Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τι εξοργίζει τα ζώδια!!!

Τί είναι αυτό που εξοργίζει το κάθε ζώδιο; Και τι πρέπει να κάνει για να ηρεμεί;

Κριός

Τον εξοργίζει ό,τι φαίνεται να καθυστερεί ή να αναστέλλει τις πρωτοβουλίες του, αλλά και τα πρόσωπα και τα πράγματα που του δίνουν την αίσθηση ότι παρεμβάλλονται ανάμεσα σε μια ιδέα του και στην άμεση υλοποίησή της ή που του στερούν τη δυνατότητα να αποφασίζει. Τον εκνευρίζουν οι αργοκίνητοι, όσοι χρειάζονται πολύ χρόνο για να αποφασίσουν. Γενικά, τον εξοργίζει το να πρέπει να περιμένει. Ευτυχώς, ο θυμός του Κριού είναι συνήθως σύντομος, μπορεί όμως να είναι εξαιρετικά έντονος κάποιες φορές.
Πώς ηρεμεί: Πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον του σε μια καινούργια ιδέα, ένα καινούργιο σχέδιο στο οποίο να μπορεί να αφοσιωθεί. Θα πρέπει να του προτείνετε ένα νέο σχέδιο ή να επιταχύνετε τον ρυθμό οποιουδήποτε έργο με το οποίο ήδη ασχολείται. Όμως, προτού πάρετε την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο, καλό είναι να περιμένετε να καταλαγιάσει πρώτα η έξαρση του θυμού του.

Ταύρος

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τον κάνουν να «βλέπει κόκκινο». Τα ψέματα και η προδοσία. Η απώλεια αντικειμένων ή ιδιοκτησίας ή του ελέγχου μιας κατάστασης. Ένας ερωτικός σύντροφος που να μην εκτιμάει την τέχνη, την καλή κουζίνα ή τη φύση. Το αίσθημα ότι του τρώνε λεφτά ή ότι τον κατηγορούν για φιλαργυρία, είναι επίσης ορισμένα από τα πράγματα αυτά που μπορεί να τον εξοργίσουν. Ο Ταύρος έχει εξαιρετική μνήμη και μπορεί να επαναφέρει στη συζήτηση πολλά επεισόδια: αν τον έχετε εξοργίσει μία φορά, να είστε σίγουροι ότι θα σας το κρατήσει και ότι θα το θυμάται για πολύ καιρό.

Πώς ηρεμεί: Προσκαλέστε τον σε ένα γεύμα ή στείλτε του ένα μπουκέτο λουλούδια μαζί με ένα τρυφερό μήνυμα. Ζητήστε του τη συμβουλή του για ένα οικογενειακό ή οικονομικό πρόβλημα ή σε άλλη περίπτωση, πείτε του ότι είναι το μοναδικό πρόσωπο το οποίο σας εμπνέει εμπιστοσύνη!

Δίδυμοι

Αυτό το ζώδιο εκνευρίζεται όταν το εμποδίζουν να μιλήσει ή να βγει έξω. Το να αναγκάζεται να βρεθεί σε μια βαρετή παρέα είναι κάτι που επίσης το ενοχλεί ιδιαίτερα. Επίσης, το αίσθημα ότι έχει άδικο σε ένα ζήτημα που δεν γνωρίζει καλά. Το να του πείτε δε, ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμα, είναι η στάση που σίγουρα θα προκαλέσει ίσως και το μεγαλύτερο θυμό από μέρους του. Το ίδιο ισχύει εάν του επισημάνετε την αταξία και το χάος που κυριαρχούν στην καθημερινή του ζωή ή εάν είστε σχολαστικοί και του θέτετε οποιονδήποτε περιορισμό. Μην τραβάτε ποτέ πολύ το σχοινί με έναν Δίδυμο, ακόμα και όταν παίζετε μαζί: όταν θυμώσει, μπορεί να γίνει φοβερά σαρκαστικός και σκληρός.
Πώς ηρεμεί: Πείτε του ότι τελικά συμφωνείτε μαζί του ή ανακοινώστε του ότι τον περιμένει μια έκπληξη. Πείτε του ένα ανέκδοτο ή ένα «κουφό» περιστατικό. Προτείνετέ του μια έξοδο για θέατρο, συναυλία ή οτιδήποτε καλλιτεχνικό.

Καρκίνος

Σιχαίνεται το αίσθημα ότι τον παραμερίζουν, τον αποφεύγουν, τον απομονώνουν ή γενικότερα τον εγκαταλείπουν. Απεχθάνεται όσο τίποτα άλλο όσους κριτικάρουν την κατάσταση του σπιτιού του ή του λένε να κάνει δίαιτα. Θυμώνει όταν αστειεύονται εις βάρος του ή όταν νομίζει ότι θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν ή να τον εκμεταλλευτούν, κυρίως ηθικά. Η αγνωμοσύνη τον κάνει έξαλλο. Αργεί να θυμώσει, αλλά, όταν τον πιάσει το ανάποδο, γίνεται τόσο παγερός, που κάνει τα παγόβουνα να μοιάζουν με γρανίτα!
Πώς ηρεμεί: Καλοπιάστε τον με κάθε τρόπο. Κάντε του ένα δώρο πολύ προσωπικό ή δημιουργήστε του ενοχές επειδή σας έκανε να νιώσετε άσχημα. Ζητήστε του συγνώμη ακόμα και αν έχει όλα τα άδικα του κόσμου.

Λέων

Τι πράγμα δεν αντέχει; Να αμφισβητείται η αξία του ή να μειώνεται το κύρος του. Να τον κατηγορούν για έλλειψη θάρρους ή για εγωκεντρισμό. Να μην εκτιμούν τη φιλοξενία του. Να επικρίνουν τα έξοδα και τις σπατάλες του. Να μην τον αφήσετε να σας κεράσει ή να πληρώσει το λογαριασμό. Να μην έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί μια δική σας προσφορά. Παρότι βρυχάται φοβερά, ο θυμός του Λέοντα σπάνια ξεπερνά το επιτρεπτό όριο. Στο κάτω κάτω είναι ένας μεγαλόψυχος μοναρχής και τον κουράζουν οι άσκοποι καβγάδες.
Πώς ηρεμεί: Πείτε του ότι υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που τον ζηλεύουν γι΄αυτό που είναι! Κάντε του ένα ακριβό δώρο. Ζητήστε τη συμβουλή του για μια σημαντική αγορά ή για το πώς να χειριστείτε έναν ενοχλητικό συνάδελφο.

Παρθένος

Οργίζεται με τη σπατάλη χρόνου, χρημάτων και ενέργειας. Με τους ανθρώπους που κλαίγονται ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Με όσους πνίγονται σε μια κουταλιά νερό. Με τους υπερβολικά τολμηρούς. Με καταστάσεις όπου νιώθει αναγκασμένος να διορθώσει τα σφάλματα των άλλων. Με τα ακατάστατα και βρώμικα σπίτια και με την ανοργανωσιά των άλλων. Μην υποτιμάτε έναν οργισμένο Παρθένο: θα σας βάλει σε μεγάλες δυσκολίες υποδεικνύοντας ωμά και απερίφραστα τα λάθη σας. Να θεωρήσετε τη γνώμη του σαν καλή συμβουλή και να πάτε παρακάτω.
Πώς ηρεμεί: Βάλτε τον να κάνει κάτι πρακτικό και χρήσιμο, όπως, ας πούμε, το μαγείρεμα, το πλύσιμο, το ξεσκόνισμα, το συγύρισμα. Αγοράστε του μια καινούργια οικιακή συσκευή ή ένα σετ του τύπου «κάντο μόνος σου». Πείτε του ότι θα σκεφτείτε σοβαρά τα λάθη σας και ότι θα προσπαθήσετε να τα διορθώσετε.

Ζυγός

Δεν αντέχει τους φωνακλάδες και θορυβώδεις τύπους, τους ακατάστατους και αδιάκριτους. Δεν ανέχεται τις αδικαιολόγητες επικρίσεις για το γούστο και την τιμιότητά του, αλλά το κακό είναι πως δεν ανέχεται και αυτές που είναι δικαιολογημένες! Δεν βλέπει με καλό μάτι τα κακομαθημένα παιδιά και τους γονείς τους, καθώς επίσης και τους φαντασμένους, θρασείς και αλαζόνες. Επίσης, όσους προσπαθούν να τον παγιδέψουν και να τον αδικήσουν. Ο Ζυγός δεν χάνει την ψυχραιμία του ούτε όταν θυμώνει, ξέρει όμως να γίνεται κοφτερός σαν ξυράφι και να τσαλακώνει την αυτοεκτίμησή σας με λίγες αιχμηρές κουβέντες.
Πώς ηρεμεί: Χαρίστε του ένα παλιό ρολόι, ένα σπάνιο βιβλίο ή ένα ακριβό κόσμημα. Βρείτε τρόπο να τον προσκαλέσετε στο πιο «in» στέκι της πόλης ή βρείτε του ένα περιζήτητο εισιτήριο για μια εκδήλωση. Ρωτήστε τον πώς τα καταφέρνει να είναι πάντα τόσο μέσα στα πράγματα.

Σκορπιός

Ποια είναι αυτά που τον κάνουν «δηλητηριώδη»; Να τον βγάλετε από τις φαντασιώσεις του. Να κοιτάξετε τον ερωτικό του σύντροφο για πάνω από δύο κλάσματα του δευτερολέπτου. Το να του λέει ο ερωτικός του σύντροφος τι έκανε με τους προηγούμενες. Το να κάνετε πως αλλάζετε ξαφνικά στάση απέναντι σε κάποια απόφαση. Το να του κάνετε πολλές ερωτήσεις. Το να του βάζουν όρια. Να φυλάγεστε από την οργή του Σκορπιού: είναι αδυσώπητη και μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και εν ψυχρώ εκεί που δεν το περιμένετε με τίποτα.
Πώς ηρεμεί: Παραδεχτείτε φραστικά ότι έχει δίκιο και μετά πράξτε όπως νομίζετε εσείς. Χαρίστε του βιβλία επιστημονικής φαντασίας ή ιστορίες με τέρατα και βρικόλακες. Και αν είστε ο ερωτικός του σύντροφος, φροντίστε να του κινείτε συνεχώς το ενδιαφέρον.

Τοξότης

Απεχθάνεται οτιδήποτε εμποδίζει τις κινήσεις του, είτε πραγματικά είτε μεταφορικά. Τους ανθρώπους χωρίς ηθικές αναστολές. Τις αρρώστιες που τον αναγκάζουν να μείνει στο κρεβάτι. Το να του πείτε δε ότι παραείναι ιδεαλιστής, μπορεί να τον κάνει να απογοητευτεί. Τους αδιάφορους για το περιβάλλον και τους απατεώνες, τους μικρόψυχους και κουτοπόνηρους. Το θράσος της άγνοιας. Παίρνει πολύ εύκολα φωτιά, αλλά πασχίζει να κατευθύνει το θυμό του με τρόπο δημιουργικό, γιατί δεν είναι βίαιο ζώδιο.
Πώς ηρεμεί: Βοηθήστε τον να συγκεντρώσει χρήματα για έναν ανθρωπιστικό σκοπό. Καλέστε τον για μια βόλτα με μοτοσικλέτα. Χαρίστε του ένα κουτάβι. Αφήστε τον να σας μιλήσει για το τελευταίο του ταξίδι και για το επόμενο που σχεδιάζει.

Αιγόκερως

Τον εκνευρίζουν αυτοί που μιλάνε ή ενεργούν χωρίς μέτρο. Η επιπολαιότητα και η απερισκεψία. Οι τσάμπα κουβέντες και οι εξυπνάδες. Το να παριστάνει κάποιος ότι έχει πάντα μια έτοιμη απάντηση για όλα. Το να μην τον παίρνουν στα σοβαρά. Το να του βάζουν εμπόδια χωρίς σοβαρό λόγο. Το να έχει να κάνει με ασυνάρτητους και χαοτικούς ανθρώπους. Είναι δύσκολο να τον κάνετε να θυμώσει, αλλά, αν τα καταφέρετε, θα χρειαστείτε μεγάλα αποθέματα αυτοεκτίμησης για να μη νιώσετε κολλημένοι στον τοίχο από τις βαριές και καταδικαστικές κουβέντες του.
Πώς ηρεμεί: Κοιτάξτε τον στα μάτια και πείτε του την αλήθεια. Γράψτε του ένα γράμμα ζητώντας του συγνώμη, ακόμα και αν πιστεύετε πως έχετε δίκιο. Πείτε του ότι θα σκεφτείτε σοβαρά όσα σας είπε. Προτείνετέ του μια εκδρομή στη θάλασσα ή μια παρτίδα σκάκι.

Υδροχόος

Τι είναι αυτά που δεν μπορεί να χωνέψει; Να κακολογούν τους φίλους του. Να μη θέλει κάποιος να καταλάβει τις νέες τεχνολογίες και το internet. Να μην είναι κάποιος συνεπής και υπεύθυνος στις υποχρεώσεις του και να θέλει να βγει και από πάνω. Να θέλει κάποιος να τον υποχρεώσει ή να παριστάνει πως έχει δίκιο σώνει και καλά. Κι αν κάτι τον αναστατώνει αγγίζοντας την ψυχή του, αυτό είναι η μισαλλοδοξία. Μην περιμένετε ότι ο θυμωμένος Υδροχόος θα έχει σταθερές απόψεις. Το καλό που έχει είναι ότι μόλις περάσει η μεγάλη έξαρση του θυμού, θα ξεχάσει αμέσως ακόμα και για ποιο λόγο θύμωσε.
Πώς ηρεμεί: Με το να πάει στην επόμενη εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος ή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χαρίστε του ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα, όσο το δυνατό πιο περίπλοκο, και αφήστε τον να το χαρεί. Οργανώστε ξαφνικά μια γιορτή με όλους τους αγαπημένους του φίλους. Καλέστε τον σε γεύμα στο πιο παράξενο και απίθανο ρεστοράν της πόλης.

Ιχθείς

Δεν ανέχεται να νιώθει ότι τον παρακάμπτουν. Ότι μιλούν άσχημα για την οικογένειά του. Ότι του ζητούν να σωπάσει. Δεν αντέχει την έλλειψη ευαισθησίας. Αν είστε ο ερωτικός του σύντροφος και ξεχάσετε την επέτειο της γνωριμίας σας ή τον κατηγορήσετε επειδή την ξέχασε εκείνος, χαθήκατε. Μην του ζητήσετε να βάλει τάξη στους λογαριασμούς τους. Δεν πρέπει να σας ξεγελάσει το καλοσυνάτο στυλ που έχουν συνήθως οι Ιχθείς: όταν οργίζονται, μπορούν να σηκώσουν κεφάλι στον οποιονδήποτε και κυρίως να τον βγάλουν εκτός εαυτού!
Πώς ηρεμεί: Πείτε του ότι δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτόν. Πηγαίνετέ τον να χορέψει. Χαρίστε του ένα δίσκο με ethnic μουσική. Γράψτε του ένα ποίημα. Περιμένετε υπομονετικά να τελειώσει τις γκρίνιες και τις κλάψες του.



Πηγή: astrobook

Δεν υπάρχουν σχόλια: