Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τα αναχαιτισμένα ζώδια & η σημασία τους στο γενέθλιο χάρτη



Κριός / Ζυγός: Ο Κριός είναι επιθετικός και ανεξάρτητος, ενώ ο Ζυγός συνεργάσιμος και γοητευτικός. Φυσιολογικά, ο Κριός θέλει να αναλάβει δράση, αλλά όταν είναι αναχαιτισμένος οι προσπάθειές του συχνά εμποδίζονται και ματαιώνονται. Με τους Ιχθείς στην ακμή του οίκου που περιέχει τον Κριό, είναι πολύ ευκολότερο για το άτομο αυτό να σπαταλά τον περισσότερο χρόνο του ονειροπολώντας για το τι θέλει να κάνει και περνώντας στην πράξη πολύ αργότερα. Τελικά, όταν δρα, το κάνει με τόση συσσωρευμένη ενέργεια, ώστε μοιάζει σα να εκρήγνυται, πέφτοντας με τα μούτρα, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες ή να έχει σχεδιάσει κάποιο πλάνο. Λόγω αυτής της πολικότητας, το άτομο με αναχαιτισμένο Κριό συχνά φοβάται να κάνει οτιδήποτε συνεπάγεται ατομικές του διεκδικήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο που επιθυμεί την ισότητα, και δεν υπάρχει ισότητα για έναν αναχαιτισμένο Ζυγό. Για παράδειγμα, ένας αναχαιτισμένος Ζυγός στον 4ο οίκο θα μπορούσε να σημαίνει ότι το άτομο δεν αντιμετωπίζεται μέσα στην οικογένειά του ως ισότιμο μέλος. Στον 7ο οίκο το πρόβλημα αυτό θα εμφανίζεται στις σχέσεις του. Με την Παρθένο στην ακμή του οίκου που περιέχει το Ζυγό, είναι πολύ εύκολο για το άτομο αυτό να γίνει ο «υπηρέτης», αφού η Παρθένος είναι το ζώδιο της υποτέλειας και της προσφοράς ή μπορεί να περιμένει από τους άλλους να το υπηρετούν. Αυτό εξαρτάται από το σύνολο του χάρτη.

Ταύρος / Σκορπιός: Ο Ταύρος σχετίζεται με τις αξίες και τα υπάρχοντά μας, ενώ ο Σκορπιός με την απαλλαγή μας από πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πλέον. Όταν ο άξονας Ταύρου/ Σκορπιού είναι αναχαιτισμένος, αυτό είναι το πρόσωπο που δεν πετάει ποτέ τίποτα. Με Κριό στον οίκο που περιέχει τον Ταύρο, το άτομο αυτό ξεκινά πολύ εύκολα οτιδήποτε αφορά τον συγκεκριμένο οίκο. Για παράδειγμα, με Ταύρο αναχαιτισμένο στον 8ο, μπορεί να του είναι πολύ εύκολο να αποφασίσει να πάρει ένα δάνειο, αλλά δεν θα τα καταφέρει και τόσο καλά με την αποπληρωμή του! Και με Σκορπιό αναχαιτισμένο στο 2ο οίκο, θα επιδίδεται σε αγορές όμορφων, κομψών και πανάκριβων αντικειμένων, μέχρι τελικής… πτώχευσης. Οι Ζυγοί απεχθάνονται να κάνουν σκηνές, έτσι ακόμα κι όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, σιωπούν, και το ταλέντο του Σκορπιού να αντιμετωπίζει και να τελειώνει καταστάσεις που δεν λειτουργούν πια, εδώ είναι ανύπαρκτο, έτσι το άτομο συνεχίζει να υπομένει κάθε αρνητική κατάσταση στη ζωή του, τραβώντας κανονικά…το κάρο στην ανηφόρα.

Δίδυμοι / Τοξότης: Μιλάμε για δύο ζώδια της επικοινωνίας και της μάθησης, και όταν είναι αναχαιτισμένα, στους τομείς αυτούς η δυσκολία είναι αισθητή. Στους Διδύμους αρέσουν οι λεπτομέρειες, ενώ στον Τοξότη οι γενικεύσεις. Και οι δύο χρειάζονται ο ένας τον άλλον, ώστε να μην χάνουν το δάσος, βλέποντας το δέντρο. Όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει, όταν τους συναντάμε αναχαιτισμένους σε έναν γενέθλιο χάρτη. Οι Δίδυμοι συγκεντρώνουν τότε κάθε άχρηστη πληροφορία σχετική με τον οίκο στον οποίο βρίσκονται, ενώ ο Τοξότης αδυνατεί να βοηθήσει το άτομο να ξεχωρίσει το ασήμαντο από το σημαντικό. Τον οίκο όπου βρίσκονται οι Δίδυμοι αναχαιτισμένοι, τον κυβερνά ο Ταύρος, έτσι αντί να δείχνει προθυμία να αποβάλλει ό,τι είναι άχρηστο, το κρατά, έχοντας παράλληλα και την τάση να είναι στενόμυαλος και να επιμένει ότι όλες οι ιδέες του είναι απτές και υλοποιήσιμες. Ο Σκορπιός κυβερνά τον οίκο που περιέχει τον Τοξότη, έτσι στα θέματα του οίκου δύσκολα υπάρχει ενθουσιασμός, καθώς ο Σκορπιός κρατά συνήθως «κλειστά τα χαρτιά του».

Καρκίνος / Αιγόκερως: Ο Καρκίνος είναι συναισθηματικός και οικογενειάρχης, ενώ ο Αιγόκερως παραδοσιακός, συντηρητικός και φιλόδοξος. Δεδομένου ότι και τα δύο είναι θεμελιώδη ζώδια (ζώδια εκκίνησης) και περιέχονται σε οίκους που κυβερνιούνται από μεταβλητά ζώδια (ζώδια επικοινωνίας) δεν δυσκολεύονται να εκφράσουν λεκτικά τι σκοπεύουν να κάνουν, ωστόσο το τι θα κάνουν τελικά και πότε είναι μια άλλη ιστορία. Κι επειδή ο Δίδυμος είναι ισχυρότερος του Καρκίνου, πιο εύκολα το άτομο σκέφτεται τα συναισθήματά του παρά τα νιώθει πραγματικά. Ωστόσο, τα συναισθήματα αυτά είναι παρόντα και μπορεί να εκδηλώνονται κάτω από πίεση και ίσως τις πιο ακατάλληλες ή περίεργες στιγμές. Όταν ο Καρκίνος στρεσάρεται ή πιέζεται, θυμίζει περισσότερο ένα καζάνι που βράζει και μπορεί τότε οι συναισθηματικές απαιτήσεις του να είναι ατέλειωτες και διαρκείς. Ο Τοξότης βρίσκεται στην ακμή του οίκου, που περιέχει τον Αιγόκερω. Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε, πως ο Τοξότης μοιάζει με τον αρχιτέκτονα που αναπτύσσει τις ιδέες του, ενώ ο Αιγόκερως είναι ο γενικός εργολάβος που μετατρέπει τα σχέδια αυτά σε κάτι χειροπιαστό. Μαντεύετε τι σημαίνει αυτό; Ναι, είτε τα σχέδια δεν υλοποιούνται ποτέ, ή συχνότερα, υπάρχει σοβαρή έλλειψη οργάνωσης. Όταν, δε, ο Αιγόκερως αποφασίζει να δείξει τα κέρατά του, το πρόσωπο αυτό αλλάζει, κι από το στερεότυπο του ανέμελου Τοξότη περνά στον μανιακό του ελέγχου, Αιγόκερω!

Λέων / Υδροχόος: Και τα δύο αυτά ζώδια θέλουν να τραβούν την προσοχή, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Ο Λέων θέλει να είναι το λατρευτικό τοτέμ για όλους όσους βρίσκονται γύρω του, ενώ ο Υδροχόος επιθυμεί να είναι πρωτότυπος και διαφορετικός, στο επίκεντρο ωστόσο το ενδιαφέροντος. Όταν υπάρχει ισορροπία, τα ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά του Υδροχόου κρατούν το «εγώ» του Λέοντα υπό έλεγχο και ο Λέων αποτρέπει τον Υδροχόο από την υπερβολική του αποστασιοποίηση, στην επαφή με τον κόσμο γύρω του. Όταν αυτά τα δύο ζώδια είναι αναχαιτισμένα, λειτουργούν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Ο Υδροχόος μπορεί να γίνει ένας αιρετικός τρελός και ο Λέων ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο νταντεύοντας το «εγώ» του κι εμποδίζοντας τους άλλους ανθρώπους να έρθουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στο προσκήνιο. Σε περίπτωση που ο Λέων είναι αναχαιτισμένος, είναι δύσκολο να τραβήξει την προσοχή, κι ένας κρυμμένος Λέων, είναι ένας δυστυχισμένος Λέων. Με τον Καρκίνο στην ακμή, για παράδειγμα, του 11ου οίκου, αυτό το άτομο ενώ θέλει να είναι το κέντρο της φιλικής του παρέας και να απολαμβάνει την προσοχή, εντούτοις πράττει αντίθετα, αναλαμβάνοντας να παίξει τον ρόλο εκείνου που ενθαρρύνει και δείχνει κατανόηση στους άλλους ευρισκόμενος ο ίδιος στο περιθώριο. Στην άλλη πλευρά του χάρτη, ο Υδροχόος στον 5ο δεν επιτρέπεται να δείξει τη διαφορετικότητά του αφού ο Αιγόκερως κυβερνά τον οίκο. Ο 5ος είναι ο οίκος των χόμπι, της διασκέδασης και των παιδιών, κι αυτό το άτομο μπορεί να αισθάνεται ότι είναι αναγκασμένο να παίξει τον παραδοσιακό ρόλο του γονέα ή ότι πρέπει να κάνει τα πάντα όπως ακριβώς και όλοι οι άλλοι για να γίνει αποδεκτό. Είναι απλά η επιθυμία να είναι φυσιολογικό, αλλά ο Υδροχόος δεν θα παραμείνει για πολύ μακριά από τη φύση του, ούτε ο πραγματικός του χαρακτήρας μπορεί να μείνει κλειδωμένος για πάντα. Έτσι, τελικά θα πεταχτεί έξω από την κρυψώνα του, προκαλώντας σοκ στους γύρω του και καλώντας τους σε γενική επανάσταση.

Παρθένος / Ιχθείς: Ένα άλλο ζευγάρι μεταβλητών ζωδίων, που επίσης σχετίζονται με τις πληροφορίες και την επικοινωνία. Με εξαίρεση, την περίπτωση όπου ο Ιχθείς ασχολείται με την πνευματικότητα, τα όνειρα και τη φαντασία και η Παρθένος ανησυχεί για τα γεγονότα, τις  λεπτομέρειες και τα στοιχεία. Οι δυο τους χρειάζονται ο ένας τον άλλο, είτε για να μην αεροβατούν είτε για να μην είναι υπερβολικά γειωμένοι. Στον οίκο όπου το ζώδιο της Παρθένου βρίσκεται αναχαιτισμένο, έχουμε μια τάση να είμαστε υπερεπιλεκτικοί στις υποθέσεις και τα ζητήματα του οίκου. Το πρόσωπο αυτό εμφανίζεται συχνά επικριτικό και κυνικό, και νοιάζεται περισσότερο για τα γεγονότα παρά για τους ανθρώπους. Ωστόσο, μπορεί επίσης να δεχτεί το ίδιο μια τέτοια συμπεριφορά από τους άλλους. Μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους που φαίνονται όλοι χαρωποί, αισιόδοξοι και ακτινοβόλοι (ο Λέων κυβερνά τον οίκο που περιέχει την Παρθένο), αλλά που σταδιακά μετατρέπονται σε επικριτικούς και απαιτητικούς χαρακτήρες. Ο Ιχθείς έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα, καθώς αδυνατεί να διακρίνει σωστά. Η φαντασία και η πραγματικότητα στη ζωή του είναι συχνά ένα και το αυτό, δηλαδή η πραγματικότητα αυτού του ανθρώπου μοιάζει περισσότερο με φαντασία για τους υπόλοιπους από μας. Το άτομο μπορεί εύκολα να εξαπατηθεί από άλλους ή από τον ίδιο του τον εαυτό και δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο του συνέβη.

 από Ζαΐρα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: