Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η μαριχουάνα προκαλεί ψυχώσεις

 Τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ψύχωση έχουν τα άτομα που κάνουν χρήση μαριχουάνας από μικρή ηλικία, σύμφωνα με νέα μελέτη που έγινε στην Αυστραλία.

Η μακροχρόνια χρήση μαριχουάνας αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ψυχωσικών επεισοδίων, όπως είναι οι ψευδαισθήσεις και οι παραισθήσεις.


Αυστραλοί ερευνητές ρώτησαν περίπου 4.000 άτομα, με μέση ηλικία τα 20 έτη, εάν έκαναν χρήση μαριχουάνας. Περίπου το 18% απάντησε πως κάνει χρήση για περισσότερα από τρία χρόνια, το 16% τέσσερα με πέντε χρόνια και το 14% για περισσότερα από έξι χρόνια. Σε 65 από αυτούς, είχε διαγνωστεί ψυχωσική διαταραχή, όπως η σχιζοφρένεια, και 233 είχαν εμφανίσει τουλάχιστον ένα ψευδοψυχωσικό επεισόδιο.


Οι ερευνητές συμπέραναν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του χρόνου χρήσης μαριχουάνας και ψυχικής υγείας. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η σχέση μεταξύ χρήσης μαριχουάνας και εκδήλωσης ψύχωσης δεν είναι τόσο απλή όσο μπορεί να φαίνεται, αφού ρόλο διαδραματίζει και η ποσότητα της κάνναβης που χρησιμοποιεί το άτομο καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: