Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Το επιτυχημένο κομπλιμέντο θέλει τρόπο…!













Το φλερτ είναι απόλαυση… που μπορεί όμως εύκολα να γίνει εφιάλτης για μια γυναίκα! Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κομπλιμέντα που «πιάνουν» σε ένα φλερτ και εκείνα που καλό είναι να αποφεύγονται. Η επικοινωνία, το χιούμορ και η αυτοπεποίθηση αποτελούν ίσως τα πιο απαραίτητα στοιχεία στο ζήτημα του φλερτ. Πόσες φορές όμως τα λόγια ενός άντρα παρερμηνεύονται εξαιτίας του τρόπου και της στιγμής; Υπάρχουν κομπλιμέντα που χαρακτηρίζονται ως επιτυχημένα από τους άντρες αλλά στην πραγματικότητα θεωρούνται «φιάσκο» από τις γυναίκες;

Επειδή ο τρόπος σκέψης αποτελεί μια βασική διαφορά των δύο φύλων,  έρευνες έρχονται για να αποδείξουν ότι στην πραγματικότητα μόνο οι μισές γυναίκες απολαμβάνουν ένα κομπλιμέντο! Οι υπόλοιπες δέχονται τα λόγια ενός άντρα με καλοπροαίρετο αλλά ταυτόχρονα προσβλητικό τρόπο, π.χ. μην πείτε ποτέ σε μια γυναίκα ότι «φαίνεται καλά και ότι έχει καμπύλες»… θα θεωρηθεί ότι σχολιάζετε το βάρος της.
Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε πάνω σε 2.000 άνδρες και γυναίκες έφερε στο «φώς» ότι οι περισσότερες γυναίκες βλέπουν τις φιλοφρονήσεις ως προσχεδιασμένες για έναν απώτερο σκοπό. Άλλωστε πόσοι είναι οι άντρες που «πληρώνουν» ακριβά φιλοφρονήσεις προς τις συζύγους τους, όταν κρίνουν «θετικά» το μακιγιάζ ή το φόρεμά σε συνδυασμό με το σώμα τους. Περισσότερο από ένα 15% πιστεύει ότι τέτοια κομπλιμέντα «κρύβουν» την αλήθεια και αναφέρονται σε ένα υπερβολικό make-up ή ένα πολύ στενό φόρεμα.
Περίπου το 43% των γυναικών ανέφερε ότι το καλύτερο κομπλιμέντο θεωρείται αυτό που αναδεικνύει:
  • την απώλεια βάρους
  • το πανέμορφο χαμόγελο
  • τα εκφραστικά μάτια
  • τα μαλλιά και το χτένισμα τους
  • την ωραία μυρωδιά του σώματος
Αντίθετα, κομπλιμέντα που αναφέρονται στην κούραση της γυναίκας, την ομοιότητα με τη μητέρα της, την αύξηση του βάρους και το χαμηλό επίπεδο ευφυΐας της, ακόμα και αν χαρακτηρίζονται από χιούμορ, σίγουρα θα αντιστρέψουν τις προθέσεις σας.
Με τους άντρες να πιστεύουν ότι μια φιλοφρόνηση δεν μπορεί να πάει στραβά λόγω του αυθορμητισμού και της ειλικρίνειας, είναι αξιοσημείωτο ότι μόνο οι μισές γυναίκες την δέχονται ουσιαστικά και χωρίς αμφιβολίες. Οι παρεξηγήσεις και οι παρερμηνείες δεν λείπουν από την απόλαυση του φλερτ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άντρες πρέπει να ζουν με το φόβο του λάθους. Δυστυχώς, σύμφωνα με την έρευνα το  87% των ανδρών δηλώνουν ότι δεν φλερτάρουν αρκετά, ούτε στη δουλειά, ούτε στην καθημερινότητά τους… Ας μην ξεχνάμε το φλερτ είναι διασκέδαση!
Συμβουλές για γυναίκες
  • Αν δεν σας ενδιαφέρει απλά να αρνηθείτε ευγενικά.
  • Μην παρερμηνεύετε κάθε κομπλιμέντο από την πρώτη στιγμή.
  • Δώστε σαφή μηνύματα με τη συμπεριφορά και το βλέμμα σας.
Συμβουλές για άνδρες:
  • Μην καυχιέστε για τον εαυτό σας.
  • Μη κάνετε ψευδή κομπλιμέντα … θα αποκαλυφθούν!
  • Κινηθείτε με αβίαστο τρόπο και μέσα από ένα καλό χαμόγελο.
  • Γεμίστε με αυτοπεποίθηση και χιούμορ.
    Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

    πηγη :flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: