Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ρόδι, φυσικό αντιγηραντικό

 
Είναι σύμβολο γονιμότητας και καλοτυχίας. 
Ο χυμός καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα, αναμεμιγμένος μάλιστα με ίση ποσότητα ελαιόλαδου εξαφανίζει τις κηλίδες του δέρματος και μειώνει τις ρυτίδες. 
Εχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε προϊόντα κατά της ακμής. Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία συμμετέχει στον σχηματισμό κολλαγόνου και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Χρησιμοποιείται όλο.
 Η φλούδα του γίνεται αφέψημα.
 Σε 1 λίτρο βραστό νερό, ρίχνετε 1 φλιτζάνι φλούδα ροδιού και βράζετε για 3 λεπτά. 
 Περιμένετε να κρυώσει και σουρώνετε. Μπορείτε να πίνετε 1 ποτηράκι 10 λεπτά πριν από το φαγητό για 15 ημέρες.
 Το ρόδι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Ο φλοιός του είναι πλούσιος σε βιταμίνη E και χρησιμοποιείται σε ενυδατικές λοσιόν κατά της χαλάρωσης. Τα συστατικά του φλοιού του σταθεροποιούν το χρώμα της τρίχας, ενώ χάρη στις τανίνες που περιέχει δίνει λάμψη στα μαλλιά. Εχει πλούσια περιεκτικότητα σε φυτοοιστρογόνα, τα οποία προστατεύουν και δυναμώνουν τα νύχια. Το σύμπλεγμα των βιταμινών B που περιέχει ο χυμός του ροδιού προλαμβάνει τη γήρανση. Μπορείτε να καθαρίσετε ρόδια και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, κλεισμένα σε ειδικό δοχείο ή σακουλάκι για τρόφιμα. Ετσι, όποτε χρειάζεστε σπόρους, παίρνετε όσους θέλεττε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: