Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η δίαιτα της λεμονάδας (Master Cleanser)





Ποια είναι η γνώμη μου
Για μένα αυτή η δίαιτα έχει μόνο μία χρησιμότητα. Όταν μας τυχαίνει κάτι (γάμος, εκδήλωση κλπ) που πρέπει πολύ γρήγορα να χάσουμε κιλά και μάλιστα γρήγορα. Φίλες μου την έχουν κάνει και όντως δουλεύει. Όλες μα όλες όμως ένιωθαν χάλια ιδίως μετά τη πρώτη εβδομάδα. Πραγματικά δε μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους!Αν είστε 100 % υγιείς και πρέπει πάση θυσία να χάσετε άμεσα κιλά τη συνιστώ, καλού κακού όμως δείτε πρώτα ένα γιατρό! 
Α και να ξέρετε, κατά τη διάρκεια της δίαιτας αυτής, ο μεταβολισμός σας πέφτει απίστευτα. Αυτό σημαίνει ότι αν δε προσέξετε το πρώτο καιρό μετά τη δίαιτα δε θα πάρετε πίσω μόνο τα κιλά που χάσατε αλλά και μερικά extra δωράκι :)


Σήμερα θα σας παρουσιάσω την δίαιτα της λεμονάδας. Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι πολύ διάσημη και "εφευρέθηκε" από τον μακαρίτη Stanley Burroughs πριν από περίπου 50 χρόνια. Στα αγγλικά είναι γνωστή ως the lemon diet και ως Master Cleanser.

Πολλές διασημότητες έχουν ισχυριστεί ότι έχουν κάνει τη συγκεκριμένη δίαιτα όπως η Tania Zaetta και η Angelina Jolie. Η Angelina Jolie μάλιστα, δήλωσε κάποτε στο Oprah Show ότι ακολούθησε τη δίαιτα για 10 μέρες και έχασε 10 κιλά! Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε την δίαιτα της λεμονάδας καθώς και το τι λένε οι ειδικοί για αυτήν.


Τη είναι η δίαιτα της λεμονάδας (Master Cleanser)?

Η δίαιτα της λεμονάδας είναι μία δίαιτα express για απώλεια πολλών κιλών σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Οι υποστηρικτές της μάλιστα λένε ότι δεν είναι μόνο δίαιτα, αλλά και ένα είδος θεραπείας που προσφέρει σωματική κάθαρση και αποτοξίνωση. Η δίαιτα κρατάει περίπου 14 μέρες

Τι επιτρέπετε να φας ?

Η δίαιτα της λεμονάδας, όπως ίσως ήδη καταλάβατε από το όνομα της είναι πολύ, πολύ όμως αυστηρή. Ποιο συγκεκριμένα όσο κάνουμε αυτή την δίαιτα, απαγορεύετε να φάμε σχεδόν τα πάντα. Μόνο ροφήματα επιτρέπονται κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας. Όπως είπαμε, η δίαιτα κρατάει περίπου 14 μέρες και χωρίζεται σε 3 φάσεις. Κανόνας: Σε όλες τις φάσεις πρέπει να πίνουμε 1,5 με 2 λίτρα νερό

1η φάση της δίαιτας της λεμονάδας

Η πρώτη φάση είναι προαιρετική και διαρκεί 3 ημέρες. Στόχος της είναι να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας στη κατανάλωση μικρών ποσοτήτων φαγητού. Την πρώτη ημέρα μπορούμε να φάμε όσο θέλουμε αλλά μόνο λαχανικά και φρούτα! Την δεύτερη μέρα πάλι μπορούμε να φάμε όσο θέλουμε αλλά μόνο σούπες λαχανικών και φυσικούς χυμούς. Την τρίτη ημέρα το μόνο που επιτρέπει η δίαιτα είναι 2 λίτρα φυσικό χυμό πορτοκάλι.

2η φάση της δίαιτας της λεμονάδας

Η δεύτερη φάση διαρκεί 10 με 14 μέρες. Πρέπει να μετράμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε και να μη ξεπερνάμε τις 1000 ημερησίως.  Σε αυτή τη φάση επιτρέπετε να πίνουμε μόνο:
  • Φυσικούς χυμούς λαχανικών η/και φρούτων
  • Σούπες λαχανικών
  • Ροφήματα βοτάνων

Υποχρεωτικά πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα 8 ποτήρια αντιοξειδωτικής λεμονάδας (βλέπε συνταγή παρακάτω)

3η Φάση της δίαιτας της λεμονάδας
Η τρίτη φάση διαρκεί 3 μέρες και μας προετοιμάζει για να επιστρέψουμε στις κανονικές τροφές. Την πρώτη ημέρα επιτρέπεται να πιούμε μέχρι 2 λίτρα φυσικό χυμό πορτοκάλι. Την δεύτερη, μπορούμε να φάμε όσα φρούτα και λαχανικά θέλουμε και την τρίτη ημέρα να πιούμε όσους φυσικούς χυμούς και σούπες λαχανικών θέλουμε.

Συνταγή αντιοξειδωτικής λεμονάδας
Για να φτιάξουμε την "Αντιοξειδωτική Λεμονάδα", χρειαζόμαστε:
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι 
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφένδαμο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν 

Παίρνουμε όλα τα υλικά, τα βάζουμε σε ένα ποτήρι με νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Πως δουλεύει η συγκεκριμένη δίαιτα
Ο μηχανισμός πίσω από τη δίαιτα της λεμονάδας είναι πολύ απλός. Στην ουσία είναι απίστευτα χαμηλή σε θερμίδες και δημιουργείτε μεγάλο θερμιδικό έλλειμμα. 

Τι αποτελέσματα έχει
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί, καθαρά από άποψη κιλών, να αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Όμως τα περισσότερα από αυτά τα κιλά θα είναι κυρίως νερό και μυική μάζα παρά λίπος. Επίσης λόγο της χαμηλής διατροφικής της αξίας έχει πολλές παρενέργειες όπως κούραση, ζαλάδες, διάρροια, κόπωση, πονοκέφαλοι και άλλα ωραία!
Σύμφωνα με τους ειδικούς εξασθενεί σημαντικά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα γιατί καταστρέφει ωφέλιμα βακτήρια που βρίσκονται στο στομάχι μας

Όσο για αποτοξίνωση εδώ απλά όλοι οι ειδικοί απλά γελάνε! Δεν υπάρχει κάποιο ιατρικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη δίαιτα αφαιρεί τις τοξίνες από τον οργανισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: