Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η 7η ΕΝΤΟΛΗ ( ΟΥ ΜΟΙΧΕΥΣΕΙΣ)




 Είναι δύσκολο να μείνεις πιστός.

 Είναι εύκολο να Χαλάσει μια σχέση. Δύο παράλληλες ιστορίες με πρωταγωνιστές εσένα.
 Δεν σου λέω κάτι που δεν ξέρεις. Εννοείται ότι δεν είχες καμία πρόθεση να καταλήξεις στο κρεβάτι με την ξανθιά από το μπαρ. Απλώς συνέβη. Σου ήρθε στο πιάτο και δεν μπορούσες να αρνηθείς. Οπως είπε και η Αμερικανίδα συγγραφέας Helen Rowland: «Κάθε άντρας θέλει μία γυναίκα για να ικανοποιήσει τα ευγενικά ένστικτά του κι άλλη μία για να τα ξεχάσει».

 Οι γυναίκες δεν είναι απρόσβλητες στον ιό της απιστίας (υπολογίζεται ότι 1 στους 25 άντρες μεγαλώνει εν αγνοία του παιδί άλλου άντρα), αλλά αναμφισβήτητα οι άντρες έχουν τα ηνία και σε αυτήν τη συνήθεια. Ερευνα του BBC βρήκε ότι οι άντρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κερατώσουν σε σχέση με τις γυναίκες. Ενας στους 5 άντρες παραδέχεται ότι έχει παραστρατήσει στο παρελθόν και 15% δηλώνει πως, αν δεν υπήρχε περίπτωση να μαθευτεί η απιστία του, δεν θα το σκεφτόταν να
 το κάνει ξανά. Αλλη έρευνα από το περιοδικό Mirror βρήκε ότι 1 στους 10 γαμπρούς  εχει αθετήσει τους όρκους που πήρε την ημέρα του γάμου του μες στον πρώτο χρόνο.

 Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, η μοιχεία είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για την κατάθεση αιτήσεων διαζυγίων. Σε έρευνα του Ανδρολογικού Σεξολογικού Ινστιτούτου φάνηκε ότι το 80% των ανδρών και το 50% των γυναικών έχουν κάνει ευκαιριακή σχέση τουλάχιστον μία φορά.
 Το ίδιο ινστιτούτο επιβεβαιώνει ότι «η απιστία στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ υψηλή σε σχέση με την Ευρώπη». Στα διαζύγια που εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών για το έτος 2000, στα 13 από αυτά
 αναφερόταν ως λόγος ισχυρού κλονισμού η μοιχεία (στις 5 περιπτώσεις από τον άντρα και στις 8 από τη γυναίκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: