Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ανακάλυψαν οι Αμερικανοί. Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Σελίδες
Ετικέτες
- ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ (60)
- ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ (71)
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ (18)
- ΓΝΩΜΙΚΑ (125)
- ΔΙΑΙΤΑ/ΔIAΤΡΟΦΗ (73)
- ΔΙΑΤΡΟΦΗ/ΔIAΤΡΟΦΗ (8)
- ΔΙΑΦΟΡΑ (21)
- ΕΙΔΗΣΕΙΣ (25)
- ΕΛΛΑΔΑ (20)
- ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ (4)
- ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ/ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ (8)
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ (8)
- ΜΟΥΣΙΚΗ (17)
- Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ (28)
- ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ (13)
- ΟΜΟΡΦΙΑ (7)
- ΠΑΙΔΙ (4)
- ΠΟΙΗΣΗ (3)
- ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ (104)
- ΦΑΚΕΛ0Σ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (4)
- ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (25)
- ANΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΣ (2)
- YΓΕΙΑ (37)
Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015
Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015
Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015
Μέλι η ζάχαρη ??
Πολλοί λάτρεις της υγιεινής διατροφής διερωτώνται εάν όντως το μέλι είναι πιο υγιεινό από τη ζάχαρη. Όπως απαντά στην εφημερίδα Τάιμς του Λονδίνου η διαιτολόγος Αμάντα Ούρσελ, από πλευράς θερμίδων, το μέλι παρέχει 288 ανά 100 γραμμάρια, ενώ η ζάχαρη 394 ανά 100 γραμμάρια, συνεπώς αν μιλήσουμε για γραμμάρια, όντως το μέλι περιέχει λιγότερες.
Στην πραγματικότητα όμως, επειδή το μέλι είναι πιο πυκνό, ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ζυγίζει 17 γραμμάρια και παρέχει 49 θερμίδες, ενώ ένα γεμάτο κουταλάκι ζάχαρη ζυγίζει μόλις 6 γραμμάρια και παρέχει 24 θερμίδες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε, εάν συνηθίζετε να αλλάζετε με μέλι τη ζάχαρη που προσθέτετε στο γιαούρτι ή στα ροφήματά σας.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε γενικά για την υγεία, τα πράγματα αλλάζουν. Το μέλι φαίνεται πως υπερτερεί για αρκετούς λόγους. Χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση πολλών δεινών, από πόνους στο στομάχι μέχρι τις διαταραχές των εντέρων που σήμερα αποκαλούμε σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Παραδοσιακά το μέλι εφαρμοζόταν απευθείας πάνω στις πληγές, με την πεποίθηση ότι τις κρατάει καθαρές.
Η σύγχρονη ιατρική έρευνα έχει δείξει πως οι παραπάνω ιατρικές χρήσεις πιθανώς οφείλονται στο γεγονός ότι πολλά είδη μελιού περιέχουν αντιμικροβιακές ουσίες, ικανές να εξουδετερώσουν πλήθος νοσογόνων βακτηρίων, όπως το ελικοβακτήριο του πυλωρού που προκαλεί έλκος, και τα βακτήρια λιστέρια και κηρώδης βάκιλλος που αποτελούν αιτίες τροφικής δηλητηρίασης.
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)