάρηδες, που απολαμβάνουν τη ζωή και απεχθάνονται τη θλίψη.
Τα πικάντικα δείχνουν… και πικάντικες, περιπετειώδεις διαθέσεις, με την επισήμανση ότι αυτοί που τα προτιμούν έχουν ανάγκη και από καυτές προκλήσεις για να πάρουν μπρος. Δε φημίζονται όμως για τη σταθερότητά τους.

Έρωτας με την πρώτη… μπουκιά

Οι διατροφικές προτιμήσεις ενός ζευγαριού είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους δείκτες για το αν η σχέση του θα είναι τρυφερή, ψυχρή ή… καυτή, επισημαίνει ο συγγραφέας. Κατά τον Hirsch, όσοι π.χ. κυνηγούν τα ποπ-κορν ταιριάζουν καλύτερα με αυτούς που τους αρέσουν τα κουλουράκια και οι διάφορες αρτολιχουδιές, ενώ οι λάτρεις του παγωτού φράουλα τα βρίσκουν θαυμάσια με όσους αγαπούν το παγωτό με γεύση μόκα. Όπως ομολογεί ο ίδιος, δεν γνωρίζει το γιατί.

Ας κάνουμε αυτογνωσία

Πάντως η πρωτότυπη θεωρία του βιβλίου, το λιγότερο, μας προσκαλεί σε ένα μάθημα αυτογνωσίας. Ο συγγραφέας προτείνει να το χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε τον δικό μας αληθινό εαυτό, αφού όταν τρώμε (σε κόσμους αφθονίας, εννοείται), ικανοποιούμε μια συγκεκριμένη συναισθηματική μας ανάγκη.
Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι η αγάπη μας σε συγκεκριμένες γεύσεις μπορεί να έχει διακυμάνσεις – όπως και η ερωτική μας διάθεση. Όπως επίσης ότι κάποιοι αναπροσαρμόζουν τη διατροφή τους για λόγους υγείας, οπότε πρέπει να ξέρεις τι τους αρέσει στην πραγματικότητα να τρώνε. Έτσι, για να μην τα παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς. Golden Magazine


Δεν υπάρχουν σχόλια: